Jump to content

Punctie


Krisje82
 Share

Recommended Posts

Hallo Dames,

 

A.s. dinsdag heb ik de punctie. Dit onze 1e keer ivf en ik heb dan ook geen idee wat me te wachten staat. Ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar jullie ervaringen wat betreft de punctie. Ik ben ontzettend zenuwachtig en hoop maar dat de lorazepam en diclofenac zn werk goed zullen doen en dat het mee gaat vallen.

 

Liefs,

Kris

Link to comment
Share on other sites

Ha Kris. Denk dat je het beste maar niets kan verwachten. Hier was 1 kant heel gevoelig/pijnlijk, de andere kant stelde echt niets voor. En ik had heeeeel veel eitjes die ze aan moesten prikken. Prettig is anders, maar er zijn ergere dingen (in mijn beleving).

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Hobbesje,

 

Bedankt voor het reageren!! Er zijn idd veel ergere dingen, vond bevallen ook heel erg meevallen dus hoop op hetzelfde voor de punctie en het is voor een goed doel natuurlijk! Ik heb 18 eitjes, volgens mij is dit een redelijk goede "lading", dus ben benieuwd!

 

Liefs,

Kris

Link to comment
Share on other sites

Ha Kris,

Bijna niets lijkt zo verschillend ervaren te worden als de punctie, is mijn idee. Ik kan je in ieder geval een positief verhaal bieden: er zijn 18 eitjes gevonden (weet niet hoeveel follikels er zijn aangeprikt) en ik heb er nagenoeg niets van gevoeld. Ik kreeg vooraf een half slaaptabletje en een prik. Deze verdoving heeft uitstekend gewerkt!

Heel veel succes,

Simone

Link to comment
Share on other sites

@Simone, wat fijn om een positief verhaal te lezen, ik hou dr van!! Ja wat dat betreft is er geen pijl op te trekken, dus maar zelf gaan ervaren.

@Zipa, ja onwijs spannend!! Ben er wel klaar voor mn buik staat op knappen. Voor het IUI traject zaten wij in Doetinchem en nu voor het ivf traject zitten wij in Arnhem. En jullie?

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

ik had 19 eitjes en er zijn er tijdens de punktie 12 aangeprikt/geoogst. Ondanks de tabletten en de injecties was het niet pijnloos. Maar wel uit te houden! En ik was het meteen weer vergeten zodra het voorbij was! Het duurt echt maar heel kort. Veel succes en laat even weten hoe het je vergaan is.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Krisje,

 

Ik weet hoe positieve verhalen kunnen helpen om de zenuwen onder controle te krijgen dus hierbij nog maar 1 dan.

Ik heb 4 pogingen eigen cyclus gedaan waarbij telkens maar 1 eitje groeide en dus ook 1 aangeprikt werd en daarbij soms veel pijn ervaren. ook ik was erg zenuwachtig voor de punctie van de gestimuleerde poging die ik toen daarna ging doen. Ik kreeg een soort syntetische morfine ingespoten die aanvoelde als een warme deken (wel je ogen dichthouden anders wordt je duizelig) en de punctie was toen goed te doen. Nog wel pijnlijk maar het voelde ook als een opluchting want ook mijn buik stond op springen. Trouwens die staat nu weer op springen want ik ben binjna 32 weken zwanger van een tweeling!! Oja de oogst was 10 eitjes waarvan er 8 werden bevrucht, 2 teruggeplaatst en 1 in de vriezer.

Als je nog meer vragen hebt dan stel ze gerust. enneuh ..SUCCES!!!!

 

liefs stiertje

Link to comment
Share on other sites

Hoi Krisje82,

 

Ik was een week eerder aan de beurt, ook in het Rijnstate. Ook voor mij was het de eerste keer. Ik zag er dan ook best wel tegenop. Ook, omdat bij de 1e controle-echo (nog een week eerder) het in beeld krijgen van de linker eierstok behoorlijk pijnlijk was. Ik had wel vertrouwen in de Diclofenac. Die medicijnen had ik ook toen mijn keelamandelen geamputeerd werden (ik was toen al 17).

 

Al met al viel de punctie me uiteindelijk heel erg mee! Er werd de tijd genomen, duidelijke afspraken als ik wilde pauzeren (wat overigens niet nodig was) en misschien wel zo belangrijk, vertrouwde gezichten (zelfde verpleegkundige van de uitleg, zelfde arts van de 1e echocontrole). Van de plaatselijke verdoving heb ik nauwelijks iets gevoeld, net als de punctie rechts. Links voelde ik wel, maar dat was ook een beetje in de lijn der verwachtingen, en dat was ook zeker heel goed te doen. Na de punctie natuurlijk door naar Utrecht, daar konden we na een half uurtje weer weg, met de mededeling dat er 14 eicellen gevonden waren (er waren meer follikels te zien op de echo). Die hele dinsdag voelde ik me prima. Woensdag echter heb ik vooral goed uitgeslapen en later veel op de bank gezeten. Plassen en zo meer was echt even niet zo fijn. Dat ging donderdag al beter. Gisteren, vrijdag, 'natuurlijk' weer naar Utrecht, ik voelde me al weer stukken beter. Nu vandaag pas na een hele dag eens rustig gaan zitten.

 

Nog even ter volledigheid: van de 14 eicellen, zijn er 10 zich gaan delen. Daarvan is er eentje teruggeplaatst (stelt echt geen zier voor!) en er konden er 5 in de diepvries. Dat laatste schijnt overigens uitzonderlijk te zijn, werd ons verteld.

 

Ohja, Lorazepam, was eigenlijk te laat met dat in te nemen. Heb het dus min of meer zonder gedaan. Geen probleem. Nu ben ik vanaf geboorte al wel wat gewend en kan ik me goed overgeven aan het feit dat er wat moet gebeuren dat moet. Dat scheelt misschien.

 

Groeten en succes dinsdag! (bij dokter Rozenburg denk ik?)

 

Marjolein.

Link to comment
Share on other sites

Hey Krisje,

 

Ook ik heb de punctie als 'goed te doen' ervaren. Ik heb slechts 1 punctie ondergaan waarbij er 18 follikels zijn aangeprikt die uiteindelijk 10 eicellen hebben opgeleverd. Hiervan zijn er 6 embryo's ontstaan, waarvan er een is teruggeplaatst en de overige 5 ingevroren zijn. Van de verse embryo ben ik ruim 28 weken zwanger!

 

Een half uur voor de punctie kreeg ik een prik in mijn bil en een half tabletje dormicum, fantastisch spul. Ik was bij kennis, maar qua beleving erg ver weg waardoor ik te 'stoned' was om uberhaupt bang te zijn. Ook heb ik geen pijn gevoeld, ondanks de zware punctie omdat mijn rechter eierstok hoog lag en ze met meerdere mensen op mijn buik geduwd hebben.

Gezien het doel wat je ermee wil bereiken, zou ik het zo weer doen!

 

Iedereen heeft andere ervaringen. Hoe lastig het ook is, probeer goed op je ademhaling te letten en laat het maar gewoon gebeuren. Heel veel succes!

 

Liefs Melis

Link to comment
Share on other sites

Hi Kris,

Ik heb 2 puncties gehad: de eerste in het vh met dirmicum. Ik had 26 follikels en de punctie was verschrikkelijk, ondanks m'n hoge pijngrens. Ben daarna een week thuisgebleven.

 

Je kunt hè voorstellen dat ik voor punctie 2 een brok zenuwen was. Ik lag al te huilen op de stoel voordat ze überhaupt begonnen waren. Dit was in Nijmegen, waar je een infuus met morfine krijgt. Ik had ruim 30 follikels, maar de punctie was een fluitje van een cent!!

 

Dit maar om aan te geven dat je er dus werkelijk geen pijl op kunt trekken. Last het over je heenkomen en probeer zo goed mogelijk te ontspannen.

 

Succes!

Fren

Link to comment
Share on other sites

Hoi Kris,

 

Ik heb 3 puncties gehad met dezelfde pijnstilling als jij nu krijgt. Het is mij meegevallen, maar ik was toch iedere keer erg zenuwachtig. Als het goed gaat, is het binnen het kwartier gelukt. Ik heb de pijn bij de punctie ervaren als vervelende menstruatiekrampen. Maar ieder lichaam is anders. Probeer rustig adem te halen en knijp de hand van je partner maar helemaal fijn. Succes.

Link to comment
Share on other sites

Goedenavond Lady's,

 

Wat een fijne reacties allemaal, erg lief van jullie. Het heeft mij goed gesteund!!

 

Helaas viel de punctie mij erg tegen, met name de rechterkant en de verdovings prikjes. Ik ben dan ook heel blij dat ik de punctie heb gehad. De oogst is 13 eitjes, ben benieuwd hoeveel er goed zullen delen. vrijdag heb ik de tp ........ spannend!!

 

@marjootje1980: Wat leuk dat wij precies 1 week na elkaar lopen en in hetzelfde ziekenhuis. Misschien hebben we wel samen een keer in de wachtkamer gezeten. We hadden ook zo kunnen carpoolen, ik zag dat je uit Doesburg komt, ik kom uit Didam. Ik heb bij van de Kamp de punctie gehad. Vond dat wel erg fijn, ik heb haar nl ook voor alle andere gesprekken gehad.

 

Nogmaals onwijs bedankt allemaal voor de opbeurende verhalen!!

 

Liefs Kris

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use