Jump to content

UZ Gent - IVF


Sammy67

Recommended Posts

Hallo iedereen,

 

Wij, 2 vrouwen van 43, zijn net begonnen met de Gonal F en volgende week krijgen we de 2e echo om te kijken hoeveel folikkels en hoe groot. Zij er meer mensen die ervaring hebben met UZ Gent en IVF?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 51
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Wij hebben ook in het UZ Gent gelopen. En zijn over de behandelingen en hun omgang met ons zeer tevreden. Wij voelden ons absoluut geen nummer en voelden ons serieus genomen.

 

Het enige vervelende was dat ze telefonisch redelijk moeilijk te bereiken waren soms. Niet alles kan perfect zijn nietwaar?

 

 

Heel veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie reacties. Wij hebben ook goede ervaringen met Gent. Alleen sommige delen zijn erg verouderd maar ze zijn alles enorm aan het opknappen.

Wij gaan morgen voor een echo om te kijken hoeveel follikels er zijn en hoe groot. We zijn echt benieuwd. Zijn er altijd follikels na Gonal-F of hoeft dit niet zo te zijn?

Link to comment
Share on other sites

Verouderde delen daar ja. Maar de nieuwe afdeling is helemaal top!!!! Of is er nog een oud deel in gebruik voor de echo's en afspraken???? De punctie in terugplaatsing zijn zeker in het nieuwe gedeelte en dat is echt mooi!!!!

 

Succes morgen Sammy

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sammy en de andere meiden,

 

Ik ben begin deze maand voor het eerst in Gent geweest voor een kennismakingsgesprek. Het ziekenhuis zelf is inderdaad sterk verouderd maar zodra je de IVF-afdeling binnenloopt, is alles nieuw en fris. Mijn man en ik kregen een hele positieve indruk van de afdeling en van Prof. De Sutter. Volgende week moet ik terugkomen voor een hysteroscopie en in augustus hebben we weer een afspraak met De Sutter om alle resultaten (van het bloed- en spermaonderzoek) te bespreken. Ik hoop dat het niet nodig zal zijn omdat ik voor die tijd nog twee cryo's (met ondersteuning van Prednisolon) in Düsseldorf laat terugplaatsen.

 

Tot nu toe hebben wij overigens nog geen problemen gehad om contact te leggen met de afdeling in Gent. De Sutter vertelde dat er sinds de verbouwing ook geen wachtlijst meer is. Misschien dat er nu ook wat meer personeel is om patiënten te woord te staan?

 

Groetjes,

Breden

Link to comment
Share on other sites

Hoi Gabrie,

 

Ik moest in Gent € 100 betalen voordat ik consult mocht (kan met pin of creditcard). Verder heb ik een prijslijst meegekregen voor de IVF of ICSI. Deze is ook online te vinden (http://cms.arg-uzgent.be/Documenten/downloads/ARG761.pdf). De labkosten zijn in ieder geval € 2.200. De punctie kost € 840. Je bent dus minimaal € 3.040 kwijt. Volgens mij berekenen ze in Gent alles apart. Als je daar je echo's laat maken dan betaal je per keer dat je komt. Volgens mij zijn assisted hatching en IMSI kosteloos of kosten heel weinig.

 

Weet je de prijzen van Düsseldorf al wel?

 

Ik denk er zelf over om voor de behandeling zelf over te stappen naar Gent (Prof. De Sutter) maar ook onder controle te blijven van Dr. Pfeiffer van Labor Benrath in Düsseldorf. Hij is geen arts in de IVF-kliniek maar een immunoloog die veel verstand heeft van innestelingsproblemen en miskramen.

 

Ik ben heel benieuwd voor welk ziekenhuis je gaat kiezen.

 

Groet,

Breden

Link to comment
Share on other sites

Ik ben heel erg aan het twijfelen ...nu al terwijl ik nog geen intake heb gehad.

Hoor over beiden goede verhalen.

 

Ik kom uit Amsterdam dus qua afstand maakt het niet uit waar we ons gaan laten behandelen.

 

Wat ik wel heb begrepen is dat er in Belgie lange wachtlijsten zijn. Maar ik begrijp dat dat niet meer zo speelt?

 

Begin Mei 2011 gebeld en ik kan al in juni terecht in DD.

In Belgie half augustus.

 

Ik ga het allemaal aanhoren en dan zien we het wel weer. Oh ja en flink sparen!

Link to comment
Share on other sites

Ik denk dat je in Gent net pech had. Ik kon binnen zes weken terecht. In juli is Prof. De Sutter met vakantie. Ik neem aan dat je bij haar een afspraak hebt? Ik vind De Sutter een betere gesprekspartner dan Scholtes. Maar dat zal voor iedereen persoonlijk zijn.

Link to comment
Share on other sites

Tot nu toe hebben wij goede ervaringen met Gent.

We zijn gisteren in Nederland voor een echo geweest. Er zaten helaas maar 2 'grote' eiblaasje en een paar kleintjes. We moeten nu doorgaan met Gonal-F en a.s. maandag weer voor een echo. Dit heeft waarschijnlijk met de leeftijd te maken of trage stimulatie.

Zijn er meer vrouwen boven de 40 die hier ervaring mee hebben? We waren best teleurgesteld (lees: verdrietig).

Link to comment
Share on other sites

Hallo Sammy,

 

Ik was 28 toen ik met de eerste ICSI begon. Deze eerste poging is afgebroken vanwege te weinig follikels (twee). Bij latere behandelingen met meer medicatie had ik ook iedere keer weinig follikels (maximaal zeven). Daarbij heb ik ook een keer geen bevruchting gehad van de gepuncteerde eicellen. Ik ben niet te dik en leef gezond. Wij zijn in het ziekenhuis terecht gekomen vanwege de slechte zaadkwaliteit van mijn man. Ik dacht dat ik nog jong genoeg was om voldoende eicellen te produceren. Nu, naar meerdere miskramen en mislukte ICSI-behandelingen, geeft Prof. De Sutter aan dat het mislukken wel eens kan liggen aan het feit dat ik verouderde eicellen heb. In dat geval moeten we gaan denken aan eiceldonatie in plaats van een spermadonor. We dachten op tijd te zijn met het inrichten van ons leven en hadden alles voor elkaar... helaas is niet alles in het leven maakbaar. De kinderwens is er niet minder om of je nu 43 of 28 bent, alleen als je 28 bent dan houd je hier nog geen rekening mee. Ik leef met je mee...

 

Groetjes,

Breden

Link to comment
Share on other sites

Ja, dat is bij ons bekend. Gent heeft echter afspraken met Zilveren Kruis waardoor Gent de factuur rechtstreeks bij Zilveren Kruis indient. Ik heb al een brief van Zilveren Kruis gehad dat ze de aanvullende onderzoeken die in Gent gedaan worden vergoeden. Als we echt een behandeling willen gaan doen dan moeten we een machtiging van Zilveren Kruis voor een IVF-behandeling laten zien (we hebben nog een poging tegoed).

Link to comment
Share on other sites

Vanochtend onze 2e follikelmeting gekregen maar helaas niet goed. Links en rechts zitten 2 grote maar nog geen 1 cm. We moeten nu nog even doorgaan met Gonal-F en dan vrijdag de eindecho maar het ziet er niet rooskleurig uit. We gaan vrijdag naar Gent en bespbespreken wat we nu gaan doen. Het was onze eerste stimulatie dan van 18 dagen.

Heeft er iemand hier ervaring mee?

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Wij zijn ons aan het orienteren waar doen we poging 3 düsseldorf brussel of gent. Intake in dd en brussel al gepland. Maar wil ook in gent kijken maar kost ook geld. En aangezien we alles zelf moeten betalen weet ik even niet wat te doen?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

onze 1e poging, nou ja poging kun je het niet noemen, is mislukt. Geen goede eicellen en nog niet eens 2 grote. We waren dus gestopt en we gaan morgen weer naar Gent voor een echo en bloedprikken en dan kijken wanneer we de 2e poging mogen starten. Mijn vriendinnetje is nog steeds niet ongesteld geworden maar dat heeft met de injecties te maken die het zo onderdrukt hebben. Dus afwachten maar weer. We doen deze poging waarschijnlijk nog en dan stoppen we er mee. Je moet realistisch blijven toch.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
 • 3 weeks later...

We hebben eergisteren een mail gehad dat de intake verzet is naar 15:45 i.p.v.14:15 en de locatie is ook veranderd we moeten nu naar het gynacologisch centrum gent. We hebben wel dr meire. Dus we zullen zien. Wel spannend. Iemand anders ervaring met de. Andere locatie

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use