Jump to content

Geen rust kunnen nemen.


Twinklestar

Recommended Posts

Ik merk dat ik de laatste weken totaal geen rust kan nemen. Dit omdat ik toch in mijn hoofd veel met de behandelingen bezig ben maar ook door de hormonen.

Ik kon bijvoorbeeld voorheen rustig thuis op de bank een tijdschriftje lezen. Nu heb ik niet de rust om lekker te gaan lezen. Alleen op dit forum maar dat gaat dan ook weer over de behandelingen.

De laatste behandeling heb ik acupunctuur gedaan en dat hielp daar wel iets tegen. Nu doe ik dit echter niet omdat het toch behoorlijk prijzig is. Misschien een beetje een vaag verhaal nu ik het zo lees, hihi. Wat ik bedoel is dat ik niet goed kan ontspannen terwijl ik vaak wel heel moe ben. ik weet niet of dit door de hormonen komt (progynova, utrogestan) of door de stress van de behandeling zelf.

Herkent iemand dit? En nog tips?

Link to comment
Share on other sites

Ik herken dit wel heel goed zelfs kan je alleen niet helpen want ik ben zelf ook nog steeds bezig een weg erin te vinden.MBij mij helpt het wel om naar een psychosomatische fysiotherapeut te gaan daar heb ik echt ontspannings oefeningen geleerd maar dat is ook niet heel goedkoop want ik kreeg niet alles vergoed en ben heel hoog verzekerd.

 

Verder is misschien een psycholoog wat die kan je daar ook mee helpen om te leren ontspannen het is ook allemaal niet niks en het beheerst al zoveel van ons leven dat het niet de bedoeling is dat het alles beheerst

 

Heel veel succes in elk geval

Link to comment
Share on other sites

hoi Twinkle

 

ik herken het gedeeltelijk, het gevoel van geen rust in mijn lijf te hebben had ik met name op de momenten dat we nog niet wisten waar aan toe te zijn, na bijvoorbeeld een mislukte poging en nog geen zicht te hebben op een nieuwe behandeling.

Was zo erg op een bepaald moment dat ik terwijl ik nog de cryo-tp moest krijgen ik al met DD de afspraak gemaakt had dat als deze zou mislukken of er geen goede dooiing zou komen ik direct bij hen zou kunnen starten (mits de uitgangsecho goed was uiteraard). In aug. 2010 toen de afspraak gehad terwijl ik nog 2 cryo´s had.

Wat was ik achteraf blij, eerste cryo-tp eindigde in een vroege mk. en de tweede ging niet door omdat het wondertje in spe niet door de dooiing kwam.....

 

helaas heb ik geen tips voor je, behalve dat de acupunctuur misschien toch wel weer goed voor je is, maar dan niet voor je beurs.....

voor mij was het beste "medicijn" een back-up te hebben tav. nieuwe kansen/behandelingen......heel veel succes in ieder geval!!

Link to comment
Share on other sites

Twinkel, ik herken het ook.

mij helpt het om afleiding te zoeken in het sporten, ben ik wel bezig, maar als ik thuis kom, ben ik gewoon zo moe, dat ik niets anders meer kan dan storten op de bank of in bed.

lezen lukt het me nu op dit moment ook niet, gewoon geen zin in en geen rust.

ik kan je dus niet echt tips geven, maar ik hoop dat je een weg kunt vinden om toch wat meer rust en ontspanning te vinden.

 

liefs,

Tool

Link to comment
Share on other sites

Ow, wat is dit herkenbaar!!

 

Wat bij mij uiteindelijk en nog steeds heel goed helpt zijn zelf-hypnose CD's en meditatie-oefeningen (NLP-achtige zaken). Dit klinkt nóg waziger dan acupunctuur, ik weet t :D Maar het is wel een eenmalige uitgave.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nederlandse stemmen niet serieus neem, dan klinkt t écht zweverig, zeg maar. Dus, ik heb ze in het engels....

Maar deze nederlandse site is wel goed om een evt. zoektocht te beginnen.

 

Succes!!

 

OVerigens, hier heb ik een combi gedaan van acupunctuur en de hypnose thingies.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie reacties. Wat bij mij ook veel invloed heeft is hoe het voor de rest gaat. Met name werk heeft veel invloed op hoe ik me voel. Als ik dus door alle medische toestanden al niet lekker in mijn vel zit en het is op het werk ook nog eens niet leuk dan wordt die onrust alleen maar groter. Nu weer een leukere periode op het werk en dat maakt ook gelijk dat ik minder bezig ben met de behandelingen.

Een psycholoog heb ik ook wel eens aan zitten denken maar dat vind ik dan nog een stapje te ver gaan ofzo. Tevens zou ik hier dan ook weer vrij voor moeten vragen en dat wordt ook allemaal lastig.

Wat babeth zegt klopt wel. Zodra ik weer met een behandeling begin gebeurt er tenminste weer wat. Tevens probeer ik wel iedere keer te vragen of er nog andere middelen zijn om de nesteling te bevorderen. Dr. S raadt nu asperine aan (100mg).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use