Jump to content

hallo allemaal , ik wil me even voorstellen !


Iwish
 Share

Recommended Posts

hoihoi ! Ik ben nieuw hier op het forum , snap er ook nog helemaal niks van hihih ........

 

Wij zijn met de 1 e IVF behandeling bezig en ik maak me nu al zorgen .... Vandaag waren we voor de 2 e echo in het ziekenhuis , ik spuit dagelijks 225 Gonal F ivm met leeftijd ( 38) en er waren nog maar 2 follikels te zien ... Is er iemand die hier ervaring mee heeft of me enigzins gerust kan stellen ? Maandag gaan we weer terug voor een echo .

Link to comment
Share on other sites

Welkom Iwish.

 

Geen ervaring met Glonal maar er gaat vast nog iemand reageren.

2 follikel is niet veel maar de hoeveelheid hoeft ook weer niets te zeggen. Zijn er misschien kleine follikels die nog een groeispurt kunnen maken.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Dat hoeft niet alles te zeggen. Bij onze laatste behandeling -deze maand- met gonal-f (150 spuiten) had ik bij de 3e folikelmeting 15 en 2 dagen later waren het er 22. Die zijn uiteindelijk allemaal geprikt, 20 waren rijp terwijl bij de laatste echo gezegd werd dat er maar 5-6 groot genoeg waren (2 dagen voor de punctie, en één dag nadat de extra 7 "ontdekt" waren. Kennelijk heeft de pregnylspuit de anderen toch nog een zetje gegeven. Ik realiseer me dat dit wel het andere uiterste is, maar ik probeer aan te geven dat tussen 2 echo's in er best nog meer bij kunnen komen, en dat ze zelfs nog wel een eindspurt kunnen maken door de pregnyl-spuit. Maandag dus maar even afwachten. Blijft elke keer toch weer spannend, ook die echo's mbt wat er allemaal gebeurd.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Iwish,

 

Ik ben ook 38 en spoot 225 Gonal-F.

Op de eerste FM had ik links 6 eiblaasjes, maar rechts alleen hele kleintjes.

Vandaag heb ik de tweede FM.

Bij mij is de dosis Gonal-F na de eerste FM verhoogd naar 300.

Is de dosis bij jou ook verhoogd?

 

Ik was van tevoren wel bang dat er maar een of twee eitjes zouden zijn.

Wat doe je als dat zo blijft?

Toch een punctie of liever een IUI?

Aangezien ik mijn IUI's allemaal zonder hormonen heb gehad, denk ik dat ik voor een IUI zou zijn gegaan.

 

Ik duim voor je dat je follikels een groeispurt gaan maken en dat de echo maandag een mooie oogst laat zien. :happy:

 

 

Edit: zojuist de tweede FM gehad: links zes blaasjes en rechts niets bruikbaars.

Vanmiddag hoor ik of de dosis Gonal-F nog even opgeschroefd moet worden naar 450.

Link to comment
Share on other sites

Bij mijn IVF had ik bij de eerste follikelmeting ook maar 2 of 3 eiblaasjes zichtbaar. Uiteindelijk werden het er 5, ook na verhoging van de GonalF. En daaruit is een prachtige zoon voortgekomen, dus hoeveelheid zegt niet alles. Sterkte en succes!

Link to comment
Share on other sites

bedankt voor je reactie , ik ben alleen nu nog ongeruster ....... gisteravond voelde ik me al niet lekker , hoofdpijn, misselijk en buikpijn , dit is de 10 e dag dat ik Gonal F moet spuiten en vanmorgen was ik al helemaal niet in mijn doen , ik word alleen maar beroerder .... Een uurtje geleden ging ik naar het toilet en toen schrok ik , ik verlies oud bloed ????? Ik heb het ziekenhuis gebeld , want ik maak me natuurlijk zorgen .... Ze gingen het overleggen en ik word vanmiddag teruggebeld .... pfff afwachten dus

Link to comment
Share on other sites

hoi Suuska , ik heb gevraagd of ik mag verhogen , maar beide follikels waren al wat groter . Als ik nog meer dan 225 ga spuiten , heb ik de kans dat ik die verlies . Maandag maar afwachten, spannend hoor ! Ik heb vandaag ( 10 e dag gonal f) wat bloed verloren ( welliswaar oud bloed) , ik hoop dat dit niet doorzet ...... Jij ook héél veel succes !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use