Jump to content

Wel of geen acupunctuur?


Recommended Posts

Hè meiden, ik ben net weer begonnen aan onze tweede cryopoging. Onze 1e verse poging is mislukt en heb toen geen gebruik gemaakt van acupunctuur. Onze 1e cryopoging heb ik wel acupunctuur gehad, helaas ook niet zwanger. Wat zouden jullie aanraden, nu wel of geen acupunctuur?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Daisydoo,

 

Ik zou het gewoon doen! Baadt het niet schaadt het niet en je krijgt het toch vergoed door je ziekefonds als het goed is.

Ik ben zelf ook in het alternatieve circuit onder behandeling dus lekker doen!

 

Succes!Hopelijk gaat het nu wel resultaat geven!

 

Liefs Bianca

Link to comment
Share on other sites

Ik vind acu erg prettig. Het is natuurlijk niet hét middel om zwanger te worden. Doe het zelf vooral tegen de bijwerkingen van de hormonen en voor de ontspanning. Zolang je het vergoed krijgt en je er prettig bij voelt, waarom dan niet?

Link to comment
Share on other sites

Hoi ik heb het dit keer ook gedaan, in combinatie met chinese kruiden. Vind het helemaal niet zo prettig, niet echt mijn ding. Maar ben wel zwanger...

Het was de eerste keer, bij de zwangerschap van mijn zoon heb ik het niet gedaan.

 

Groetjes

Noor

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoi Chris,

 

Het was een zeer fijne behandeling, woensdag voor en na de terugplaatsing nog een keer. Ik was er inderdaad zeer ontspannen van en het kan geen kwaad dus ik vind het prima :)

Heb je tussen de behandelingen door ook acupunctuur?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb tussen de behandelingen ook acupunctuur. Ik ben vorig jaar eind november begonnen. Toen ging ik nog uit van een cryo tp in januari. De cryo tp zou vervolgens maart moeten worden, maar geen goede ontdooiing. En nu is de acupuncturiste bezig om mijn lichaam in orde te brengen voor de verse poging. Het is niet zo dat ik er elke week ben; pas als de behandeling echt van start gaat, zal ik er wekelijks zijn.

Overigens vergoedt mijn verzekering tot maximaal 800 Euro. Dus als ik elke week ga, dan is het bedrag ook zo er doorheen.

Link to comment
Share on other sites

ik heb bij de laatste icsi acupunctuur gehad

ben toen wel zwanger geraakt maar vast niet door de naaldjes

denk wel dat die naaldjes er voor gezorgd hebben dat minder last heb gehad van de bijwerkingen van het spuiten

ook was ik veel meer ontspannen

Link to comment
Share on other sites

ik heb wel het idee dat ik er veel meer ontspannen van ben! De terugplaatsing ging ook veel makkelijker dan de vorige keer, en ik heb tot nu toe geen krampjes die ik wel steeds heb gehad!

Mijn verzekeraar vergoed 40 euro per behandeling. Dat is helaas maar de helft, maar goed als ik het nu zo merk heb ik dat er wel voor over. Verder geen chinese kruiden, daar heb ik in het verleden geen goede ervaring mee gehad. Voelde mij er alleen maar beroerder door!

Link to comment
Share on other sites

Daisydoo,

Fijn dat je er een ontspannen gevoel aan over houd. Minder stress geeft een hogere slagingskans. Mijn verzekering vergoedde ook niet de hele behandeling, maar ik vond het wel de moeite waard moet ik zeggen.

Het ontspannen gevoel ervan vond ik erg prettig.

Succes met wachten nu! Ga je in de wachtweken nog een keer? Heb ik toen wel gedaan om de rust er in te houden.

Link to comment
Share on other sites

Hoi dames,

Ik heb ook baat bij acupuntuur in combinatie TuiNa massage. Het geeft met met name rust in mijn lijf. Verder doe ik niets speciaal, behalve mijn lichaam rust geven op advies van mijn behandelaar. Ik ga volgende week weer starten en dat zal dus krap een week voor de punctie zijn. Ik had eigenlijk eerder willen beginnen maar zijn agenda is altijd vol. Maar ik merk wel dat nu ik met de derde poging bezig ben ik beter met de spanning om kan gaan. Het wordt een beetje gewoon en vertrowd, helaas. Ik krijg overigens maximaal 50 euro per behandeling vergoed met een maximum van 750 euro per jaar voor alternatieve geneeswijze.

Groetjes, Maureen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use