Jump to content

Sushi


zjoediezzz

Recommended Posts

Hallo meiden,

 

Ik wilde dit toch graag even met jullie delen: Ik ben gek op sushi eten en ik dacht tot een paar weken geleden dat je dat tijdens je zwangerschap niet mag eten... Warm eten staat mij redelijk tegen, zeker als ik het zelf gekookt heb. Dan heb ik al genoeg gehad voordat ik een hap heb genomen. Ik stond dus bij de visboer te kwijlen bij al die lekkere sushi die daar lag....

 

Nu heb ik mijn verloskundige gesproken en het mag dus we gegeten worden tijdens de zwangerschapl!!! het is hartstikke gezond om vis te eten, mits het kakelvers is natuurlijk! (geen voorverpakte sushi van de supermarkt dus, maar dat hoef ik toch niet)

Maar van de visboer, restaurant (bv. shabu shabu) of zelf maken mag gerust!!

 

Ik kijk wel uit met tonijn en paling, want daar zou meer kwik (?) in zitten.

 

Eet smakelijk... (heb ik net weer lekker gedaan!!!)

 

Groetjes, judith

Link to comment
Share on other sites

Hihihihi.... Ja, erg he? Ik kon het niet laten...

Ik sprak namelijk van de week weer een zwangere die het ook niet at, maar wel heeeeeeeeeeeeel graag lust! Zij zat al te velangen naar een keer weg met haar vriendinnen na de bevalling, maar dat hoeft dus helemaal niet.

 

Als ik kijk hoe bizar smakelijk ik het vind (het lijkt wel nog lekkerder dan voor mijn zwangerschap) dan moet ik dit delen....

 

Bij deze dus!! hahahaha...

Link to comment
Share on other sites

Hoi Judith hier ook een sushi verslaafde die het niet heeft gegeten tijdens mijn eerste zw omdat dit werd afgeraden door een Japanse dame, eigenaresse van een sushi restaurant en op dat moment ook zw.

 

Nu komen wij daar al jaren en de vis is echt super vers en bij twijfel wordt het terug gestuurd maar zij als Japanse durfde het niet aan. Het blijft horeca en een ongelukje of foutje zit in een klein hoekje hoe vers de vis ook is of lijkt.

Dat waren haar woorden.

 

Mijn zonder vis sushi werd daarna ook apart bereid.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use