Jump to content

Duphaston


sharon76

Recommended Posts

Heeft er iemand ervaring met Duphaston? Na 2 verse en 2 cryo terugplaatsingen moet ik na de volgende cryo terugplaatsing Duphaston gaan gebruiken om zo mijn menstruatie tegen te houden, dit omdat ik altijd vrij snel menstrueer na een terugplaatsing, ik vroeg me af of er meer mensen zijn die dit hebben moeten gebruiken?

 

alvast bedankt

groetjes Sharon

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

nee nog nooit van gehoord, maar iig fijn dat ze er iets aan probere bij te dragen!! Ik heb alleen gehoord dat ze weleens na een tp 3x 1500 of 3x 2500 pregnyl spuiten.

Heel erg veel succes iig,ga je verigens ook utrogestan gebruiken?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb 2 pogingen gehad met utrogestan en 2 met pregnyl maar beide konden de menstruatie niet tegenhouden dus hopelijk is dit wel geschikt voor mij! Bedankt voor jullie reacties, hopelijk zijn er wel dames die er goede ervaringen mee hebben. Ik gebruik er geen utrogestan bij.

Link to comment
Share on other sites

Guest Guusje

Hoi Sharon,

 

Ik ken het middel niet, maar dit kwam ik tegen op internet:

 

Duphaston

De werkzame stof in Duphaston is dydrogesteron.

 

 

 

Dydrogesteron is een vrouwelijk progestageenhormoon. Progestageenhormonen hebben ongeveer eenzelfde werking als het natuurlijke progesteron. Het regelt samen met oestrogeenhormonen de menstruatiecyclus. Het is vooral in de tweede helft van de cyclus actief om de baarmoeder geschikt te maken voor de innesteling van een bevruchte eicel.

Als de hoeveelheid progesteron na ongeveer twee weken daalt, volgt de menstruatie. Bovendien houdt progesteron de baarmoeder in de juiste conditie tijdens een zwangerschap.

 

Vrouwen die oestrogeenhormonen gebruiken voor overgangsklachten moeten deze combineren met progestageenhormoon. Dit geldt alleen voor vrouwen die hun baarmoeder nog hebben. De combinatie met progestageenhormoon voorkomt dat het baarmoederslijmvlies bovenmatig gaat groeien en er mogelijk baarmoederkanker ontstaat.

 

Artsen schrijven dit middel voor bij abnormaal vaginaal bloedverlies, endometriose, zwangerschap en kinderwens, en overgangsklachten.

Link to comment
Share on other sites

Hee Guusje,

 

Als ik het zo lees snap ik het helemaal.Alleen vind ik het heel raar dat ik dit heb gekregen om mijn menstruatie op te wekken snap jij dit??

Heb nog even op google gezocht omdat ik ineens begon te twijfelen maar lees meerdere vrouwen die dit hebben gekregen om ongesteld te worden.

Link to comment
Share on other sites

Guest Guusje

Vreemd ja, ik heb ook geen idee hoe dat dan zit!

 

Ik denk dat dit middel niet de menstruatie opwekt, maar meer iets met de baarmoederwand doet, en het beter reguleerd.

 

Dit kwam ik ook tegen:

 

Duphaston®: Werking

 • Oestrogene hormonen hebben een gunstige werking op de wand van de baarmoeder (= endometrium), de baarmoederhals (= cervix) en de vagina.

Er zal vast een verklaring voor zijn.

Link to comment
Share on other sites

bedankt voor jullie reacties, ik heb het idee dat je gaat menstrueren als je met de tabletjes stopt. dus zolang je ze slikt blijft je menstruatie weg... ik heb maandag weer een meting en zal het dan wel weer even met de arts bespreken...

 

groetjes sharon

Link to comment
Share on other sites

Ik weet het niet. De gynaecoloog zei alleen de duphaston, dan durf ik niet zelf weer wat anders bij te gebruiken.. Daarom vind ik het wel jammer dat ik er weinig over kan vinden op het forum.

 

 

Hoi Sharon

 

omdat je toch morgen een meting hebt kun je eventueel vragen of je de utrogestan erbij mag gebruiken, ik kan me voorstellen dat het geen probleem is omdat het ook progesteron is.

Zelf krijg ik sinds mijn 17de week iedere week een proluton injectie, dat is ook progesteron om de baarmoeder rustig te houden om een vroeggeboorte te voorkomen.

iig erg veel succes!

 

groetjes

Babeth

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hoi Sharon,

 

Ik heb het middel Duphaston ook voorgeschreven gekregen, ik moet het door blijven slikken om niet ongesteld te worden. Vanavond de eerste pil dus ik kan je nog geen ervaringen vertellen over het medicijn.

 

Groetjes herma

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use