Jump to content

Verder onderzoek (stolling, genetisch), ervaring?


Nika

Recommended Posts

Na meerdere mislukte pogingen met goede embryo's en cryo's kunnen wij nu verder onderzoek laten doen. Wij lopen in Gent en ze noemen het daar RIF batterij (Repeated Implantation Failure). Wie heeft hier ervaring mee? Kwam er wat uit?

Wij hebben nog 2 cryo pogingen en moeten nu beslissen of we het onderzoek voor of na de cryo's doen. Het onderzoek kost 1500,- dus sowieso iets om over na te denken.

 

Hoop wat reacties te krijgen.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Nika

 

ik heb er totaal geen ervaring mee, ik ben echter blij te lezen dat er meer onderzoek nodig is.

Je zou eens kunnen kijken op de site www.herhaaldemiskramen.nl

daar schrijft Suus mee en zij is na vele miskramen ook in Gent uit gekomen nadat ze hier helemaal vast liep.

 

Ik hoop dat je nog veel reacties gaat krijgen zodat je een goed overwogen besluit kan nemen.

 

groetjes

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Hoi Nika,

 

Ik ken het onderzoek wel, het is een heel uitgebreid bloedonderzoek (geloof iets van 10 buisjes en wordt implantatiefalen onderzoek genoemd) Mijn collega had het gehad na 3 mislukte pogingen en daar kwam iets met de stolling uit. Zij was er eienlijk nogal boos over dat dat onderzoek pas na 3 mislukte pogingen wordt aangeboden, wat begrijpelijk is natuurlijk!

Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en heb aan mijn ferti arts gevraagd of ik dat onderzoek ook kon krijgen om dat ik nu van het bestaan af wist... Nou, dat kon ze niet weigeren en ik kreeg het.

Bij mij kwam er niet echt iets uit eigenlijk, behalve dat mijn schildklier heeeeeeel hard moet werken om een vrij laag niveau schildklierhormoon te behalen (exact weet ik het ook niet hoor)

Wonder boven wonder en buiten al mijn verwachtingen ben ik nu zwanger! Had ik niet gedacht!

 

Als je twijfelt: Ik zou zeker dat onderzoek doen. Mijn collega is direct aan de bloedverdunners gegaan en had een tp van een matige cryo, wat direct een zwangerschap opleverde!!

 

Ik kreeg alles vergoed van mijn verzekereing by the way....

Succes!!

Link to comment
Share on other sites

Meiden, bedankt voor jullie reacties.

 

@Zjoediezzz, klopt idd dat ze het onderzoek pas na een aantal mislukte pogingen doen. Wij hebben er zelf om moeten vragen. Ik had het boek van Alan Beer gelezen, en op een andere forum ook het een en ander gelezen over vrouwen die in Dusseldorf lopen, en heb het zelf nu aangekaart bij mijn arts.

Ik wil het toch wel gaan doen, maar vraag me af of ik het voor de cryo's of erna moet doen. Mijn gyn heeft aangeraden om het na de cryo's te doen.

Ik krijg het onderzoek niet vergoed omdat wij sowieso al alles zelf moeten betalen.

 

@Meiske, ik heb geen miskramen gehad hoor (gelukkig niet), maar het nestelt helemaal niet in. Alleen bij poging 3 is er even iets geweest, maar meestal weet ik al na een paar dagen dat het mis zit.

Ik zal eens gaan kijken op herhaalde miskramen.nl of ik toch iets meer kan vinden over Gent.

Link to comment
Share on other sites

Jemig, dat is wel heftig dat jullie alles zelf moeten betalen??!! Als je sowieso openstaat voor een nog een nieuwe poging dan kan het natuurlijk, maar als er nou iets uitkomt dan ben je misschien wel prima embryo's kwijt...

en veel dingen kunnen toch wel eenvoudig opgelost worden zoals bloedverdunners of hoge dosering van bep. vitamines en foliumzuur ofzo.

Lastig hoor!

 

Succes & lfs, Judith

Link to comment
Share on other sites

Nika bij ons werden deze onderzoeken aangeraden na de miskraam (en ook vanwege implatation failure). Idd een flink aantal buisjes bloed (voor eentje moest ik nuchter zijn én een kwartier rustig zitten voor bloedafname) en vooral lang wachten: chromosoomonderzoek kan 6 tot 8 weken duren :-S

 

Ons werd geadviserd het juist vóór de cryo's te doen omdat het doodzonde is om kostbare cryo's te gebruiken terwijl er misschien wel iets aan de hand is. Waag je je cryo's aan en gokje??!! Nee toch! Bij mij is uiteindelijk een kleine afwijking aan het MTHFR gen gevonden wat evt. een stollingsprobleem kan geven. Krijg daarvoor nu extra foliumzuur en B6....hoe simpel kan het zijn?

 

En wat betreft de kosten. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar wij moeten de pogingen inmiddels ook zelf betalen, maar dit onderzoek werd gewoon vergoed (op eigen risico na). Dit valt niet binnen de ivf/icsibehandelingen namelijk! (stel je voor dat ik de kosten van de curettages ook zelf zou moeten betalen omdat het na de vijfde icsi was :-S) Zou daar evt. even naar informeren bij de verzekering. En laten we wel wezen, als je het onderzoek niet doet terwijl er misschien wel wat is, dan is elke volgende ivf poging sowieso weggegooid geld....

 

Succes!

Henne

Link to comment
Share on other sites

@Henne, dank voor je reactie. Raar he, dat ze bij jullie juist weer wat anders aanraden. Ik neig nu ook naar voor de cryo's eerlijk gezegd.

 

Je hebt misschien wel gelijk wat betreft de vergoeding. Durf er alleen niet zo goed de verzekering over te bellen, geen slapende honden wakker maken zeg maar. Moet wel zeggen dat ik vorig jaar een kijkoperatie en baarmoederonderzoek heb gehad en die werd wel vergoed terwijl dat ook al na 3 IVF pogingen was. Dat van die curretages lijkt me logisch, maar dit is toch in principe onderzoek die met IVF pogingen samenhangt. Daar kies je toch vrijwillig voor, of moet je het zo niet bekijken?

Link to comment
Share on other sites

Nika, nee absoluut niet!!! Je kiest er toch ook niet vrijwillig voor om kinderloos te zijn ??

Dit onderzoek valt absoluut niet onder een van je drie pogingen, alle andere onderzoeken zijn toch ook vergoed? Wees niet te voorzichtig met het inschakelen van je verzekering hoor!!

Henne heeft het trouwens precies Goed verwoord...

Link to comment
Share on other sites

Nee, de verzekering bellen durf ik ook nooit zo goed hihi. Maar volgens mij wordt het echt gewoon vergoed hoor! Het is iets anders dan een behandeling. Ik krijg nu de Foliumzuur ook vergoed, op recept van de gyn. En als jouw arts deze onderzoeken aanvraagt dan is dat voldoende voor een verzekering.

Link to comment
Share on other sites

Ook als het een buitenlandse arts is? Vorig jaar met de kijkoperatie was ook in Gent, en is dus ook goed gegaan. Verder staat mijn huisarts helemaal voor me klaar, dus als het nodig is dan schrijft ze wel een brief.

 

Pfff, het zou wel heel fijn zijn als het vergoed wordt. Anders kunnen we het nog evt voor de belasting opgeven, maar vergoeding is natuurlijk nog fijner.

 

@Zjoediezzz, maar zouden ze dit dan niet zien als behandeling/onderzoek in het kader van verdere fertiliteitsbehandelingen?

 

@Henne, heb jij verder onderzoek destijds zelf aangevraagd of kwam het zh daar mee. Zag dat jij ook het boek van Alan Beer hebt gelezen.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb vorig jaar ook zo'n onderzoek gehad. Dit omdat ik dus 2 miskramen gehad heb. Normaal gesproken werd het volgens onze gyn ook pas na 3 miskramen geadviseerd, maar omdat ik dus ook al zo lang bezig was/ben kreeg ik dus al (???nou ja ik vond het juist pas) na 2 miskramen het onderzoek. Het genetisch onderzoek bij mij en mijn man kwam niets uit. (gelukkig). Maar uit het stollingsonderzoek bleek dat ik drager ben van een mutatie in het prothrombine-gen. En dat geeft dus weer iets meer kans op miskramen...

 

Nu moet ik bij elke poging stollingsremmers slikken. Helaas heeft het nog geen verschil gemaakt voor de 5 terug geplaatste embryoos en 1 IUI'tje. Maar ik heb wel zoiets van; niet geprobeerd is misschien altijd mis.

Zelf betalen van die onderzoeken hoefde ik ook niet. Ik heb het zelf gewoon in ons regionaal ziekenhuis laten doen.

Link to comment
Share on other sites

Jazeker, aan ivf behandelingen zitten restricties omdat je daar mee door kan blijven gaan en dan zou het kostentechnisch te veel uit de hand kunnen lopen volgens de verz. Maatschappijen denk ik, maar dit inderzooek valt onder specialistische zorg en zal hooguit 1 keer gedaan worden. Het kan niet anders dan dat dat vergoed wordt, het is bij mij zelfs nooit aan de orde geweest of het vergoed zou worden of niet... Heb geen nota gezien hiervan.

Wees ajb zuinig op je cryo's.... Beter een eerlijke kans toch?

Link to comment
Share on other sites

Meiden, bedankt voor jullie reacties.

 

@Meiske, ik heb geen miskramen gehad hoor (gelukkig niet), maar het nestelt helemaal niet in. Alleen bij poging 3 is er even iets geweest, maar meestal weet ik al na een paar dagen dat het mis zit.

Ik zal eens gaan kijken op herhaalde miskramen.nl of ik toch iets meer kan vinden over Gent.

 

 

Hoi Nika

Succes met je te nemen besluit en verder onderzoek!!

 

groetjes

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Hoi Nika,

 

Ik heb ook de xtra onderzoeken gehad na 2 mislukte ivf incl cryo's. Chromosomen en stolling etc, alles was goed maar ze heeft ook een kijkje genomen in mijn baarmoeder omdat er niks innestelde behalve in mijn eileiders, en wat bleek er zat een poliep tegen de wand die op de echo niet te zien was. De eerste tp erna gelijk zwanger nu al 27 weken.

Succes.

Link to comment
Share on other sites

@Meiske, dat is wel een heftige site. Jeetje, sommige hebben echt vaak een miskraam gehad :'-(.

@Suus, gefeliciteeerd met je zwangerschap! Kijkoperatie en hysteroscopie heb ik vorig jaar gehad, en alles was oke.

 

Vandaag zh gebeld en gezegd dat we eerst onderzoek willen. Verpleegkundige heeft de lijst gemaild waarop geprikt moet worden en ik mag het in Nld laten doen! Eerst maar eens een afspraak maken met mijn huisarts, zodat zij alle lab formulieren kan regelen. Spannend allemaal.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use