Jump to content
Sign in to follow this  
Liesjuh

Amh waarde

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Wie is er op de hoogte over de amh-waarde? Ik zou graag weten wat de normale waarde zou moeten zijn... ik word via het internet nog niks wijzer en op de toppics waar ik schrijf ook niet. Mijn Fsh is te hoog, vandaar dat we met IVF gestart zijn en gezegend zijn met een mooie dochter. Nu is ze 7 maand en gaan we direct nog een poging wagen voor een broertje/zusje voor haar. Maar nu schijnt de amh ook bepaald te worden en deze zou belangrijker zijn dan de Fsh. In het ziekenhuis was het schijnbaar druk, want er was niet veel ruimte voor een lang gesprek. Ons werd verteld dat mijn amh te laag is en ik dus echt in de vervroegde overgang zit, vandaar dat ik graag wil weten wat de waardes dan zouden "moeten" zijn. Hopelijk weten jullie er meer van!

 

Groetjes Lisette

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Liesjuh, allereerst vind ik het nogal lomp van het ziekenhuis om je zo'n naar bericht te melden zonder enige uitleg of zonder de exacte waarde te geven. Hieronder vind je een (Engelstalig, maar eenvoudig uitgelegd) link over alles wat met AMH te maken heeft en ook een overzichtje van de cijfers. Je moet in de rechterkolom kijken. Je AMH waarde hangt vaak samen met je leeftijd - maar hoeft niet altijd in geval van een vervroegde overgang. Anders dan FSH die per cyclus kan verschillen, staat je AMH vast. Het is een bepaling van je eicelvoorraad. Hoe lager, hoe minder eitjes, simpel gezegd.

 

Een lage AMH-waarde hoeft niet per se een definitief vonnis te zijn. Ik zie je dat nog vrij recent een mooie dochter hebt gekregen na je eerste IVF. Een betere indicatie dat je toch nog vruchtbaar bent, kun je niet krijgen. Verder is een regelmatige cyclus en enige respons op hormonen ook een goed teken.

 

Je kunt nog steeds zwanger worden met een lage AMH. Helaas is het in Nederland het beleid om je dan maar vol te pompen met enorme doses hormonen. In de Duitse kliniek waar ik in behandeling ben, (overigens niet bij Scholtes), zijn ze een groot voorstander van acupunctuur en Chinese kruiden. De acupuncturist Gilles Stoop heeft veel ervaring en is ook goed op de hoogte van de medische/technische kanten van IVF/ICSI. Overigens is de behandeling er niet op gericht om je eicelvoorraad te vergroten, dat kan immers niet, maar wel om 'het beste te maken' van wat je nog wel hebt.

 

Ik kan je ook aanraden om nog elders je AMH te laten bepalen. De resultaten in NL ziekenhuizen kunnen soms erg afwijken van die in Duitsland.

Ik snap dat je geschrokken bent van dit nare bericht, maar het hoeft nog niet het einde te betekenen van je kinderwens.

 

Heel veel succes en als je nog vragen hebt, laat maar horen.

xx

 

http://www.drmalpani.com/amh.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Elliebellie,

 

Ten eerste heel erg bedankt voor je duidelijke antwoord op mijn vraag, hier hebben we wat aan!

Mijn amh waarde is 1,3 dat is mij wel verteld, maar ik wist niet wat dit betekende.... aan de tabel te zien zit ik in de Low Fertility. Over leeftijd zie ik niet veel staan, ik ben 32, wat betekend het dan volgens jou?

Op de 22e start ik met de Menopur, we zullen zien hoe 't gaat.... had de vorige keer 12 eitjes waarvan 7 bevrucht, maar helaas niets in de vriezer. Heel erg bedankt voor je snelle reactie!!!

 

Ik lees in je handtekening dat er bij jou al 3 IVF pogingen mislukt zijn, wat verdrietig dit te lezen.... ik hoop dat je in DD een goede behandeling krijgt en jij ook zwanger mag worden van jullie wondertje! Wens je heel veel succes!

 

 

Liefs Liesjuh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Graag gedaan Liesjuh, daar zijn we voor op dit forum, toch? Ik durf geen uitspraken te doen over AMH-waardes gekoppeld aan leeftijd, vooral omdat het geen exacte wetenschap is, maar ik vind 1,3 niet zo idioot laag, hoor. Ik ben 40 en de mijne is 0,08 dus alles wat daarboven zit vind ik al een topscore, hahaha.

 

Wat?! Jij had 12 eitjes waarvan 7 !!! bevrucht en ze zeggen tegen jou dat je in de vervroegde overgang zit? Wat een lariekoek. Ik heb er gemiddeld 2 tot max 3. Dat is pas vervroegde overgang! Jouw verhaal doet me erg denken aan dat van een forumgenootje, Gabrie74. Wij hebben een paar pm's uitgewisseld over dit onderwerp. Ik kan dat hier natuurlijk niet melden, maar misschien kun je haar eens vragen hoe of wat.

 

Bedankt voor je lieve wensen, we gaan duimen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elliebellie, nogmaals bedankt en ik duim met je mee voor jullie!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jouw waarde is idd behoorlijk laag, maar onlangs is een meisje van zwangerschapspagina.nl nog zwanger geworden die ook een AMH had van 0,1

Dat zij zwanger is geworden levert geen garanties voor jou op, maar misschien kun je er op een manier hoop uit putten en kracht vinden om door te vechten.

 

Ik heb zelf trouwens een AMH van 0,68 (januari 2010 ontdekt) maar ben in oktober 2010 wel mooi zwanger geworden door middel van IVF/ICSI (en inmiddels bevallen van een gezond kindje!!)

 

Mijn FSH is beter dan mijn AMH. De een heeft een betere AMH en een slechtere FSH, de ander dus net anders om. Er is dus eigenlijk niets over te zeggen hoe je precies zult reageren... Lastig is dat he!! Veel succes!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lottie, wat fijn dat je een gezond kindje hebt mogen krijgen, Gefeliciteerd! Bij mijn eerste IVF heb ik niets gehoord over de amh en nu bij de 2e poging wel, is het iets nieuws van de laatste tijd ofzo? Mag ik vragen wat jouw FSH dan is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lage AMH-niveaus worden over het algemeen beschouwd als een indicator van een lage ovariële reserve. Een lage AMH-vruchtbaarheidsbehandeling kan bestaan uit IVF samen met hormoonbehandeling.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this   • Posts

  • @LouLou1980 Lieve loulou,  Het is zeker een warboel. Er is zo weinig bekent wat wel niet etc mag. Na onze miskraam hebben we het een naam gegeven  zodat het een plekje krijgt.  Dat maaltijd pkan werkt! Ben al 4 kilo weer kwijt, en met dit plan mag je zelfs afvallen als je ermee  bezig bent. Want dat is een normale reactie  van jouw lichaam. Zal eens opschrijven wat ik allemaal als wel en niet doen heb uitgezocht. (Krijg ook info via artsen uit usa.) Voor de tp dag vanaf je ongesteld wordt zorgen dat je dan al begint met minimaal 2 liter water(echt puur water  te drinken) wij gebruiken een app voor tracking ongi etc en daarkan je elk uur timer zetten tijd om glas water tedrinken. Geen colA, suiker houdende dranken drinken. Geen alcohol  medicatie of sex in de week voor de tp. Dag voor tp, probeer ontspannen, kijk humor films en luchtige series waar geen verdriet achter zit. Dag van tp... kleed je warm aan, zorg dat je altijd warme voeten houd. Eerste 2 a 3dagen volledig de rust in niet zwaar tillen lekker veel onder dekentjes zitten en leuke films kijken waar je lach spieren worden getraind(maakt een positieve  endorfine vrij wat weer helpt bij innesteling)  Na de 3de dag langszaam weer elke dag gaan wandelen. Liefste 30 min op ee n  langszaam tempo. Houd je voeten warm Eet warm eten, geen pittig eten(pas na 12 weken weer is pittig handig) Zoek ontspanning Neem je rust  Dit zijn alle dingen Plus speciale vitamines die ik.gebruik  Hoop dat het je wat helpt en vraag het ons. We helpen elkaar   @Kitje   Ja hoop het ook maar nog niks helaas, mijn lichaam fopt mij namelijk  vaak.  Zodra ik weer de rode achtbaan heb hoor je mij. Vandaag maar even de sxhuttinf en poort fixe Nieuwe schutting gemaakt ivm oude weg, buren hebben nieuwe schuur en dat is gelijk de schutting geworden dus dan ook moeten wij een stukje doen en onze poort weer fixen.  Maar dat kunnen wij.  Ow en dat nadenken over die 12 eitjes had even gelezen dat je beste wel 12 kan doen schijnt namelijk als je alle 12 doet hoef  je maar 1 keer sperma dan als alles lukt heb je voor toekomst ook nog echte zusjes etc broertjes wat je dan zou kunnen. Want je mag zolang ze van jouw zijn tot 50 jaar zelfs nog terug plaatsen Het is allemaal moeilijk wat te doen met zulke keuzes  Geef nooit op .... 
  • Oh, dus jij hebt al vaker borstonderzoek gehad dan @Onzefamilie? Ik hoef het nu gelukkig niet te doen, dat was verplicht voor Rusland, maar voor Letland hoeft het niet. Ze hebben inmiddels onderdelen van de mannelijke donor besteld en het pakketje is sinds vrijdag al in NL. Zal waarschijnlijk morgen worden geleverd. Ik mag idd nog weekje nadenken, al voel ik af en toe wel alsof de ongi er al aan komt, maar dat zou veel te vroeg zijn. Ja, haha, hebben hier wel vaker rare praatjes met bruine vegen en roze spotting en ongi verhalen, maar ja, we zijn allemaal vrouwen onder elkaar hier en bezig met zulke dingen, dus ook die praatjes moeten kunnen. En ja, hier in NL word ik soms simpel van de bureaucratie en de regeltjes en als je ff wil afwijken ervan... Dan maar ons eigen plan trekken he? Fijn dat het bij jou lijkt door te breken, dan kun jij ook weer uit de wachtstand Onzefamilie. Hopelijk is de schildklier intussen ook weer op orde? @LouLou1980 dat is helemaal prima natuurlijk. Soms heb je zo'n tijd ook eventjes nodig om eea te verwerken voor jezelf. Klopt, er is weinig info beschikbaar, wat wel, wat niet. Ik heb het aan de arts gevraagd na mijn tp, wat mag ik nu wel en wast niet. Je mag alles, maar niet roken, drinken of drugs gebruiken krijg je dan globaal als antwoord. Maar ja, uit letland krijg ik dan in de mail te horen dat ik beter niet teveel bagage mee moet nemen omdat ik na de tp niet zwaar mag tillen. Daar heb ik ze hier in NL nog nooit over gehoord. Dus dan ga je zelf maar op onderzoek uit en dan haal je daar de tips en uit die logisch lijken of makkelijk haalbaar/laatbaar. Zoals bijvoorbeeld iedere dag half uurtje wandelen na tp, schijnt goed te zijn voor de doorbloeding wat dan de innesteling weer kan bevorderen en geen groene thee drinken, maar Kamillethee mag dan weer wel, dat is easy te doen, mss is het onzin, maar het kan geen kwaad te wandelen en geen groene thee te drinken. Onzefamilie heeft weer een heel menu van hoe je het beste kunt eten tijdens dit traject, het is een gezond menu, dus kan ook geen kwaad uit te proberen, baadt het niet dan schaadt het ook niet. En zo hebben we allemaal wel wat dingetjes verzameld wat wij denken dat we wel of niet moeten doen. Neem eruit wat voor jou goed voelt zou ik zeggen. Rottig dat je 15 kg bent aangekomen (misschien het menu van onzefamilie eens bekijken? Dat schijnt ook goed te zijn als je wil afvallen) en dat je daardoor niet lekker in je vel zit. Ik kan je wel zeggen dat je je daar niet zo druk over moet maken, maar het is jouw gevoel nu eenmaal. Ik heb nog nooit cryo's gehad, dus ik weet ook niet hoe het zou voelen als eentje niet goed ontdooit. Heb alleen 3x een verse tp gehad, dat voelde klote toen dat mislukt was en is een verdriet wat je een plekje moet geven. Als dat voor jou is door het kopen van een bedeltje dan is dat toch helemaal goed? En sentimenteel, ach, dat geeft toch helemaal niet. Het is toch een heel emotioneel en mentaal zwaar traject, dus doe lekker wat goed voelt. Rest me nog jou heel veel succes te wensen morgen met de tp (van een cryo dan toch?). Ik hoop dat je over 2 weekjes positief mag testen en naast Marsukar op het bankje kan gaan zitten. Die zit daar ook zo Remy te zitten.... Wordt hoogste tijd dat wij met zijn allen haar gaan vergezellen toch? Groetjes
  • Dag @LouLou1980 wat een heftige periode heb je gehad. Snap heel goed waar je het over hebt qua emotie. Uiteraard is elke emotie anders, maar het is toch echt een rollercoaster. Misschien elk ons eigen, maar toch snappen we elkaar enigszins wel.  Snap je ook qua gewichtstoename. Volgens mij werken die hormonen ook lekker op je lichaam. Daarbij ben ik ook aangekomen omdat ik gestopt ben met roken. Was aan het lijnen, maar dat kan nu natuurlijk niet meer. Ben zelf een foodie, dus tja kan niet zeggen dat ik zelf geen aandeel heb aan de toename.. maar goed alle factoren bij elkaar maken het toch niet prettiger. Zeker niet als je al zo in onzekerheid zit over de allerbelangrijkste gebeurtenis in je leven.  Onze eerste poging was helaas niet blijven plakken. Deze cryo wel, dus het kan!!  Klinkt misschien stom, maar zelfs nu heb ik moeite met het accepteren van de gewichtstoename en dat het, waarschijnlijk, alleen maar meer wordt. Hoort erbij natuurlijk. Wil alleen maar zeggen dat het niet gek is hoe je denkt of wat je voelt. Het is op alle fronten een rollercoaster. Denk dat het ook wel even zo blijft. Al ben je dus zwanger.. In ieder geval is dat bij mij het geval. Dacht deel dat wel even met je.. Klinkt heel stom maar toen ik voor deze tp ging, ging ik er heel nuchter heen. M’n vriend en ik waren zelfs heel melig toen we in de wachtkamer zaten. Probeer te ontspannen en het op je af te laten komen. Snap dat het makkelijker gezegd is dan gedaan. Was, achteraf, ook verbaasd dat we er zo heen waren gegaan, maar gaf wel rust.  Hoop dat je gelijk een goed gevoel hebt na morgen. Heel veel succes! Gun het je van harte!! @Onzefamilie dank je wel. Heel lief! Hoop zo dat het bij jou snel doorbreekt. Dat zou weer een mooie ‘Eerste’  stap zijn.  Blijf ook voor jou/jullie duimen!!
  • lieverds ik heb afgelopen tijd aandachtig op de achtergrond meegelezen met het verloop bij jullie. Ik heb me afgelopen tijd zo met mijn kop in het zand gezeten omdat ik gewoonweg niet wist/weet waar ik in zit en wat ik kan/kon verwachten.    Na het herstel van de bacteriële infectie hebben wij ervoor gekozen om half januari toch voor de eerste terugplaatsing te gaan. Alles zag er goed uit cryo was goed uit de ontdooiing gekomen maar helaas in de nacht ingezakt. Dus TP was geannuleerd. Het is echt heftig qua emoties omdat het de ene keer dit is en de andere keer dat. Ik zit er ook nog mee dat ik inmiddels 15kg ben aangekomen waardoor ik ook zo niet lekker in mijn vel zat. Het valt mij ook op dat er zo weinig advies beschikbaar is met wat en waar je rekening mee moet houden. We hebben inmiddels morgen onze eerste (tweede) terugplaatsing, Fingers crossed dat het allemaal goed gaat.    Hoe gaan jullie met de verloren pogingen om? Ik heb voor de eerste cryo een bedeltje gekocht voor mijn armband gewoon omdat ik heel blij was met het bestaan en de hoeveelheid liefde wat ik had. Misschien een beetje sentimenteel 😊 Ik ben zo blij voor jou @Marsukar ik hoor en zie zo weinig hoe het gaat met de vrouwen bij wie het wel lukt.  
  • Best spannend om wat te schrijven.  Wij zijn sinds kort bezig om weer zwanger te worden met icsi. Bij ons eerste kindje hebben we 2.5 jaar geduld moeten hebben. Een recente terugplaatsing is mislukt. Gisteren kreeg ik te horen dat mijn zusje (met wie ik twee handen op 1 buik ben) zwanger is na 1x proberen op de natuurlijke manier. Ik vind het zo moeilijk. Gun het haar enorm. Maar het contrast hoe makkelijk ze zwanger is geworden is zo groot. Iemand ervaring? En tips hoe ik hier het beste mee om kan gaan? 
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use