Jump to content

Mezelf ff voorstellen


Sanaatje

Recommended Posts

Hoi Hoi Allemaal,

 

Ik ben dus Sanne, 25 jaar en opzoek naar steun, verhalen en uitleg over IUI en/of IVF.

 

Bij mijn man is in 2009 zaadbalkanker geconstateerd en voordat we met de chemo begonnen is er sperma ingevroren voor eventueel kinderwens.

In 2010 is de chemo goed aangeslagen en mogen we een half jaar na de laatste chemo aan de slag voor onze kinderwens, ik blijk in februari van dit jaar op de normale manier zwanger te zijn, het geluk kon dus eigenlijk niet op.

Maar de kanker was sterker als wij en we moesten starten met een 2de lijn chemo...

Dan blijkt bij de volgende echo niks meer te zien, eerst waren ze bang voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en dan zien ze toch weer "iets" zitten, maar het was helemaal vervormd, een miskraam en met 8 weken werd ik gecurreteerd...nu als het zooo gewenst is, terwijl je dan juist de hoop moet houden om volop in een 2de lijn chemo te gaan!

Dan lagen we dan samen in 'n ziekenhuisbed, de een moe en kaal van de chemo en de ander net geholpen na een curretage....

De 2de lijn chemo zijn we met up's en down's doorgekomen en van de laatste scan hebben we hele goede berichten!

En na al die goede berichten hebben we een gesprek aangevraagd met de fertiliteitsarts, want hoe gaan we nu verder...

De fertiliteitarts van het Radboud verteld ons dat ook al is het sperma van topconditie, het zal waarschijnlijk zoveel fouten stoffen bevatten omdat de kop van een zaadcel DNA bevat er geen goede zwangerschap van zou komen.

Het sperma heeft ongeveer 2 jaar nodig om helemaal te herstellen en of je dan nog vruchtbaar bent...weet natuurlijk niemand.

We waren allebei telleurgesteld want dat zou betekenen dat we nog 1.5 jaar zouden moeten wachten.

Toen zei de arts dat als ik 14 kilo af zou vallen en mijn man een goede prognose voor de toekomst had, en dat heeft mijn man, dan zouden ze het opgeslagen sperma willen gaan gebruiken voor IUI of IVF....

Ik ben eind augustus begonnen met het lijnen en ben tot nu toe 9.4 afgevallen, dus ik moet nog 4.6 voor 21 oktober 2011 en als het dan goed is dan gaan we starten met IUI...

Ik kan het nu nog niet echt vorm geven omdat het nog een tijdje duurt, maar ik hoop dat we mogen starten!!

Link to comment
Share on other sites

Guest Guusje

Sanaatje, wat heftig wat jullie al helaas moesten meemaken.

 

Ik wil je een groot compliment geven voor het afvallen! Top!

 

En ik ga jullie heel veel succes wensen met jullie droom uit te laten komen.

 

Guusje

Link to comment
Share on other sites

Hallo julllie hebben echt een hele zware weg al bewandeld. Fijn dat de vooruitzichten voor je man er goed uitzien en dat jij al zo veel bent afgevallen, toppie zeg, daar mag je trots op zijn.

Heel veel sterkte en succes in jullie traject, dat het maar snel tot jullie langverwachte en gewenste resultaat mag leiden!!!! Een mooi kindje van jullie......

Link to comment
Share on other sites

Hey Sanaatje,

 

Ik zit met tranen in mijn ogen je/jullie verhaal te lezen, wij hebben exact hetzelfde meegemaakt. Ik ben ook 25... Jeetje, wat een verhaal!

 

Manlief heeft voor uitgezaaide zaadbalkanker 6 chemo-kuren gehad en een 8-uur durende operatie waarbij er meerdere tumoren zijn verwijderd en een zaadbal. Ook is zijn zaadleider gesneuveld, waardoor we aangewezen waren op het enige ingevroren zaad. Godzijdank is dit goed ontdooit en ben ik inmiddels ruim 17 weken zwanger!

 

 

Ben heel erg benieuwd hoe het verder met jullie gaat. Steun wil ik je zeker wel geven, zeker omdat we in dezelfde soort situatie zitten.

Denk dat manlief het ook erg 'fijn' vindt om met een jonge man contact te hebben die hetzelfde als hij heeft meegemaakt.

 

Liefs Melissa

Link to comment
Share on other sites

Hoi Hoi,

 

Bedankt voor jullie berichtjes!!

Weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet schrijven, het is allemaal heel heftig geweest en nu soms nog tegen de tijd dat we naar de oncoloog moeten, maar daar sta je zelf niet zo bij stil.

 

Op het moment van ziek zijn, want wat ik wel geleerd heb is dat je samen ziek bent.... Dan vecht je gewoon, je word geleeft en je denk niet na hoe het allemaal gaat lopen want dat durf je niet.... maar langzaamaan komen we er wel....

 

Ik hoop dat er voor ons nu mooie tijden aanbreken.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use