Jump to content

Chronische ontstekingscellen in baarmoeder


Dee78

Recommended Posts

Een paar weken geleden heb ik een hysteroscopie gehad. Tijdens het onderzoek werd verteld dat het er goed uit zag: geen aanwijzingen voor adenomyose (endometriose in de baarmoeder) of iets anders raars. Er werd wel voor de zekerheid een biopt afgenomen, maar daar zou waarschijnlijk niets uitkomen.

Vandaag bleek echter dat er wél iets uitgekomen is, er zijn 'chronische ontstekingscellen' gevonden.

Wat het is en waardoor het komt is nog onduidelijk. Ze denken niet aan adenomyose. Er zijn vandaag twee kweekjes afgenomen, over een week krijgen we daar de uitslag van.

 

 

Ik had in eerste instantie bedacht om gewoon af te wachten wat het ziekenhuis verder gaat zeggen maar kan het toch niet laten om te vragen of iemand meer weet over / ervaring heeft met bovenstaande....?

Link to comment
Share on other sites

Oh? Jee. Ze wisten verder ook niks en wat er aan tedoen is?

Ik heb er nog nooit van gehoord en ze hebben bij mij ook geen biopt afgenomen..... Hm nu vraag ik me af waarom niet trouwens.

Nou ik wacht in spanning af en hoop dat hetgoed te verhelpen is en daardoor je kansen worden vergroot!

Lfs megan

Link to comment
Share on other sites

Weet dat ze bij mij de bioptie deden ivm mogelijke adenomyose.

Waarom ze het bij jou niet gedaan heeft kan ik ook niet bedenken... (terwijl we dezelfde arts hadden, maar het onderzoek was natuurlijk wel door 2 verschillende artsen aangevraagd, en in de folder stond ook dat 'soms' een biopt afgenomen wordt)

Link to comment
Share on other sites

He Dee,

 

Wat vervelend dat jou zoiest uitzonderlijk overkomt!

 

Ik ben zelf zwanger geworden met veel omwegen en mede door het gebruik van Prednisolon. Iets dat mijn immuun helpt rustig te blijven. Ik kan me zo voorstellen dat het immuun bij jou ook geactiveerd is.

 

Ben je bekend met dr. Pfeiffer uit Dusseldorf? Lees dit topic maar eens door: http://www.ivfmoeders.nl/showthread.php?14940-Prednison-vage-streep-niet-zwanger-Alan-Beer

 

Wellicht vind jij er ook aanleiding in om hem te betrekken en eerst in je bloed het e.e.a. te onderzoeken. Antibiotica klinkt mij ook logisch in de oren, mits het niet weer de verkeerde immuun dingen triggert. Ik wil je niet nog meer in een zoektocht duwen, maar informeren kan geen kwaad?

 

Veel succes in ieder geval, hou hoop!

Link to comment
Share on other sites

Hee Testr,

 

Dank je voor je reactie en het meedenken!

Ik ken het topic, Henne had me ook al eens 'getipt' qua immunologie en Kaartje stuurde afgelopen week ook nog iets over Prednison.

Ik had het al eerder nagevraagd in ons ziekenhuis en heb dat gister ook weer gedaan maar ze doen daar niets op dit gebied, omdat het niet wetenschappelijk bewezen is.

Geen idee of we de moed en energie zullen hebben om ooit een poging te doen in DD of België (voor nu hebben we voldoende hoop en vertrouwen in ons huidige ziekenhuis!) maar zal de tips zeker in mijn achterhoofd houden!

Link to comment
Share on other sites

Okay Dee!

 

Ik heb zelf geen behandeling in DD gehad hoor. Alleen bloedonderzoek in DD. Nav de uitslagen op advies van Pfeiffer zelf toch aan de Prednisolon gegaan (hele lage dosis), in overleg met en controle van de huisarts. En dat in combi met een behandeling in het VU.

 

Dus het is niet perse zo dat je dit pas kan doen als je in het buitenland behandelen gaat.

 

Succes met alle keuzes en stappen!

Link to comment
Share on other sites

Dee gaan ze na de antibiotica dan nogmaals checken of die ontstekingscellen weg zijn? In Voorburg moet je voor je het ivf trajcet in gaat beiden eerst aan de antibiotica. Om evt bacteriele infecties die de innesteling negatief zouden kunnen beinvloeden uit te sluiten. Moest ik opeens aan denken toen ik je post nog eens las.... Hoop voor je dat zoiets simpels de oplossing is!

Link to comment
Share on other sites

Nou, dat is zeker een interessante benadering, volgens mij nooit eerder gelezen.

In januari wordt weer een biopt afgenomen om te kijken of de ontstekingscellen er nog zitten.

Ik heb in januari ook nog een afspraak bij een reumatoloog (heb al jaren last van si-gewrichten, en nu eigenlijk van het gehele bekkengebied en soms ook andere gewrichten), geen idee of die zijn/haar licht er ook nog op kan laten schijnen vanuit een ander vakgebied.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use