Jump to content

Geen spermacellen - Begin vd medische molen


Pip87

Recommended Posts

Hallo dames,

Net een half uur geleden aangemeld en al vanalles gelezen. Zijn er meerdere vrouwen/ stellen aan het begin van de medische molen?

 

Sinds Juli 2010 gestopt met de pil. Na 15 maanden en geen zwangerschap toch maar eens naar de huisarts voor een spermaonderzoek.

21 oktober 2011 hoorden mijn man en ik dat er in het spermaonderzoek niet weinig... maar GEEN spermacellen aanwezig waren!! Grote schok, verdriet.. allemaal gevoelens gaan door je heen.. Huisarts verwees ons gelijk door naar het IVF centrum Benoemde gelijk dat ICSI waarschijnlijk eerder een optie voor ons zal zijn ALS er al zaadcellen te vinden zijn..Duss.. nu echt de medische molen in.. Nog aan het begin van.. geen idee! Hopelijk is er een mogelijkheid voor een kindje van ons samen..

kHoop op deze site ervaringen te kunnen delen, verdriet, vreugde, steun

Link to comment
Share on other sites

Hoi Pip87

 

Welkom hier

Wat is het toch oneerlijk en hard als je te horen krijgt dat je de molen in moet.

Ik ken je gevoel helemaal bij ons was ook de eerste uitslag van het zaadonderzoek dat er geen zaad was en dat we mocht er toch nog zaad komen de volgende keer dat icsi onze enige optie zou zijn.

Wij moesten toen 3 maanden wachten en toen weer een test doen gelukkig was er toen wel iets zaad het is nooit veel (meeste is 100.000) maar het is in elk geval iets. De keer dat hij accupunctuur heeft gedaan is het wel tot de 100.000 opgelopen, maar goed dat wil niet zeggen dat dat bij iedereen helpt.

 

Heel erg veel succes in elk geval hopelijk is er bij de volgende test wel zaad en is anders tese nog een oplossing voor jullie

Link to comment
Share on other sites

Beste Pip,

 

Ik kan me het moment dat wij hoorde dat ICSI onze enige mogelijkheid was nog goed herinneren. Wat gaan er dan een hoop emoties door je heen. Boosheid, verdriet, wanhoop, teleurstelling... Ik wil je in ieder geval veel sterkte wensen de komende periode. Er zullen w.s. nog een aantal onderzoeken gedaan worden vooraleer je met een behandeling kan/mag beginnen. Het enige advies dat ik je kan geven is: probeer niet te ver vooruit te denken en blijf met elkaar praten. Dit is iets wat jullie samen moeten doen/beleven. Laat je niet gek maken door dingen die je op forums leest. Iedere vrouw (en man) ervaart de mm op zijn/haar eigen manier en ook iedereen ervaart de behandeling anders.

 

Liefs, Laila

Link to comment
Share on other sites

Hai,

 

Tjeetje wat een nieuws he, het is net of de grond onder je voeten wegzakt.

Waarschijnlijk zullen er nog veel meer onderzoeken gaan plaatsvinden en aan de hand daarvan besloten worden wat er gaat gebeuren.

In sommige gevallen is tese ook nog een uitkomst.

In welk ziekenhuis zijn jullie.

 

Bij ons werd er bij de eerste 2 semenonderzoeken alleen een sporadisch trillende zaadcel gevonden.

Maar uiteindelijk door een andere manier werden er wel zaadcellen gevonden.

 

 

Sas

Link to comment
Share on other sites

ik denk dat je hier heel veel lotgenoten zult treffen. We kennen helaas allemaal het moment waarop je aangewezen bent op de medische molen. Laat het op je afkomen, blijf samen goed praten en luister naar elkaar. Wat ik je wel mee wil geven: ICSI of IVF verschillen alleen qua laboratoriumfase, voor de vrouw maakt het niet uit. En ook als er met de (betere!) testen van het ziekenhuis geen zaadcellen gevonden worden, zijn er nog opties. Ik weet er alles van; mijn vriend heeft een tese-operatie ondergaan en ik ben nu 27 weken zwanger van onze dochter.

 

Hoe dan ook... heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Dit bericht hebben mijn man en ik nu bijna 4 jaar geleden te horen gekregen.

Na veel sperma onderzoeken was er nog geen zaad gevonden.

Toen kregen we eerst een chromosomen onderzoek omdat bleek dat mijn man geen zaadleiders had en dat is vaak iets dat voorkomt bij CF.

Gelukkig hadden wij dit beide niet en waren ook geen drager.

Vervolgens is er een mesa (geloof ik)gedaan hier werd ook geen zaad gevonden.

Toen is hij geopereerd voor een tese maar via pesa hebben ze toen zaad gevonden.

Hoop dat ik nu niet al die behandelingen door elkaar haal....

Maar om een lang verhaal kort te maken hebben we nu een prachtige dochter van 1,5 jaar.

Heel veel sterkte en succes de komende tijd.

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi,

Welkom hier, het leek even of ik weer terug was in mei 2008.....inmiddels heel wat achter de rug maar meid, houd goede hoop!! Op dit moment lijkt het het einde van jullie grote wens misschien maar dat hoeft echt niet het geval te zijn!! Gelukkig kun je hier veel infirmatie inwinnen en jupe zult ook steun vinden en ervaren, heel veel succes!!

 

Groetjes Babeth

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Hallo dames,

 

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Saskia 27 jaar en samen met mijn vriend een mega grote kinderwens. Januari 2011 spiraal laten verwijderen, maar na 12 maanden nog geen zwangerschap gehad. In overleg met mij vriend hebben we zijn goedje laten testen en afgelopen dinsdag kwam daar het verschrikkelijke nieuws. Er blijkt geen enkele maar dan ook echt niks noppes nada aan zaadcellen aanwezig te zijn. Bang boos teleurgesteld maar in het achterhoofd wel te weten dat de technologie van tegenwoordig erg goed is. Alles met een dubbel gevoel want afgelopen zondag 29 januari 2012 zijn we dan wel trotse oom en tante geworden van een prachtige meid. En als je dan zo een kleine iniminie mensje in de handen heb is dat een geweldig gevoel. En word het gevoel omdat voor jezelf te hebben erg groot.. Mijn vriend is redelijk nuchter onder het slechte nieuws maar misschien is dat zijn manier om het te verwerken, hij luisterd wel naar mijn gevoelens.Hij heeft zoiets van laten we eerst maar afwachten wat de oorzaak ervan is.. Heeft hij ook wel gelijk in maar toch weet je ook dat het misschien wel helemaal niet lukt.

Vandaag de brief binnen gekregen van het ziekenhuis dat we op 2 maart naar de uroloog kunnen en een week daarvoor even bloed laten afnemen..

Al met al Pip87 gaan ook wij de medische molen in met ook aan het begin van... geen idee....

Goh lekker om dit even te delen en hoop dat we elkaar kunnen steunen..

 

Veel liefs Sas

Link to comment
Share on other sites

Hoi sas,

 

Ook voor jou heel veel sterkte. Er is van alles mogelijk: het grootste aantal zaadcellen dat ooit bij mijn vriend is gevonden is 7, en toch ben ik zwanger. Laat je goed voorlichten en kies een zh uit dat gespecialiseerd is in mannelijke onvruchtbaarheid zoal het amc in Amsterdam of het Radboud in Nijmegen.

 

Succes!

Fran

Link to comment
Share on other sites

Hoi Fran,

 

Dank je wel..

Zal best moeilijk gaan worden allemaal ook om het een plekje te geven. En tuurlijk is er hoop die 2 maart lijkt alleen zo verweg..

Ja we laten ons goed informeren en jij raad het amc aan dat is voor ons goed te doen.. Ik ben heel erg benieuwd maar ik zal hier mijn berichtjes posten..

 

Liefs Saskia

Link to comment
Share on other sites

Heel veel sterkte Sassie! Zelf vond ik de periode van onderzoeken en onzekerheid ook erg moeilijk maar de maanden van onderzoeken en spanning hebben bij ons wel resultaat gehad. Een goede diagnose stellen kost helaas soms veel tijd.

 

Soms lijkt de wens een wens te blijven maar wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Eerst leek het alsof we er alleen van konden blijven dromen maar heb het geluk gehad dat het de eerste ICSI poging meteen gelukt is bij ons.

Hoop dat veel mensen mij mogen volgen en jullie wens werkelijkheid wordt.

Zijn zelf onder behandeling in het MCK in Leiderdorp.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use