Jump to content

Opwekken bevalling.


Sylvino

Recommended Posts

Ik kwam dit stukje op internet tegen vond het wel interresant voor de zwangere dames onder ons die tegen de bevalling aanlopen en het zat zijn:

 

Vrouwen wekken een bevalling op met seks of pittig eten

 

BAARN - Meer dan de helft van de vrouwen in een Amerikaans onderzoek probeert tegen het einde van de zwangerschap een bevalling op te roepen. Dit doen zijn door lopen, het hebben van seks, pittig eten en het stimuleren van hun tepels.

 

m1gz5lcapfw9.jpgFoto: www.gezondheidsnet.nl

Het Midwestern Hospital bevroeg ruim tweehonderd vrouwen, waarvan 51 procent niet medische methodes gebruikten om de bevalling op te wekken. Bewegen, laxeermiddelen, accupunctuur en masturbatie waren ook veel gebruikte technieken.

De vrouwen die deze methoden gebruikten waren over het algemeen jonger, zwanger van de eerste en al meer dan 39 weken zwanger.

 

 

Familie en vrienden bleken de belangrijkste informatiebron voor deze trucjes. De meeste vrouwen bespraken dit niet met hun behandelend arts.

 

Start bevalling

Volgens hoofdonderzoeker Jonathan Schaffir zijn de meeste trucjes op zich zelf niet schadelijk, maar toch is het belangrijk dat artsen hiervan op de hoogte zijn. Daarnaast wijst hij erop dat het exacte startmechanisme van een bevalling nog onduidelijk is. "Het lijkt erop dat het begint met bepaalde hormonen die door de foetus worden uitgescheiden. Met trucjes is dit lastig te beïnvloeden."

 

Seks kan leiden tot het samentrekken van de baarmoeder en pittig eten en laxeermiddelen veroorzaken activiteit in de darmen. Tenminste zo redeneerden de deelnemers van het onderzoek, maar dat is niet waar.

 

Tepels

De enige methode die echter wel een lichamelijk effect kan bewerkstelligen is het stimuleren van de tepels. Hierdoor komt in het lichaam meer van het hormoom oxytocine beschikbaar, wat kan leiden tot het samentrekken van de baarmoeder.

"Deze samentrekkingen zijn slecht te controleren en het kan zijn dat het te veel wordt. Het is dan ook niet iets wat ik aanraad aan zwangere vrouwen.", legt Schaffir uit.

Link to comment
Share on other sites

Haha, leuk idee seks als je hoogzwanger bent :laugh::laugh:

Mijn buik was zo groot dat ik het niet meer op kon brengen om bovenop mijn man te 'klimmen'.

Dus hier geen ervaring maar het is toch goed gekomen.

Bij mij werd de bevalling opgewekt doordat ik een datum had voor inleiden. Ik zou 9 mei 8:00 ingeleid worden en de avond daarvoor om 00:00 braken mijn vliezen.

Dus dat was bij mij de truc ;-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use