Jump to content

Zwanger... leuke manier om te vertellen?


Anke

Recommended Posts

Ha meiden,

 

Ik ben zo ontzettend blij!!

 

Ik heb vanavond na drie IVF-pogingen met in totaal 6 terugplaatsingen, eindelijk een positieve test! Kan het nog steeds niet geloven, ik had de moed al min of meer opgegeven dat ons nog een tweede kindje gegund was. Ik zit pas op WD 9 na de terugplaatsing, maar de test reageerde heel snel en duidelijk!! Voel al een paar dagen zwangerschapskwaaltjes, maar ik dacht dat het daar nog veel te vroeg voor was en dit van de Utrogestan kwam. Bij de zwangerschap van mijn zoon kwamen die kwaaltjes pas later. Maar ik ben er zoooo blij mee! ;-)

 

Weet iemand een leuke manier om dit aan ouders en schoonouders te vertellen? Ze weten wanneer we de punctie en tp gehad hebben, dus heel onverwacht komt het niet, maar ik wil het toch op een leuke manier vertellen.

Ik ben heel benieuwd naar jullie suggesties!

 

Liefs Anke

Link to comment
Share on other sites

Gefeliciteerd met je positieve test!

 

Wij hebben toen we zwanger waren van ons 2e kindje een puzzel gemaakt die de opa's en oma's moestenaken, met daarop ik word grote broer. Vonden ze erg leuk.

 

Succes en veel plezier met het vertellen! Geniet van je zwangerschap!

 

Groetjes Wendy

Link to comment
Share on other sites

ik heb bij onze zoon 2 dingen gedaan

een koffertje met daarop EHBO(eerste hulp bij opvoeden)Foto-HAOT7IR6.jpg

 

en daarin zat :Foto-6KAVAH8F.jpg babyshampoo ,een speen ,een slab,een foto van mn test

 

 

en een fotolijst met daarin de volgende tekst:

 

Tav. De heer en Mevrouw Opa en Oma

(adres)

 

 

datum

 

Geachte Heer Opa en Mevrouw Oma,

 

Naar ik vernomen heb zijn jullie op zoek naar een persoon voor de invulling van de vacature “kleinkind”.

 

Bij deze ben ik dan ook zo vrij om naar deze betrekking te solliciteren.

 

Mijn interesses gaan vooral uit naar:

Slapen

Eten

Mijn pamper vol krijgen

Spelen met mijn rammelaar

Een wandeling maken

De eendjes eten geven

Samen liedjes zingen

Paardje rijden op opa’s knie

De bloemetjes water geven

Hondjes aaien

 

Ik blijf ook eens graag logeren, maar dan moet je wel mijn papjes maken en boterhammetjes smeren.

 

Ik zoek een lieve oma en opa met een onderscheiding op hun grootouderdiploma.

Wat salaris betreft zal ik wel zien wat er in mijn spaarpotje komt ,maar liefde als betaling is ook prima hoor

 

Helaas moet ik u melden dat ik nog niet per direct beschikbaar ben, doordat ik nog ergens anders wordt opgehouden.

Dit zal nog ……weken duren!

Ik hoop dat u nog zoveel geduld kunt hebben

 

 

Hoogachtend,

 

Uw nieuw kleinkind in spe

Link to comment
Share on other sites

Gefliciteerd met je zwangerschap.

 

Ik heb een kaart gekocht en erop geschreven, jullie kunnen mij nog niet horen en zien, maar als ik in Maart wordt geboren willen jullie mijn opa en oma zijn misschien?

 

Mijn schoonouders waren toen 40 jaar getrouwd, de kaart zat bij het kado

Link to comment
Share on other sites

Gefeliciteerd!

 

Wij hebben het verteld op de dag dat mijn schoonvader zijn verjaardag vierde. Hij is gek van Citroen eendjes, dus we hebben een babyshirtje gekocht met een eendje er op. Ondanks dat ze wisten dat er weer een terugplaatsing geweest was, duurde het toch even voor het kwartje viel!

 

Bij mijn ouders hebben we het gewoon verteld. Als we bij hun een kadootje hadden gedaan, dan hadden ze het toch wel meteen geweten...

Link to comment
Share on other sites

Gefeliciteerd!!!!

 

Ik heb bij mijn eerste zwangerschap bij mijn broer allemaal houten letters gekocht die bij elkaar spelden "ome david" hij sliep nog, ben hem wakker gaan maken en wat denk je, hij spelt david moe hahaha

Maar toen ik ze goed legde, hij is nog nooit zo snel uot z'n bed gekomen hihi.

 

Nu heb ik gewoon iedereen de foto van de test gesmst. Iedereen wist dat we er mee bezig waren....

Link to comment
Share on other sites

ik heb mijn dochterjte een rompertje aan gedaan met daarop de tekst

 

ik heb een geheimpje

tis nu nog klein

maar wil vertellen

dat we in december

met zijn viertjes zijn

 

en toen er maar voor zorgen dat oma de luier ging verschonen he

nou ze kwam jankend terug

 

ik had deze tekst trouwens niet zelf bedacht kwam ook hier van het forum

 

en van harte gefeliciteerd met je zwangerschap

Link to comment
Share on other sites

Wat een leuk topic is dit en wat een leuke verhalen!

Bij ons wisten best veel mensen van onze laatste poging wanneer we tp hadden testdatum, dus echt verrassen konden we niet. Ben idd ook al vanaf een uur of 7 's morgens iedereen gaan bellen. Aan mijn schoonzusje hebben we bijvoorbeeld gevraagd of ze volgend jaar 11 maart iets had (we gaan af en toe samen naar het theater of concert ofzo). Dus toen ze zei dat ze dan vast wel kon, vroegen we of ze op kraamvisite wilde komen. Toen viel het kwartje haha...

En toen we wisten dat het een tweeling was, hebben we de echofoto's laten zien. Het waren 2 verschillende foto's dus konden we vertellen dat dit de één was en op de andere foto de andere. Je had toen de gezichten moeten zien, echt geweldig. Konden we toch nog iedereen verrassen.

 

Veel plezier met vertellen!!!

Link to comment
Share on other sites

Anke, gefeliciteerd met je zwangerschap! En wat een leuk idee om dit topic te openen.

 

Wij hebben het aan ouders en schoonouders ook verteld met het EHBO-koffertje, net als Pleun. Koffertjes (Jip&Janneke, van de HEMA) hebben we gevuld met een voorleesboekje van Nijntje, sokjes, rompertje (oma is de liefste), babytandenborstel en zwitsal-billendoekjes. Bij ons wisten ze ook al de datum van de tp, dus het was niet helemaal onverwacht. We hebben één dag voor de officiele testdag getest, en die dag meteen de koffertjes langsgebracht. Onze ouders waren toch nog verrast, erg leuk.

 

 

Aan de rest van de familie (ooms en tantjes) en buren vertellen we het volgende week via de kerstkaarten. Ik ben 11,5 week zwanger als ze op de post gaan. Op het kaartje staat een tekening van een man en vrouw met een baby in een wiegje (zal wel iets met het kerstverhaal zijn, haha) en ik heb de volgende tekst erop gezet:

 

Fijne feestdagen wensen wij iedereen,

en een gelukkig nieuwjaar dan ook meteen.

Voor ons is 2012 nu al een bijzonder jaar,

want in juli verwachten wij de ooievaar!

 

En dan onze beide namen eronder, met een ? erachter.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Voor je Moeder

Is jouw moeder er altijd onvoorwaardelijk voor jou? En wil jij haar voor één keer de verrassing van haar leven bezorgen? Op 12 mei eren we alle moeders met een prachtig Moederdagprogramma.

Misschien ben jij na een lang traject eindelijk zwanger en wil je dit op een bijzondere manier aan jouw moeder vertellen.

 

Als jij je moeder de Moederdag van haar leven wilt bezorgen, geef je dan nu op. Laat weten hoe je jouw moeder in the spotlights wilt zetten en natuurlijk waarom zij een verrassing verdient!

Stuur je verhaal naar voorjemoeder@eyeworks.tv en wie weet wordt jouw moeder in het zonnetje gezet!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use