Jump to content

kom ik in aanmerking voor een IVF behandeling?


Meisjem

Recommended Posts

goedemiddag,

 

ik hoop dat iemand mij hier een antwoord op kan geven, voordat ik alles met mijn huisarts ga bespreken.

ik wil zelf later heel graag kinderen, maar mijn man, die uit irak komt, wil hier in Nederland geen kinderen van hem zelf.

omdat ik wel heel graag kinderen wil, hadden wij het idee om dan via een IVF behandeling een kind te krijgen die we dan wel samen gaan opvoeden.

dus wel samen een kind, maar het zaad van een andere man.

 

nou lees ik op verschillende sites dat een IVF behandeling alleen maar gedaan word bij vrouwen die onvruchtbaar zijn, of moeilijk zwanger worden, etc..

 

nu vraag ik mij af, in mijn geval, zou ik in aanmerking kunnen komen voor een IVF behandeling?

ik begrijp ook wel dat dit niet voor iedereen bedoeld is, maar ik wil zo graag kinderen.

ik las ook dat de eerste 3 behandelingen vergoed worden als de vrouw onvruchtbaar is, etc.. in mijn geval is dat dus niet zo, en willen we er ook wel gewoon voor betalen.

weet iemand ook hoeveel deze kosten zijn? en hoe ik het verder moet aanpakken als ik wel in aanmerking kom voor deze behandeling?

 

Groet,

 

MeisjeM

Link to comment
Share on other sites

Hoi MeisjeM,

 

Sorry voor mijn reactie, maar ik vind het een niet erg gepaste vraag voor dit forum, maar dit is mijn mening.

Iedereen hier zit met een vruchtbaarheids probleem en niet met dit luxeprobleem. zoals ik dat noem.

 

Mijn advies ik denk dat je beter naar je huisarts kan gaan.

Vraag me wel af waarom je partner geen kinderen met je in Nederland wilt?

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Hier ook even een reactie. Dit is idd niet erg gepast vraag op een forum waar mensen dus niet of moeilijk kinderen kan krijgen.

Ik denk ook dat je naar je huisarts kan gaan. Of je zoekt zelf een sperma donor in je nabije omgeving.

Zijn er vruchtbaarheidsproblemen bij jou te verwachten? Waarom wil je partner geen kinderen met je in Nederland?

 

succes

Link to comment
Share on other sites

mijn excuses dat ik mijn bericht op deze site heb gezet.

ik ben al een aantal weken op zoek naar wat informatie, en dacht dat hier wel te kunnen vinden.

dan zal ik inderdaad een afspraak moeten maken met mijn huisarts. in ieder geval bedankt voor de reacties!

 

waarom mijn man in Nederland geen kinderen wil, is nogal ingewikkeld en lastig uit te leggen.

maar in ieder geval bedankt voor een reactie!!

ik zal contact opnemen met mijn huisarts!

Link to comment
Share on other sites

idd, is deze vraag niet zo heel erg gepast op dit forum, want het klinkt idd als een luxeprobleem! Ik heb ook nog nooit zo'n apart verhaal gehoord of gelezen.....Maargoed, naar mijn weten wordt ivf/icsi alleen maar met een medische indicatie gedaan en vergoed, vruchtbaarheidsproblemen dus, en op zo'n manier dat alleen ivf/icsi een oplossing zou kunnen zijn. Als er geen probleem aan de hand is, geen behandeling mogelijk! Dit zal je huisarts ook zeggen. En verder kostte mijn behandelingen per keer zo'n 3000 euro, ietsje meer, ietsje minder. Spermadonor een ideetje voor je?

Link to comment
Share on other sites

Ik vind dit eerlijk gezegd ook niet zo gepast op dit forum. Verder vind ik het raar dat jouw man met jou in Nederland geen kinderen wil. Je kunt volgens mij in Nederland alleen een ivf behandeling krijge op medische indicatie. En stel dat je huisarts jouw doorverwijst naar het ziekenhuis, dan gaan ze onderzoek doen bij jullie beiden om een oorzaak te vinden. Donorzaad via de spermabank van het ziekenhuis krijg je volgens mij alleen als je man nauwelijks tot geen levend zaad heeft.

Link to comment
Share on other sites

Vergoedingen uit de verzekering liggen toch al zo onder vuur.... Laat die vergoeding gaan naar mensen die fertiliteitsproblemen hebben en niet omdat het een eigen keuze is!

Misschien was het handiger geweest om voordat er getrouwd wordt op elkaar af te stemmen wat het toekomstbeeld is en wat de verwachtingen voor de toekomst zijn??? Zou voor mij een no-go zijn in een startende relatie zijn en einde verhaal betekenen als de partner sowieso geen kinderen met mij zou willen....

 

Succes dr mee...

Link to comment
Share on other sites

Kom meiden, laat aller eerst Meisjem in haar waarde. Ze geeft duidelijk aan dat het een lastige en ingewikkelde situatie is. Dus moeten wij dat niet gaan invullen wat evt de rede zou kunnen zijn.

 

Ik vind dat we dit niet kunnen maken naar Meisjem toe.

Link to comment
Share on other sites

Ik wil het even opnemen voor Meisjem zonder mijn mening te geven over haar verzoek. Als je gaat googlen op ivf forum, kom je al snel hier terecht. Mensen die niet te maken hebben met ivf, kunnen ook niet weten hoe gevoelig het ligt voor het overgrote deel van meiden die hier posten. Ze weten niet van de regelgeving, van het verdriet, de hoop, de complexiteit van de behandelingen.

 

Meisjem heeft een oprechte vraag en logisch dat ze post bij ervaringsdeskundigen. Je kunt het haar niet kwalijk nemen dat ze niet op de hoogte is van de ins en outs rondom ivf.Ze heeft waarschijnlijk al spijt dat ze 'm hier gesteld heeft.

 

Meisjem, ik heb een antwoord op je vraag. Wat jij wilt, is in Nederland niet mogelijk. Als je een kind wilt van een ander dan je man, staat het je vrij om een donor te zoeken voor een doe-het-zelf bevruchting.

Mogelijk kan een buitenlandse privé-kliniek uitkomst brengen.

 

Succes met je beslissing.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use