Jump to content

Tips gevraagd tegen oprispingen.....


yolande2009
 Share

Recommended Posts

Dames, ik hoop dat iemand mijn verhaal herkent want ik maak me een netje zorgen over de nachtrust van mij en mijn man.

Ons lieve zoontje is nu ruim 6 weken oud en komt goed aan in gewicht, drinkt goed aan de borst en huilt alleen wanneer hij honger heeft.

Zover alles prima dus. Maar 2 van de 3 keer kunnen we hem zelfs een uur na de voeding nog niet in zijn wieg leggen, als we hem al slapende wegleggen dan wordt hij na ongeveer 5 minuten wakker en dan hoor je hem melk/zuur wegslikken waardoor hij dus zelf opkrikt keer wakker wordt. Voor hem zielig en inmiddels zorgt het er ook voor dat wij weinig slapen doordat we urenlang 's nachts rechtop met hem tegen de borst in bed zitten ( hij slaapt dan dus heerlijk) .

Hij geeft niet veel melk over, hooguit een paar slokjes met wat doorzichtig slijm maar hij slikt wel wat weg. De huisarts heeft ons een maagzuurremmer voorgeschreven ( nexxium) en dat geven we maar er verandert weinig. Nu hebben we borstmelk gekolfd in een fles gegeven met een schepje Johannes broodpitmeel maar nu heeft hij opstopping en al even geen poepluiers meer dus daar gaan we ook maar mee stoppen om die reden.

 

Maar ja wat kunnen we nu nog doen want we kunnen hem onmogelijk de hele dag rechtop houden en als hij straks naar het kdv gaat kan dat toch ook niet... Er zijn goede en slechte dagen en vannacht was zo slecht dat ik jullie kennis graag inschakel...

Jullie merken het al: Alle tips zijn welkom!!

 

Alvast bedankt mede namens ons lieve Thijsje!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Yolande,

 

mijn zoontje heeft dat ook heel erg gehad.

mijn vriend heeft toen van hout een soort schansje gemaakt en in zijn bed gelegd, zodat hij met zijn hoofd omhoog lag.

verder zijn wij overgestapt op kunstvoeding (bv liep ook terug) en zijn wij hem in gaan bakeren zodat hij zichzelf niet meer wakkerschrok.

let wel op want bij (echte) reflux mag je weer niet inbakeren geloof ik.

 

en goed laten boeren, maar dat doe je waarschijnlijk al.

 

Hij en wij sliepen in ieder geval vanaf toen een stuk beter.

 

hoop dat je er iets aan hebt.

 

groetjes,

marloes

Link to comment
Share on other sites

Dank Marloes voor je tips!

 

Zo'n schansje zou ik ook wel willen maar mijn man is totaal geen klusser helaas....

Mocht je hem willen verkopen, dan ben ik zeer geïnteresseerd, haha...

 

Ik dacht net ook dat hij een aantal kenmerken heeft die evt bij koemelkallergie horen, Oals huiduitslag op wangen en hals, veel niezen, spugen. Maar ja dat hoeft dan niet gelijk een allergie te zijn... Pfff ik zou zo graag een normale nacht hebben, zeker omdat we ook grieperig zijn,

 

Nou ja mo hten er nog meer tips komen dan zou dat fijn zijn!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Yolande,

 

Gebruik je JBPM of Nutriton? Een baby heeft ook even de tijd nodig om aan iets nieuws te wennen. Het is lastig, ik weet het!

Wat je ook kunt doen is het bedje verhogen aan het hoofdeinde dmv boeken eronder. Maar ook in de box enz.

Succes!

Link to comment
Share on other sites

José, ik gebruik nutriton.

Bedje en box staan al vijf weken schuin...

Vannacht weer enorm vaak bij ons rechtop moeten houden, heel vermoeiend...

 

Marloes, jammer van dat schansje, lief dat ik t had mogen hebben maar ik had er met liefde wat voor betaald hoor!!

 

Nou ja vandaag maar ff overleg met huisarts..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use