Jump to content

Cetrotide wel of niet op dag van ovitrelle


droompje33

Recommended Posts

Hoi, hopelijk kunnen jullie mij helpen met het volgende: vanmorgen ben ik voor een follikelecho geweest. Een aantal follikels waren rond de 19-20 mm. Vanavond moet ik om 22.30 de ovitrelle spuiten en ik heb maandagochtend de punctie. Ik vroeg aan de dokter of ik de cetrotide ook moest spuiten. Hij moest lang nadenken en uiteindelijk zei hij: doe maar niet. Ik zit hier de hele tijdaan te denken en ben nu eigenlijk bang dat als ik de cetrotide niet ook spuit, mijneisprong misschien te vroeg komt. Heeft iemand hier ervaring mee?

Gr. Droompje

Link to comment
Share on other sites

Ai droompje wat lastig! Ik moets wel de cetro spuiten op de dag van ovitrelle.. Maar aan de andere kant, vertrouw ik wel altijd op het advies van de arts. Naïef misschien.. Maar als hij zei dat je niet moest spuiten moet je het misschien niet doen..

 

Iemand anders andere ideeën? Of zelf nog eens met het ZH bellen? Desnoods naar het noodnummer en laat je een gyn aanrukken die dienst heeft!

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Droompje.... kan me voorstellen dat je twijfelt! Zeker als de arts zo 'onzeker' antwoord geeft. Wat ik heb begrepen, is dat het met Decapeptyl (een agonist) niet uitmaakt als je een keer wat later spuit en dat je dat ook niet meer op de dag van de Pregnyl (ik neem aan dat Ovitrelle ook hCG is, net zoals Pregnyl?) hoeft te zetten omdat het al lang in je bloed zit en zo langzaam inwerkt, dat het ook niet zo maar weer uitgewerkt is. Anderszijds werken Cetrotide en Orgalutran (antagonisten) snel en kort, dus daarbij is het belangrijker dat je geen spuit mist... en voor zo ver ik begrepen heb, deze ook nog zet op de dag van de Pregnyl.

 

De info die daarover op de site van ons ziekenhuis (UMC Utrecht) staat is:

Tijdens de stimulatie van de eierstokken mag u geen eisprong krijgen. De hormonen Orgalutran® of Cetrotide® zorgen hiervoor.

Op de 5e stimulatiedag begint u met het injecteren van de Orgalutran® of Cetrotide®. Vanaf deze dag injecteert u dus 2 hormonen. Orgalutran® of Cetrotide® spuit u gemiddeld 8 dagen. De laatste injectie spuit u op de dag dat u Pregnyl® spuit (zie uitrijpen eicellen).

 

Dus ja.... je twijfel lijkt me gegrond.... ik zou ook nog even bellen met het ziekenhuis hoor!

Succes!

Dee

Link to comment
Share on other sites

Hoi Inge en dee,

Heb net met het ziekenhuis gebeld want het zat me niet lekker. Een arts in opleiding heeft uiteindelijk contact gekregen met IVF-arts. En wat blijkt, ik moet wel degelijk de cetrotide spuiten vandaag! Dus maar goed dat ik gebeld heb! Bedankt voor jullie reacties!

Gr. Droompje

Link to comment
Share on other sites

Gelukkig heb je al antwoord op je vraag en heb je aan de bel getrokken, zo zie je maar weer.....

 

Veel succes met de punctie maandag!!

 

Ik heb zelf ook cetro moeten spuiten op de dag van Pregnyl, maar goed die info is nu overbodig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use