Jump to content

Hi, ik ben nieuw hier :)


Jamilla

Recommended Posts

Dag allemaal,

Ik heb me zojuist op dit forum aangemeld en wil me graag even voorstellen.

Ik ben bezig met mijn 1ste IVF poging. Ik ben 41 en door allerlei omstandigheden was kinderen krijgen geen optie voor mij/ons. Daar is sinds een jaar of 2-3 verandering in gekomen en wil ik niets liever. Helaas, helaas, nooit bij stil gestaan dat t dan opeens te laat kan zijn: na anderhalf jaar proberen lukte het niet en kwamen we bij de gyn terecht. Mijn FSH was erg hoog 15-22 varierend per maand. Mijn eierstokken 'doen het niet heel goed meer' en ik produceer nog maar weinig eitjes. IVF was nog wel een optie, maar men is nooit heel optimistisch geweest in het z'huis.

Bij de punctie zijn er 4 eitjes gevonden, waarvan er 2 zijn bevrucht. 1 van 8 cellen en 1 van 5. Beiden zijn teruggeplaatst en nu zit ik middenin die afschuwelijke wachtweken, maandag 12 sept mag ik komen bloedprikken. Wat voel ik me vreemd zeg! Ik weet echt niet of ik t allemaal verzin, of dat de behandeling is of whatever, maar er is van alles aan de hand in mijn lichaam. Ik zal een andere plek op t forum gaan zoeken om daar 1000 vragen over te gaan stellen haha. Ik vind het allemaal enorm heftig om te ervaren dus ik ben erg met al deze lotgenoten hier :)

 

groetjes Jamilla

Link to comment
Share on other sites

Hallo Jamilla,

 

Welkom op het forum! Het is inderdaad een heel fijne plek om met lotgenoten ervaringen uit te wisselen. Zij/wij weten als geen ander hoe het echt is, zo'n heftig traject.

Heel heel veel succes in deze komende wachtweken. Hoop voor je dat er straks twee dikke strepen op de test staan!

Misschien leuk om jezelf op de september-wachtbank te zetten. Daar 'zitten' allemaal meiden die deze maand een terugplaatsing hebben of hebben gehad en nu moeten wachten tot het test-moment. Hierbij de link: http://www.ivfmoeders.nl/showthread.php?14916-Wachtbankje-September-2011

 

liefs,

Mariek

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use