Jump to content

Hoi, ik stel me even voor.


vrouwtjetheelepel

Recommended Posts

Hoi,

 

Ik heb me net aangemeld en bij deze wil ik me even voorstellen.

 

Ik ben Chantal (28) en in het jaar 2000 heb ik mijn eerste zoontje gekregen, ik was erg jong en het was een onverwachte zwangerschap. Maar ik was vasteberaden dit kindje te houden en met veel liefde op te voeden. Mijn zoontje is na twee maanden door wiegedood overleden, ik heb er veel verdriet van gehad, nog steeds maar het is nu te dragen.

 

In 2004 heb ik mijn huidige vriend leren kennen en in 2007 gingen we voor een kindje, we wisten dat het zwanger worden niet makkelijk zou gaan omdat mijn vriend in zijn jeugd de bof heeft gehad, ook nog een een operatie door te laat ingedaalde balletjes en een liesbreuk.

 

In begin 2008 zijn we in de mmm beland en het was al snel duidelijk dat het zaad van mijn vriend slecht was, ICSI was onze enige mogelijkheid. De eerste poging was gelukkig meteen raak, wel met zware overstimulatie en een 3x om zijn as gedraaide eierstok en spoedoperatie tot gevolg, gelukkig heb ik beide eierstokken nog steeds maar het scheelde niet veel of ik was er 1 kwijt geweest. Maar wat weegt zoiets op tegen onze prachtige zoon die wij nu hebben, wat zijn we gelukkig met hem!!

 

Ons zoontje is nu 2,5 en wij hebben ook een grote wens voor een broertje of zusje.

 

Onze eerste ICSI poging is sinds vorige week mislukt en moet er nog steeds van bijkomen, we hebben 1 cryo in de vriezer, daar hoop ik niet al teveel van maar we zijn heel blij met deze extra kans.

 

Wat een rotsituatie, ik dacht dat doe ik wel weer maar heb het toch flink onderschat, terwijl ik al wist dat het zwaar zou worden. Dan zie je maar weer dat je het in je geheugen toch altijd milder maakt dan dat het was.

 

 

Ik hoop hier met iedereen mee te kunnen praten en steun te krijgen en te bieden in deze moeilijke tijd, iedereen heel veel succes!

 

 

Gr Chantal

Link to comment
Share on other sites

hallo Chantal

 

Wat een verschrikkelijk bericht om alleen al te moeten lezen... pfoe... echt vreselijk wat jij hebt meegemaakt zeg..

 

En wat balen dat de eerste poging voor een broer of zus niet meteen gelukt is. Maar er ligt nog een kansje in de vriezer voor jullie en ik zal duimen dat het mag lukken!

 

In elk geval van harte welkom hier, ik weet zeker dat je veel steun zult vinden.

 

Groetjes

noor

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chantal, ook welkom en wat een naar verhaal ook weer. Wel heel goed om te horen dat je een lief zoontje hebt waar het goed mee gaat. Dus jullie hebben ook nog een cryo over, wij ook! Ik zie een cryo ook als een klein extra kansje maar je ziet er toch ook weer heel veel vrouwen zwanger van worden. Ik ga me er wel helemaal voor geven voor die cryo en als het dan niet lukt dan willen wij in ieder geval nog 1poging zelf betalen.

 

Wanneer gaan je de cryo laten terugplaatsen?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use