Jump to content

Sandwichmethode


noor

Recommended Posts

Hoi,een van onze goede, helaas buitenlandse vrienden (dus zien m veel te weinig) is professor in reproductieve geneeskunde en heb gisteren een goed gesprek met hem gehad. Hij vertelde dat op dit moment de sandwichmethode t beste resultaat geeft. Meer en betere eicellen. Het houdt in 3 dagen cetrotide, 6 dagen pergoveris en vanaf dag 6 weer cetrotide erbij en doorgaan met 's ochtends en 's avonds pergoveris.Is er iemand die dit protocol volgt?Zo ja hoe bevalt het?Groetjesnoor

Link to comment
Share on other sites

Vandaag even contact gehad met mij. prof in brussel. Pergoveris is daar ook heel succesvol, maar we hebben toch besloten de aankomende poging nog een keer met menopur te doen omdat we daar ons kindje mee hebben gekregen.Maar ik ben erg geinteresseerd in ervaringsverhalen over pergoveris. Maar aan het aantal reacties te zien zal het nog niet op hele grote schaal gebruikt worden in nederland?Groetjesnoor

Link to comment
Share on other sites

Wat een intressante info!

ik had er nog nooit van gehoord, maar het klinkt erg positief. Ik blijf dit topic even volgen in de hoop dat er wat reacties gaan komen. Ik zal het de volgende keer eens in DD aankaarten. Eens bekijken of er daar al ervaringen mee zijn.

Link to comment
Share on other sites

Nou ik verslikte me ook even in mijn soep hoor... maar hij is 1,60m, kaal, zwart jasje dikke bril en vlinderdas, een echt professortje dus...ik denk serieus dat hij behalve aan de hormoontechniek echt alleen maar aan een boterham denkt bij sandwichmethode. Want ik moest even lachen en hij keek me echt zo niet begrijpend aan. De schat.

Link to comment
Share on other sites

ow, dit is wel interessant. sjips. vertrek morgen op vakantie. mocht de 4e poging niet lukken,dan zal ik het zeker al eens aankaarten in DD bij dr. S. ben benieuwd. zal het topic zeker na mijn vakantie nog eens doorlezen. en natuurlijk dadelijk zelf al googelen.

 

x

Link to comment
Share on other sites

Voor zover ik na kan gaan is het dezelfde samenstelling als menopur, 150ie FSH en 75ie LH. Alleen ia het syntetich, menopur is dat geloof ik niet? Beetje het soort verschil als tussen pregnyl en ovitrelle zo het dan zijn.....

 

Is de methode op zich ook geircht op low responders?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use