Jump to content

Alcohol en Zaadkwaliteit


Laila

Recommended Posts

binnenkort starten wij met onze eerste ivf/icsi behandeling vanwege de slechte zaadkwaliteit van manlief. Bij mij is alles in orde. Mijn man zei gisteren ineens dat hij erover denkt helemaal te stoppen met alcohol en pas weer te willen gaan drinken als we zwanger zijn. Hij denkt dat het stoppen met alcohol kan leiden tot een verbeterde zaadkwaliteit. Hij drinkt overigens alleen in het weekend en dan maximaal 3 a 4 consumpties op een dag. Verder roken we beide niet, eten voldoende groente & fruit en sporten 2/3 keer per week). Nu vroeg ik mij af hoeveel invloed alcohol heeft op de zaadkwaliteit? Wie heeft ervaring met het stoppen met alcohol en een verbetering van het zaad?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Laila,

 

Allereerst wat een supervent die bereid is om alles te laten, om z'n zaad te verbeteren. Alchohol beïnvloedt inderdaad het zaad, maar als jouw man in het weekend 3 à 4 glazen neemt, volgens mij is dit niet echt schadelijk hoor.

Maar ja, als hij het ervoor over heeft, zou ik het gewoon met beide handen aannemen. Je hebt dan in ieder geval het gevoel dat je er helemaal voor gegaan bent.

Er is vast een zaadmonster afgenomen en daarvan heb je vast de uitslag. Ik zou, als ik jullie was, nu stoppen en kijken wat het zaad heeft gedaan als je straks de punctie hebt.

Is het zodanig verbeterd? Verslechterd of hetzelfde gebleven?

Alcohol laten staan is altijd beter natuurlijk, net als roken..... maar zaad kan ook erg wisselend van kwaliteit zijn.

Ik wil je veel succes wensen met je 1e poging!

Link to comment
Share on other sites

Wat goed van je man! Bij ons weet ik niet waar het aan heeft gelegen - geen alcohol of niet in bad - maar van 200.000 eerst waarvan maar 1% goed bij de eerste ICSI ging Miepman naar 7milj waarvan 2% goed bij de 2e ICSI.Wat ik begreep gaat het vooral om niet meer dan 1 glas per dag drinken. Dus liever elke dag 1 glaasje dan 4 ineens in het weekend.En inderdaad heeft het 3 maanden lang invloed, volgens de artsen kon 1x koorts of flink doorzakken twee maanden voor een behandeling dus ook van invloed zijn....Succes met je IVF/ICSI!

Link to comment
Share on other sites

Mijn man had ook slecht zaad, maar wij zijn niet gestopt met alcohol en zelfs niet met sigaretten. Dit meer om ons geen poatient te voelen.

De hele toestand met ICSI is al heftig en af en toe ontspanning is ook belangrijk.

Mijn man heeft wel elke dag multivitamine en zink en magnesium geslikt.

Bij de laatste pogingen was zijn zaad wel verbeterd. Dus tja, waar komt het door.

Wel roken en drinken maar ook vitamine slikken.

Je moet doen waar jiullie je goed bij voelen en belangrijk dat je later geen spijt krijgt.

Wij hebben geen spijt:)

Link to comment
Share on other sites

@ caro

ik vind wel dat je gelijk hebt, je moet ook kunnen genieten toch? wij roken dan niet , maar drinken gerust af en toe een borrel, niet tijdens een behandeling trouwens.

en ook wel eens meer dan 1 , denk dat je er niet zo zwaar aan moet tillen , een paar maanden geleden een keertje teveel gedronken te hebben .....

.... maar inderdaad iedereen moet doen waar ie zich goed bij voelt, liefs jo

Link to comment
Share on other sites

Lieve meiden,

 

Bedankt voor alle reacties! Ik ben het met jullie eens dat je zeker ook moet blijven genieten tijdens de behandeling omdat het al zwaar genoeg is. Ik ben benieuwd of de zaadkwaliteit zal gaan verbeteren. Ik vind het super dat mijn lief wil stoppen met drinken. Het geeft me echt het gevoel dat we dit proces samen doen.

 

Wij hadden overigens na de opzwemtest nog 600.000 goede zwemmers over. Ruim voldoende voor ICSI, maar mogelijk te weinig voor IVF. Ik zal tzt wel laten horen of het zaad idd verbeterd is. Nu gaan wij eerst een weekje naar Engeland. Nog even ontspannen voordat we aan onze behandeling gaan beginnen.

 

Liefs, Laila

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use