Jump to content

hallo allemaal , ik wil me even voorstellen !


Iwish

Recommended Posts

hoihoi ! Ik ben nieuw hier op het forum , snap er ook nog helemaal niks van hihih ........

 

Wij zijn met de 1 e IVF behandeling bezig en ik maak me nu al zorgen .... Vandaag waren we voor de 2 e echo in het ziekenhuis , ik spuit dagelijks 225 Gonal F ivm met leeftijd ( 38) en er waren nog maar 2 follikels te zien ... Is er iemand die hier ervaring mee heeft of me enigzins gerust kan stellen ? Maandag gaan we weer terug voor een echo .

Link to comment
Share on other sites

Dat hoeft niet alles te zeggen. Bij onze laatste behandeling -deze maand- met gonal-f (150 spuiten) had ik bij de 3e folikelmeting 15 en 2 dagen later waren het er 22. Die zijn uiteindelijk allemaal geprikt, 20 waren rijp terwijl bij de laatste echo gezegd werd dat er maar 5-6 groot genoeg waren (2 dagen voor de punctie, en één dag nadat de extra 7 "ontdekt" waren. Kennelijk heeft de pregnylspuit de anderen toch nog een zetje gegeven. Ik realiseer me dat dit wel het andere uiterste is, maar ik probeer aan te geven dat tussen 2 echo's in er best nog meer bij kunnen komen, en dat ze zelfs nog wel een eindspurt kunnen maken door de pregnyl-spuit. Maandag dus maar even afwachten. Blijft elke keer toch weer spannend, ook die echo's mbt wat er allemaal gebeurd.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Iwish,

 

Ik ben ook 38 en spoot 225 Gonal-F.

Op de eerste FM had ik links 6 eiblaasjes, maar rechts alleen hele kleintjes.

Vandaag heb ik de tweede FM.

Bij mij is de dosis Gonal-F na de eerste FM verhoogd naar 300.

Is de dosis bij jou ook verhoogd?

 

Ik was van tevoren wel bang dat er maar een of twee eitjes zouden zijn.

Wat doe je als dat zo blijft?

Toch een punctie of liever een IUI?

Aangezien ik mijn IUI's allemaal zonder hormonen heb gehad, denk ik dat ik voor een IUI zou zijn gegaan.

 

Ik duim voor je dat je follikels een groeispurt gaan maken en dat de echo maandag een mooie oogst laat zien. :happy:

 

 

Edit: zojuist de tweede FM gehad: links zes blaasjes en rechts niets bruikbaars.

Vanmiddag hoor ik of de dosis Gonal-F nog even opgeschroefd moet worden naar 450.

Link to comment
Share on other sites

Bij mijn IVF had ik bij de eerste follikelmeting ook maar 2 of 3 eiblaasjes zichtbaar. Uiteindelijk werden het er 5, ook na verhoging van de GonalF. En daaruit is een prachtige zoon voortgekomen, dus hoeveelheid zegt niet alles. Sterkte en succes!

Link to comment
Share on other sites

bedankt voor je reactie , ik ben alleen nu nog ongeruster ....... gisteravond voelde ik me al niet lekker , hoofdpijn, misselijk en buikpijn , dit is de 10 e dag dat ik Gonal F moet spuiten en vanmorgen was ik al helemaal niet in mijn doen , ik word alleen maar beroerder .... Een uurtje geleden ging ik naar het toilet en toen schrok ik , ik verlies oud bloed ????? Ik heb het ziekenhuis gebeld , want ik maak me natuurlijk zorgen .... Ze gingen het overleggen en ik word vanmiddag teruggebeld .... pfff afwachten dus

Link to comment
Share on other sites

hoi Suuska , ik heb gevraagd of ik mag verhogen , maar beide follikels waren al wat groter . Als ik nog meer dan 225 ga spuiten , heb ik de kans dat ik die verlies . Maandag maar afwachten, spannend hoor ! Ik heb vandaag ( 10 e dag gonal f) wat bloed verloren ( welliswaar oud bloed) , ik hoop dat dit niet doorzet ...... Jij ook héél veel succes !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use