Jump to content

Menopur vs Gonal


Neo

Recommended Posts

Kan het zo zijn dat je lichaam trager reageer op menopur dan Gonal? Ik zit nu op stimulatiedag 7 en vanochtend voor de 1e meting geweest maar er was nog niet veel te zien. Een aantal blaasjes aan de rechterkant maar niet groot genoeg om te meten en links 1 van 1 cm. De 1e drie pogingen heb ik Gonal gespoten en dan waren de follikels met de 1e meting toch wat groter.

Nou weet ik wel dat er nog niet veel over te vertellen valt maar ik had toch wat meer verwacht.

 

Heeft iemand hier ervaring meer? Dat er de 1e meting nog niet veel te zien was en dat het met menopur wat langer duurde?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Neo, ik denk dat het meer zo is dat de ene cyclus de andere niet is... Ik heb 2 pogingen gedaan met Gonal en 3 met Menopur en heb geen verschil gemerkt in snelheid van groeien. Bovendien zegt de eerste meting nog niet zoveel, tenminste bij mij niet, er kwamen er altijd nog bij.

 

Suces!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Neo, ik geloof dat in dusseldorf wel eens half half menopur - gonal (of puregon) wordt voorgeschreven: menopur voor de kwaliteit en gonal f voor de kwantiteit. dus in die zin zou het kunnen kloppen.

Ik heb zelf geen verschil gemerkt, maar had bij alle stimulaties gewoon heel weinig follikels :-s

Link to comment
Share on other sites

Ik heb wel vaker gelezen dat er vrouwen menupur en gonal f gebruiken maar wist dus niet waarom maar nu snap ik het!

 

Vandaag voor de follikelmeting geweest en had nu acht follikels tussen de 10 en 14 mm. Het gaat toch weer de goede kant op gelukkig!

Link to comment
Share on other sites

Onze gyn zei wel dat op Menopur vaak wat minder gereageerd wordt. Maar volgens mij bedoelde ze daar het aantal follikels mee, maar wie weet kan het ook wat langzamer gaan. Kwaliteit schijnt inderdaad wel vaak beter te zijn (bij mij ging dat bij de laatste poging ook op: embryo's eindelijk meer dan 4-cellig én dus geschikt om in te vriezen, deze keer gaan we weer met Menopur dus ben benieuwd).

Ik lees dat je inmiddels 8 follikels hebt, dat is een heel mooi aantal! Hopelijk groeien ze lekker door...

Heel veel succes met jullie poging!!!!

 

Dee

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use