Jump to content

Ontzettende jeuk!


jeanine77
 Share

Recommended Posts

Kom ik weer met wat raars... Ik heb sinds vanachter ontzettende jeuk! Over mijn hele lichaam. Maar vooral mijn handen en voeten. De rest zijn ook makkelijkere plekken om te jeuken denk ik. Maar ik ben me dus de hele nacht aan het krabben geweest. Nu las ik dat dit voor kan komen in de laatste weken van de zwangerschap. Iemand hier ervaring mee? Een wondermiddel ertegen?

 

Groet, Jeanine

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jeanine,

 

we kennen elkaar van het tweelingen topic, maar hier een link http://www.medischinfo.nl/zwangerschap/artikelen/Zwangerschapscholestase naar info over zwangerschapscholestase. Dat is wat ik ook heb, veroorzaakt enorme jeuk, vooral 's nachts en onder mijn voetzolen en handpalmen. Als je denkt dit te hebben, snel bloed laten prikken, waarde galzufre zouten bepalen duurt meestal een paar dagen. Bij mijn eerste zwangerschap had ik het ook en toen ben ik heel snel ingeleid omdat het gevaar voor het kindje op kon leveren.

Ik ben nu ook aan de medicijnen maar die doen niet zo veel. Wat een beetje helpt: veel water drinken en berkensap (zuivert) en niet vet eten. Succes!

 

Liefs van Mira

Link to comment
Share on other sites

Hi Jeanine,

 

Ja heb zeker ervaring met erge jeuk in de zwangerschap. Vanaf week 30 in de zwangerschap van mn zoon heb ik zwangerschapsjeuk gekregen oftewel puppp. Dit is intense jeuk over het HELE lichaam. Ik kreeg ook onwijze uitslag over mn hele lichaam. Na heeeeeel veel te hebben uitgeprobeerd ben ik doorverwezen naar de dermatoloog en die heeft mij een hormoon zalf en tabletten voor geschreven. Toen dit eenmaal ging werken was ik zo ontzettend opgelucht..... eindelijk geen jeuk meer. Maar aangezien je deze producten niet mag gebruiken in de zwangerschap ben ik van de verloskundige naar de gyn overgedragen en ingeleid met 39.4 wk. Ook werd de werking steeds minder en begon de jeuk terug te komen. Het is igg erg belangrijk dat je je huid goed vet houdt. En als je in bad gaat geen douchegel gebruikt maar zemelen in bad doet bijvoorbeeld. Zemelen is een natuurlijk product. Ik heb dit bij de winkel de Tuinen gekocht, de zemelen deed ik dan in een washand, ik liet het bad vollopen met heet water washand gevuld met zemelen erin en laten trekken. Als het water tot lauw was afgekoeld ging ik lekker in bad. Zemelen zorgt voor een vettig laagje op de huid een soort van bescherming. Je bent er niet glibberig van hoor ;). Ik leef igg erg met je mee want jeuk is echt verschrikkelijk dan kun je nog beter pijn hebben. Hou vol en mocht je nog wat meer willen weten mag je altijd vragen hoor weet namelijk hoe vervelend het is. Ik weet natuurlijk niet of het puppp is maar dit is mijn ervaring met jeuk in de zwangerschap.

 

Oja onze gyn kende puppp niet, de dermatoloog overigens wel..... gelukkig ;)

 

Liefs Kris

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie dames voor jullie reacties. Ik had inmiddels op internet gelezen over mentholpoeder, dus mijn man naar de apotheek gestuurd. Hij kwam terug met menthol zalf. Volgens de apotheek beter omdat het inderdaad de huid niet uitdroogt. Dat ga ik vanachter proberen. Ik merk dat het in de nacht het ergste is. Over anderhalve week terug naar ziekenhuis. Anders vraag ik daar nog even. Ik word sowieso met 37 weken ingeleid doo tweelingzwangerschap. En ik kort zeggen dat op dit moment mijn ontstekingen ( zie tweelingforum) veel meer zeer doen dan de jeuk. Maar alles bij elkaar word ik bijna HELEMAAL GESTOORD!!!

Link to comment
Share on other sites

Jeanine, ik zou je toch aanraden niet anderhalve week te wachten tot je bij de gyn bent. Gewoon even bellen naar je gyn, want hij kan waarschijnlijk beter inschatten of het risico's oplevert voor de baby's. Liever een keer teveel gebeld dan te weinig zou ik zeggen.

 

Veel succes nog!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jeanine,

Je hebt wel pech zeg! Ik heb rond week 26 enorme jeuk gehad (met name gezicht, hals, armen en buik), ook vooral 's nachts, ging er 3x per nacht uit voor een nieuwe laag mentholpoeder wat wel een beetje hielp maar niet enorm veel. Ik ben na 2 dagen naar de verloskundige gegaan omdat ik ook op internet van alles had gelezen over cholestase, en daar word je niet blij van. Ik ben toen direct doorgestuurd naar het ziekenhuis om te prikken voor galzure zouten. Ik had ook gehoord dat die uitslag dagen of zelfs een week op zich laat wachten, maar in het VUmc had ik diezelfde middag de uitslag. Gelukkig bleek alles in orde, en was de jeuk vanzelf na een week verdwenen.

 

Als ik jou was zou ik niet wachten tot over anderhalve week. Het kan niks bijzonders zijn zoals bij mij, maar het kan net zo goed wel iets ernstigs zijn! In het kort betekent cholestase dat je lever niet meer goed werkt, waardoor de afvalstoffen die je lever normaal opruimt in je lichaam blijven ronddrijven. Dit veroorzaakt jeuk, maar kan ook je baby's vergiftigen, geen kleinigheid dus!

Groetjes,

Barbara

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use