Jump to content

Wat helpt om de innesteling te bevorderen?


kmo

Recommended Posts

Hallo allemaal

 

Ik ben heel erg benieuwd naar of jullie websites/info hebben over alternatieve geneeswijzes, zoals acupunctuur (wat heb je daar dan laten behandelen?) of voedingssuplementen, tarwekiemolie, what else?

 

groet

Link to comment
Share on other sites

Hoi kmo,

 

Ik heb inderdaad ook granaatappelsap gedronken. Sommige ziekenhuizen zeggen geen sex na de tp, maar ik had op dag 4 na de tp gewoon sex.

Weet niet of bovenstaande heeft geholpen, maar ben inmiddels wel 31 weken zwanger!

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Inderdaad is niets bewezen, dus 't is ook maar zeer de vraag of t allemaal helpt...

 

Ik heb voor mezelf nu wel besloten de komende tijd (a.s week heb ik punctie en terugplaatsing) wat beter op m'n voeding te letten. d.w.z. wat extra tarwekiemolie en andere gezonde olieen, zoals lijnzaad (door de sla ofzo), granaatappelsap (best lekker en zit in allerlei sapjes die je gewoon in de supermarkt kunt kopen) en voldoende vitamines (uiteraard foliumzuur, maar ook af en toe ijzer+c). Verder veel fruit en groente, weinig koffie en uiteraard geen alcohol. Ik ben vegetarier en eet ook geen vis, daarom neem ik al geruime tijd algenolie in capsules, een vegetarische bron van omega's.

 

Daarnaast heb ik gelezen dat zgn. bioflavonoiden goed zijn voor het baarmoederslijmvlies, dit zit dan bijvoorbeeld ook in de "zwanger worden" multivitamines van de etos, maar ook gewoon in citrusvruchten.

 

Verder heb ik eens gelezen dat embryo's het niet graag erg warm hebben, daarvan weet ik ook niet of het echt waar is, maar ik doe voor de zekerheid maar even geen intensieve cardio-training en ik ga niet naar de sauna. Erg koud zou ik inderdaad ook vermijden.

Verder wel lekker bewegen, vooral niet te veel stilzitten al is 't maar omdat je dan gaat piekeren!

 

Dit heb ik allemaal bij mekaar gegoogled, vooral ook van Duitse websites, daar vind ik meer over de werking van voeding op het ontstaan van zwangerschap, en het zijn van die dingen waarvan je zegt: baat het niet dan schaadt het niet....

 

Hoop dat jullie er iets aan hebben. Tenslotte lijkt het me ook belangrijk om niet te veel te stressen, en je niet al te schuldig te voelen als je je niet altijd aan alle richtlijnen houdt. Zo'n innesteling is natuurlijk van heel veel factoren afhankelijk, op de meeste hebben we geen invloed!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt allemaal voor de antwoorden, na de eerste berichten heb ik direct tarwekiemolie en granaatappelsap gekocht, dat laatste is niet superlekker, maar is goed te doen.

Voor de komende terugplaatsing (duimend dat ie goed ontdooit en doorgroeit) heb ik bedacht dat ik op mn werk met jonge kinderen de lichamelijke conflicten even uit de weg ga, in het kader van niet te zwaar tillen.

Over de sex na terugplaatsing is me in het ene ziekenhuis 6 dagen verteld (tp na punctie) en nu bij cryo in ander ziekenhuis 2 dagen, dit ivm de samentrekking van je baarmoeder. Denk dat t bij net na de ivf langer is, omdat t embryo jonger is en dus later innestelt, bij de cryo is ie al wat dagen verder en nestelt ie na 2 dagen in.

@ Rachel, wat heb jij tegen de acupunctuur gezegd dat t probleem is of waar je hulp voor wou?

Verder ga ik net als de vorige pogingen geen kruik direct op mn buik gebruiken, geen caffeine en theine en wel gravitamon. Mn fruit en rauwkost wassen of schillen en mn vlees goed gaar...

En inderdaad veel duimen!

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Ik ben 2 maanden van te voren gestart met acupunctuur. En heb dit gedaan tot een week na de terugplaatsing. En met resultaat..na 1 poging zwanger! Ik raad het zeker aan. En gezond eten.. goede vitamines. Lekker bewegen en zorg dat je goed in je vel zit. En absoluut niet stressen...

Link to comment
Share on other sites

Ik heb tarwekiemolie en granaatappelsap gebruikt en ben nu zwanger. De granaatappelsap van healthy people vond ik goed te doen, die van pom is vrij bitter, maar dat is persoonlijk. Oja foliumzuur voordat we startten met de behandeling en veel rust nemen.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb acupunctuur gedaan bij de cryo tp van poging 2 en bij poging 3. Poging 3 is gelukt. De cryo van poging 2 was niet goed ontdooid. Verder heeft de acupuncturist bij mij ontdekt dat mijn schildklier niet op orde was, bevestigd door de huisarts en internist. Mijn traagwerkende schildklier heeft mij waarschijnlijk dwars gezeten bij poging 1 en 2. Acupunctuur heeft er verder voor gezorgd dat ik minder napijn had na de punctie en dat voor en na de tp mijn baarmoeder rustiger was.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use