Jump to content

Bekken klachten


fren-1976

Recommended Posts

Hi meiden,

 

Ik ben 31 weken zwanger van ons 1e kindje. Tot nu toe echt een heel makkelijke zwangerschap. Ik merk echter de laatste week dat ik steeds meer bekken klachten krijg, links en rechts. Gister zelfs zo erg dat ik helemaal niet meer kon zitten. Heb s avonds vooral gelegen en toen trok het wel wat weg, maar als ik stond en net weer een verkeerde beweging maakte schoot de pijn door m'n bil m'n bovenbeen in.

 

Aangezien ik vast niet de enige ben, hoop ik dat er meiden zijn die tips voor me hebben!

 

Alvast bedankt!

Fren

Link to comment
Share on other sites

Hoi Fren,

 

Ik heb hetzelfde als jij. Bij mij speelt het al een tijdje langer. Ik ga naar fysio en daar heb ik veel baat bij. Zij geeft allerlei tips over hoe je het beste kan staan, zitten, liggen en tips over hoe je het beste overeind kan komen van de bank en uit bed. Verder krijg ik oefeningen mee om de spieren en bekkenbodem wat sterker te maken.

Elke dag een kwartiertje stevig lopen is ook goed, blijf wel in beweging, dat schijnt erg belangrijk te zijn. Zwemmen is ook goed.

Ik hoop dat je er wat aan hebt.

Link to comment
Share on other sites

Hey Fren!

 

Ik kreeg van de fysio als tip om alle bewegingen, zoals opstaan/uit de auto opstaan/uit bed etc, op een uitademing te doen. Ook bij alles mbt opstaan je lichaam symmetrisch houden; dus twee benen tegelijk. Traplopen idem.

 

Hopelijk kan je er iets mee, het helpt mij iig wel.

 

Liefs Melis

Link to comment
Share on other sites

Hey Fren,

Vervelend dat je daar nu zo'n last van hebt!

Ik doe een zwangerschapscursus gebaseerd op Cesartherapie.

Daarbij krijg je veel oefeningen en uitleg / bewustwording over je houding tijdens zitten, liggen, lopen, tillen, bukken, draaien in bed, etc etc etc.

Misschien is het wat voor je of kan je op internet wat van die oefeningen vinden?

Sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Hoi fren,

 

Ik had ook flinke bekkenklachten tijdens mijn zwangerschap! Ik kon bijna niet meer lopen van de pijn. Ik ben naar een fysio gegaan gespecialiseerd in bekkenklachten, die heeft mij erg geholpen. Ik heb ook een bekkenband gedragen.

 

Let op alle bewegingen, die moeten symmetrisch zijn en traplopen trede voor trede en niet doorstappen. Zo min mogelijk traplopen en naar beneden achterstevoren lopen trede voor trede. (als een slakkie dus!)

 

ZWEMMEN IS ECHT HEEEEEL SLECHT!!!! de sluitbeweging met je benen is helemaal niet goed. Ik moest dus ook stoppen met zwangerschapszwemmen... En mijn klachten zijn ook ontstaan in het zwembad!

 

Na mijn bevalling (keizersnede) was het ineens zo goed als over maar dat kwam ook doordat ik mijn bekken goed recht had laten zetten en alles symmetrisch deed, heel Consequent (schrijf ik dat zo goed?)

 

Maar zeker niet blijven lopen dus zo! Je moet echt naar een goede fysio want je zou hier permanente klachten aan over kunnen houden als je hier verkeerd mee om gaat.

Bij mij begon het met week 32 ook pas en heel plotseling... Ik kan nu alles weer, maar wat heb ik een pijn gehad!!!! Toen ik weer een beetje liep waggelde ik echt enorm.... Zag er niet uit!! Hihi.... Moet er achteraf wel om lachen!!

 

Succes en sterkte dr mee...

 

Liefs, judith

Link to comment
Share on other sites

Hee die fren!

 

Echt even langs fysio gaan! Er kunnen allerlei verschillende dingen aan de hand zijn. Ik had ook veel last van onderrug, billen en soms een steek naar bovenbeen. Schoonzusje gaf me al haar buikband en ik kreeg verschillende adviezen van meiden die ook bekkenklachten hadden. Bij mij bleek het om verkeerde houding te gaan. Rug is al een wat zwakke plek omdat ik de neiging heb met wat holle rug te staan. Met de steeds zwaarder wordende buik, had ik verkeerde houding aangenomen, waardoor er veel te veel spanning stond op bepaalde spiergroepen. Dit heeft de fysio goed los gemasseerd (had echt een blauwe kont daar: auw) en veel tips meegekregen voor oefeningen. Obv diagnose fysio heb ik ook bepaalde oefeningen bij yoga gekregen. Ben nu bijna 37 weken en het gaat echt wel heel goed.

 

Maar bv die buikband moest ik absoluut niet gebruiken, was voor hele andere klachten bedoeld.

 

Dus ff uurtje vrijplannen van je werk en fysio opzoeken :-) hoop dat het snel overgaat, ik was er echt huiverig voor. Je hoort soms zulle horror verhalen over bekkenklachten... Ti's wel heel fijn als je lang actief kunt blijven in je zwangerschap.

Link to comment
Share on other sites

"ZWEMMEN IS ECHT HEEEEEL SLECHT!!!! de sluitbeweging met je benen is helemaal niet goed. Ik moest dus ook stoppen met zwangerschapszwemmen... En mijn klachten zijn ook ontstaan in het zwembad!"

 

Judith ik ben wel verbaasd over je kreet over zwemmen! Ik neem aan dat je het dan hebt over als je bekkenbodemklachten hebt? Want ze roepen toch juist dat wandelen fietsen en zwemmen de sporten zijn die je als zwangere kan doen? Nou moet ik er wel bij zeggen dat als ik gezwommen heb, ik daarna twee dagen een soort spierpijn in mijn billen en liezen heb maar dat is meer omdat alles aan het verweken is neem ik aan?

Link to comment
Share on other sites

Hee Caroline,

 

Dat is eigenlijk wat ik bedoel: zoveel verschillende soorten bekkenklachten en dus ook zoveel verschillende adviezen. Over het algemeen is zwemmen ook heel goed, maar kan me voorstellen dat het bij bepaalde klachten weer niet goed is. mijn fysio raadde het me ook aan. Ik ga straks wat baantjes trekken. Ben wel echt een ware pamela in mijn bikini. Met de vulling uit m'n bovenstukje past het net.... Ach ja, ik ken hier niemand :-)

Link to comment
Share on other sites

Haha zou het wel eens willen zien! Dapper dat je in een bikini zwemt, ik zwem nu in een badpak met een slip eronder om de boel bedekt te houden haha! Het zwemmen zelf is ook heerlijk alleen als je er uit komt is het net als bij duiken he: je bent vergeten dat je met iets zwaars er uit moet klimmen... Veel plezier!

Link to comment
Share on other sites

dank voor de reacties meiden! Vandaag gaat het wel weer beter, hoewel ik merk dat ik, nu ik weer op kantoor ben, al wel weer last krijg. Zal eens op zoek gaan naar een goede fysio, hopelijk zit die hier in de buurt, scheelt weer tijd... Volgens mij zit het nog 2 weken in mn verzekering, dus even snel korte metten maken :-)

 

Heb wel al op mn werk een kussen in mn stoel gelegd, dat helpt in ieder geval al beter om rechtop te gaan zitten en stoel omlaag zodat mn voeten goed geaard (term van de yogajuf, brrr) op de grond staan...

Link to comment
Share on other sites

Zwemmen werd mij ten zeerste afgeraden, voor mij helemaal de verkeerde beweging! En bij het zwangerschapszwemmen zei die lerares ook de hele tijd: als je last van je bekken hebt, moet je deze beweging niet maken....

 

Voor dat je dus een plons in het zwembad neemt: echt naar een fysio met specialisatie bekkeninstabiliteit gaan... En mijn klachten ontstonden in het zwembad... Toen ik uit het kleedhokje kwam na het zwemmen kon ik ineens niet meer. Recht lopen! Met name de sluitbeweging met je benen na het strekken is heel slecht als je echt bekken instabiliteit hebt.

Bij mij zakte mijn hele rechterkant als het ware uit elkaar alsof je gaat steltlopen (kennen we allemaal nog wel van vroeger) en dat je je stelt verkeerd vasthoudt zodat hij naar buiten klapt...

 

Niet zelf blijven aanmodderen hoor!!!

Link to comment
Share on other sites

Nog even: ik heb geen bekkenbodemklachten gehad... Was echt bekkeninstabiliteit.

Wandelen, fietsen en zwemmen zijn sporten die je als zwangere idd heel goed kunt doen... Tenzij je bekkenklachten hebt, dat is weer een ander verhaal! Ik ben wel onder begeleiding van mijn fysio gaan fitnessen met aangepaste oefeningen, maar zwemmen is een te grote belasting bij bepaalde bewegingen.

 

Ik baalde er wel van, want ik vond het verder heerlijk en ik had ook een leuke positie bikini.... Lekker met die grote buik in het water!! Helemaal lollig...

Link to comment
Share on other sites

Ik ben bij mijn vorige kind naar een gespecialiseerde fysiotherapeut geweest. En trouw blijven gaan, maar het heeft me echt geen donder geholpen. Er wordt een beetje geduwd en getrokken en je moet oefeningen doen, maar mijn schaambeen bleef echt een hel!

Nu met de tweeling is dat nog veel eerder begonnen en iedereen riep ook: naar de fysio! Nou, ik heb het maar niet gedaan, want eer ik daar binnen ben heb ik mezelf meer schade berokkend dan dat ik thuis rustigaan doe. Ik geloof niet in dat hele fysiogebeuren. Ik had nog wel een gespecialiseerd iemand voor bekkenproblemen.

Dus ik sleep me maar door de zwangerschap heen. Één keer per dag de trap op en af lopen en ik kan gewoon niet meer veel lopen. Dus een scootmobiel. Hoe naar ook!

 

Groet,

Jeanine

Link to comment
Share on other sites

Gek is dat idd... Bij mij waren mijn klachten na mijn bevalling (ook al was het een keizersnede) vrijwel direct over! Ik ging waggelend het ziekenhuis in en vrijwel niet meer waggelend er weer uit 2 dagen later!

 

Sterkte dr mee hoor... Ik hoop dat het nu ook weer snel over zal zijn bij jou.

 

X

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use