Jump to content

Wie zijn wij


Cynenpiet
 Share

Recommended Posts

Hallo allemaal :hello:

 

Mijn naam is Cynthia Haanskorf, ik ben 31 jaar en getrouwd met mijn man Pieter (32). Samen hebben wij een hele mooie zoon van bijna 3,5 genaamd Erroll.

 

Wij willen heel graag nog een kindje en nu we alweer bijna 3 jaar in het ziekenhuis rondlopen om zwanger te raken, hebben we ook zeker ingezien wat een wonder het is geweest dat we de eerste keer al zwanger zijn geraakt. Nadat wij na 2 jaar van ziekenhuis zijn veranderd is er opeens een heleboel duidelijk geworden.

Zo heb ik in het begin van het jaar een operatie ondergaan om naar mijn baarmoeder te kijken, dit hadden ze in het andere ziekenhuis ook gedaan maar vonden niets.

In dit ziekenhuis vonden ze ook niets maar uit bloedonderzoek kwam naar voren dat ik pcos heb. Iets wat ze in het andere ziekenhuid zeker ook hadden moeten vinden.

Ik heb daarop clomid gekregen, maar hier blijk ik een resistentie tegen op te bouwen waardoor het niet aanslaat. Ook iets waar ze me in het andere ziekenhuis niets over hebben gezegd en daar heb ik 2 jaar lang elke maand clomid voorgeschreven gekregen.

Onze zoon is ook met een kuur clomid geboren en het geluk was dat ik gelijk na de eerste cyclus al zwanger was.

 

Nu heb een ongeveer 6 maanden menopur gespoten en ook dat heeft weinig resultaat opgeleverd.

Zo werden wij dus vorge week doorgestuurd naar het St Elisabeth ziekenhuis in Tilburg voor een intakgesprek voor ivf. Wij hebben een afspraak staan op 22 december. Super spannend allemaal.

 

Nou dit is in een notendop ons verhaal.

 

Groetjes Pieter en Cynthia

 

Link to comment
Share on other sites

Pieter en Cynthiaa

 

Wj hebben ook onze ivf behandeling gehad in Tilburg Woon je daar zelf ook Of kom je van buiten de stad?

 

Heel aardig team echt hele leuke mensen ! en bij ons was het de eerste x raak !!

suc-6 daar !

Link to comment
Share on other sites

Hey Mywish,

 

Ten eerste van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap van een tweeling:yikes:.

 

Dank je wel voor je berichtje. Wij wonen zelf niet in Tilburg, maar in zevenbergen.

Ben wel blij om te horen dat je het positief hebt ervaren in Tilburg. Ben echt superbenieuwd hoe het allemaal gaat lopen.

Hopen natuurlijk ook direct de eerste keer.

 

Hebben ze bij jullie 2 cryo's teruggeplaatst?

 

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Hee pieter en Cyntia

 

Ja bij ons was het de eerste keer raak, we hadden 1 verse terugplaatsing die is gaan delen en nu krijgen we dus een eeneige-tweeling,

wij mochten maar 1 terug laten plaatsen omdat ik nog jong ben volgens mij is de grens 35 jaar of ouder voor 2 terugplaatsingen dus denk dat jij er ook 1 krijgt

 

Wij staan nog steeds onder controle bij het elisabeth om dat het een tweeling is,

maar ze helpen je echt door de behandeling heen en zijn heel lief vooral ook veel vrouwen

 

ben benieuwd hoe het met jullie afloopt

 

xx

Link to comment
Share on other sites

Heej Pieter en Cyntia,

 

Welkom hier! Wij hebben ons ICSI procedure in Den Bosch gehad met transfer naar Tilburg en hebben daar ook de terugplaatsing gehad. Ik ben erg tevreden over beide ziekenhuizen. Zeker om dat ik nu zwanger ben van onze 2de spruit!

 

Jullie hebben al een hele geschiedenis... Slecht van het eerste ziekenhuis dat ze zoveel niet eerder hebben ontdekt hoor.

 

Heel veel succes!!

 

Liefs Elke

Link to comment
Share on other sites

Hoi Pieter en Cynthia,

 

Ik zit weliswaar 'aan de andere kant van het land' (Almere) en heb dus geen ervaring met het ziekenhuis in Tilburg, maar wil jullie i.i.g. heel veel succes wensen met jullie behandeling!

 

Liefs,

Melissa

Link to comment
Share on other sites

Hallo Elke,

 

Dank je voor het warm welkom.

 

Ja raad het ziekenhuis ook echt aan niemand aan. Ik snap dat je overal een ander protocol hanteert maar dit was echt absurd.

Ik ben echt superbenieuwd hoe het allemaal zal gaan, gelukkig hoeven we niet zo heel lang te wachten.

 

Het is nu gewoon fingers crossed dat het allemaal goedkomt

 

Greetz cynthia

Link to comment
Share on other sites

Hoi yes,

 

Dank je wel voor je berichtje en warm welkom.

Wij hebben een afspraak bij dokter Rooy.

Ben echt blij te horen dat iedereen zulke goede ervaringen mee heeft.

Hopen ook echt dat we goede resultaten zullen boeken.

 

Greetz

Link to comment
Share on other sites

heey cintiaa

 

Dat was ook mij dokter hele aardige vrouw rood harig met krulletjes bij haar heb ik ook me intake gehad..

jammer dat ik haar hele behandeling niet meer gezien heb maar zoals ik al zei echt iedereen is heel aardig voor je en ze helpen je er echt door heen

 

xx

Link to comment
Share on other sites

Cynthia en Piet,

 

Welkom op dit fantastische forum. Dat je er net als ik en vele met mij veel steun aan hebt maar ook zeker je ontspanning en plezier!!!!!

 

Heel veel succes. Dat je in dit zh maar naar wens geholpen wordt met natuurlijk het o zo gewenste resultaat!!!!

 

Even vraagje. Die pcos is dat niet iets wat ook later op had kunnen treden?? Dus dat het eerste zh het niet had kunnen ontdekken?? Wel slordig dat ze niet ontdekt hadden dat de clomid je tegenwerkte.

Link to comment
Share on other sites

Hallo witje,

 

Dank je wel voor het warm welkom. Ik ben nog niet echt actief hier geweest omdat het bij ons nog niet helemaal leeft.

We hebben net te horen gekregen dat we ivf krijgen, maar moeten nog naar ons intake gesprek. Ik denk dat het dan wel zal binnenkomen dat het allemaal echt zo is.

 

Het had inderdaad zo kunnen zijn dat de pcos later is gekomen, maar ik lees alles wat ze in mijn dossier zetten en vrij snel nadat ik weer terug kwam voor de volgende zwangerschap hadden ze het al in mijn dossier geschreven, wel met een vraagteken. Ik ga er dan een beetje vanuit dat ze dat dan gaan onderzoeken. Dat ze het me niet direct hebben gezegd dat ze daar aan dachten, daar kan ik inkomen, maar ze zijn er gewoon nooit meer op teruggekomen.

Bij mij was de pcos ook niet zichtbaar in mijn baarmoeder, maar wel in mijn bloed en kan me niet voorstellen dat ik de ene maand bij het ene ziekenhuis nog niets heb en de maand erna bij het andere ziekenhuis opeens wel. Het is gewoon allemaal een beetje een vaag gedoe in dat ziekenhuis dus ben blij dat we besloten hebben om over te gaan naar een ander ziekenhuis, als gaan we nu naar weer een ander ziekenhuis.

 

Ja met die clomid hebben ze altijd gezegd dat je daar eigenlijk niet echt een resistentie tegen op kon bouwen, maar blijkbaar dus wel. Daarom heb ik steeds meer moeten slikken om tot hetzelfde resultaat te komen.

 

xx

Link to comment
Share on other sites

Hoi Cyn

 

welkom hier,heerlijk dat jullie al een mooi zoontje hebben maar wens jullie heel veel succes met jullie tweede grote wens, zoals je ziet veel lotgenoten (helaas) maar daar kun je wel heerlijk je hart bij luchten en wat info inwinnen.

 

groetjes

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Hoi Babeth,

 

Dank je wel voor je berichtje.

Jullie hebben zo te lezen ook al heel wat doorgemaakt. Hoe komt het dat jullie behandelingen in het buitenland hebben gehad.

Wil me niet heel erg opdringen met dit soort vragen, maar het viel me gewoon op.

 

Daarnaast natuurlijk nog gefeliciteerd met je geboorte van jullie mooie dochter!!!

 

Ja helaas wel veel lotgenoten, maar vind het wel fijn om met mensen in contact te komen die weten wat ons nog te wachten staat.

 

Groetjes Cynthia

Link to comment
Share on other sites

Hallo tool,

 

Dank je wel voor je berichtje.

 

Jullie hebben ook al een hele weg achter de rug.

Ik ben duidelijk nog niet helemaal op de hoogte van alle afkortingen. Wat betekent dd

Hoop dat het bij jullie volgend jaar allemaal goed gaat komen.

 

Groetjes Cynthia

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use