Jump to content
Sign in to follow this  
Liesjuh

Amh waarde

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Wie is er op de hoogte over de amh-waarde? Ik zou graag weten wat de normale waarde zou moeten zijn... ik word via het internet nog niks wijzer en op de toppics waar ik schrijf ook niet. Mijn Fsh is te hoog, vandaar dat we met IVF gestart zijn en gezegend zijn met een mooie dochter. Nu is ze 7 maand en gaan we direct nog een poging wagen voor een broertje/zusje voor haar. Maar nu schijnt de amh ook bepaald te worden en deze zou belangrijker zijn dan de Fsh. In het ziekenhuis was het schijnbaar druk, want er was niet veel ruimte voor een lang gesprek. Ons werd verteld dat mijn amh te laag is en ik dus echt in de vervroegde overgang zit, vandaar dat ik graag wil weten wat de waardes dan zouden "moeten" zijn. Hopelijk weten jullie er meer van!

 

Groetjes Lisette

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Liesjuh, allereerst vind ik het nogal lomp van het ziekenhuis om je zo'n naar bericht te melden zonder enige uitleg of zonder de exacte waarde te geven. Hieronder vind je een (Engelstalig, maar eenvoudig uitgelegd) link over alles wat met AMH te maken heeft en ook een overzichtje van de cijfers. Je moet in de rechterkolom kijken. Je AMH waarde hangt vaak samen met je leeftijd - maar hoeft niet altijd in geval van een vervroegde overgang. Anders dan FSH die per cyclus kan verschillen, staat je AMH vast. Het is een bepaling van je eicelvoorraad. Hoe lager, hoe minder eitjes, simpel gezegd.

 

Een lage AMH-waarde hoeft niet per se een definitief vonnis te zijn. Ik zie je dat nog vrij recent een mooie dochter hebt gekregen na je eerste IVF. Een betere indicatie dat je toch nog vruchtbaar bent, kun je niet krijgen. Verder is een regelmatige cyclus en enige respons op hormonen ook een goed teken.

 

Je kunt nog steeds zwanger worden met een lage AMH. Helaas is het in Nederland het beleid om je dan maar vol te pompen met enorme doses hormonen. In de Duitse kliniek waar ik in behandeling ben, (overigens niet bij Scholtes), zijn ze een groot voorstander van acupunctuur en Chinese kruiden. De acupuncturist Gilles Stoop heeft veel ervaring en is ook goed op de hoogte van de medische/technische kanten van IVF/ICSI. Overigens is de behandeling er niet op gericht om je eicelvoorraad te vergroten, dat kan immers niet, maar wel om 'het beste te maken' van wat je nog wel hebt.

 

Ik kan je ook aanraden om nog elders je AMH te laten bepalen. De resultaten in NL ziekenhuizen kunnen soms erg afwijken van die in Duitsland.

Ik snap dat je geschrokken bent van dit nare bericht, maar het hoeft nog niet het einde te betekenen van je kinderwens.

 

Heel veel succes en als je nog vragen hebt, laat maar horen.

xx

 

http://www.drmalpani.com/amh.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Elliebellie,

 

Ten eerste heel erg bedankt voor je duidelijke antwoord op mijn vraag, hier hebben we wat aan!

Mijn amh waarde is 1,3 dat is mij wel verteld, maar ik wist niet wat dit betekende.... aan de tabel te zien zit ik in de Low Fertility. Over leeftijd zie ik niet veel staan, ik ben 32, wat betekend het dan volgens jou?

Op de 22e start ik met de Menopur, we zullen zien hoe 't gaat.... had de vorige keer 12 eitjes waarvan 7 bevrucht, maar helaas niets in de vriezer. Heel erg bedankt voor je snelle reactie!!!

 

Ik lees in je handtekening dat er bij jou al 3 IVF pogingen mislukt zijn, wat verdrietig dit te lezen.... ik hoop dat je in DD een goede behandeling krijgt en jij ook zwanger mag worden van jullie wondertje! Wens je heel veel succes!

 

 

Liefs Liesjuh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Graag gedaan Liesjuh, daar zijn we voor op dit forum, toch? Ik durf geen uitspraken te doen over AMH-waardes gekoppeld aan leeftijd, vooral omdat het geen exacte wetenschap is, maar ik vind 1,3 niet zo idioot laag, hoor. Ik ben 40 en de mijne is 0,08 dus alles wat daarboven zit vind ik al een topscore, hahaha.

 

Wat?! Jij had 12 eitjes waarvan 7 !!! bevrucht en ze zeggen tegen jou dat je in de vervroegde overgang zit? Wat een lariekoek. Ik heb er gemiddeld 2 tot max 3. Dat is pas vervroegde overgang! Jouw verhaal doet me erg denken aan dat van een forumgenootje, Gabrie74. Wij hebben een paar pm's uitgewisseld over dit onderwerp. Ik kan dat hier natuurlijk niet melden, maar misschien kun je haar eens vragen hoe of wat.

 

Bedankt voor je lieve wensen, we gaan duimen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elliebellie, nogmaals bedankt en ik duim met je mee voor jullie!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jouw waarde is idd behoorlijk laag, maar onlangs is een meisje van zwangerschapspagina.nl nog zwanger geworden die ook een AMH had van 0,1

Dat zij zwanger is geworden levert geen garanties voor jou op, maar misschien kun je er op een manier hoop uit putten en kracht vinden om door te vechten.

 

Ik heb zelf trouwens een AMH van 0,68 (januari 2010 ontdekt) maar ben in oktober 2010 wel mooi zwanger geworden door middel van IVF/ICSI (en inmiddels bevallen van een gezond kindje!!)

 

Mijn FSH is beter dan mijn AMH. De een heeft een betere AMH en een slechtere FSH, de ander dus net anders om. Er is dus eigenlijk niets over te zeggen hoe je precies zult reageren... Lastig is dat he!! Veel succes!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lottie, wat fijn dat je een gezond kindje hebt mogen krijgen, Gefeliciteerd! Bij mijn eerste IVF heb ik niets gehoord over de amh en nu bij de 2e poging wel, is het iets nieuws van de laatste tijd ofzo? Mag ik vragen wat jouw FSH dan is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lage AMH-niveaus worden over het algemeen beschouwd als een indicator van een lage ovariële reserve. Een lage AMH-vruchtbaarheidsbehandeling kan bestaan uit IVF samen met hormoonbehandeling.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this   • Posts

  • Hoi lieve dames Ik was op vakantie met de auto 2 weken en net een dag terug. @Siepie wat verdrietig voor je..... begrijp ik goed dat je er helemaal mee stopt? Of ga je toch voor andere alternatieven?  Je hoeft er indd ook nog even niet over na te denken. Eerst maar even bijkomen van alles. Nog gefeliciteerd met de verjaardag van je man. Hoop dat jullie het leuk hebben gehad. @Jennie80 hoe gaat het met jou?  @Kitje en met jou? Wat mooi dat de kleine man begraven ligt in je tuin. Dan is hij toch voor altijd in de buurt. Heb je het je zoon verteld of denk je dat hij iets weet?  Ik heb veel aan je gedacht. Voel me wel bezwaard om hier te zijn, lijkt me zo confronterend voor je......vooral omdat we even ver zouden zijn. Maakt mij ook wel verdrietig dat idee 😞 @Hanniebal de laatste loodjes voor jou! Hoop dat alles goed met je gaat. Dikke knuffel voor jullie allemaal ♡
  • Haj. Vraag Hoelang duurde het voordat jij de hormonen uit je lijf hadden. Bedankt voor je bericht. Ik zag het echt niet meer zitten. Was er zo klaar mee. Ik heb nog steeds de kwaaltjes. En slik de pil weer. Ik heb gezegd tegen mijzelf als we voor de 4de keer gaan wil ik veel testen kopen. Ook 1 voor de echo zodat ik weet of het wel of niet goed is. We twijfelen ook of we er 1 of 2 terug plaatsen. Wat zou jij doen. Gr b
  • Je kunt alleen je gevoel volgen. En ik ben blij dat je gelukkig bent met je 3 jongens en ik snap daarnaast ook je wens voor nog een kindje. Het feit dat je al kinderen hebt, maakt de wanhoop voor mij wat zachter, dat we niet als enige kindloos in de vriendengroep blijven bijv. Maar een wens voor nog een kindje staat daar los van in mijn ogen. Net als dat je superblij bent voor anderen en jaloers omdat je het voor jezelf ook graag wilt. 
  • Je mag je zeggen hoor! 🙂 Het maakt allemaal weinig uit heb ik het idee. Bij de eerste IVF ronde heb ik wel baat gehad bij acupunctuur, om mijn lijf in balans te brengen.  Het is zeker goed om je zorgen met je arts te delen, zodat zij kunnen kijken of er geen medische oorzaak is. En verder moet het gewoon blijven plakken en moet je mazzel hebben. Maar tot op bepaalde hoogte is je leven maakbaar, ook dit deel, hoe graag ik je ook een magische pil zou wensen❤️ Ik geloof zelf dat het komt wanneer het de bedoeling is. Dat maakt het voor mij iets minder pijnlijk. Maar uiteindelijk is het gewoon hopen dat het je gegund is en een welkome energie hebben. De vonk van het leven moet nog steeds er zijn. En wat dat betreft geeft een IVF traject helaas niet meer dan 20% kans per maand, net als wanneer je het natuurlijk probeert. Ik duim voor je dat je het een plekje kunt geven en de volgende keer jullie ronde mag zijn. Lastig hè, dat je zelf zo weinig kunt doen, behalve goed in je vel zitten en je leven leven. Met een traan en een lach dan maar. Sterkte lieverd, het blijft bij je, maar het verdriet wordt wel wat minder rauw. Dikke knuffel!
  • Hallo Johanna82. Wij henben 3 terug plaatsingen gehad steeds posetief maar op de echo geen babytje zien vreselijk. U verhaal precies op het van de mijne. We zijn al eventjes lukken maar met innestelen lukt het niet. Heeft u tips voor mij zodat het de de 4de keer wel blijft zitten. En het uitgroeid tot een baby. Ik hoor graag van u
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use