Jump to content

Bedritueel


Simba
 Share

Recommended Posts

Gewoon nieuwsgierig..

 

Hoe ziet jullie bedritueel eruit?

 

Ik ben zelf nog een beetje zoekende naar een mooi slaapliedje of zoiets..

 

Nu is het bij mij nog in bed leggen, instoppen, speen en Toddel geven en een paar dikke zoenen...

Maar goed ze is nog net geen half jaar..

Link to comment
Share on other sites

Ik weet niet of je Christelijk bent, maar er is wel een mooi liedje voor het slapengaan.

 

Ik ga slapen, ik ben moe...

'k Sluit mijn beide oogjes toe

Here houdt ook deze nacht

Over papa, mama en ( naam kindje)

trouw de wacht

Amen

Maar ja, dan is het ook handig dat je de wijs hebt hè?

 

Je kunt ook niet vroeg genoeg beginnen met een verhaaltje voor te lezen aan je kleintje, ook al heeft ze daar nu nog helemaal geen benul van.

Of een liedje zingen die ze nu heel leuk vindt, bijvoorbeeld 'in de maneschijn'.

 

Vind het wel een leuk topic eigenlijk, ben wel benieuwd hoe anderen dat doen.

Link to comment
Share on other sites

Hai

 

's morgens gaat hij in bad maar 's avonds voor het naar bed gaan was ik gezicht, handen, voeten en de billen, tandjes poetsen. Dan in de slaapzak, ik vertel wat we allemaal gedaan hebben en hoeveel ik van hem hou...tot het einde van de wereld en weer terug en dan nog 1000x en dan zing ik meestal ik ga slapen, ik ben moe...sluit mijn beide oogjes toe etc en dan ga kus ik zijn knuffels (vindt hij grappig) en ga ik weg terwijl ik nog tot beneden aan toe " lekker slaaaaaaapen " blijf zingen/roepen. Ach ja...iedere gek heeft zijn gebrek...

 

Het wassen deed ik eerst altijd met een cd lovely sleepy baby by the sea erbij maar tegenwoordig altijd zonder. Vind het toch rustiger zonder muziekje hoewelhet echt hele rustgevende muziek was.

 

groetjes

Link to comment
Share on other sites

Inderdaad, wat een leuk onderwerp. Iedereen doet het toch weer anders, op zijn eigen manier.

Ons ritueel begint al een half uur van te voren eigenlijk. We gaan naar boven om 'm te verschonen (of in bad) en dan gaat hij in zijn romper/pyama naar beneden. Daar drinkt hij gezellig op de bank naast een van ons z'n laatste flesje. Dan mag hij nog even rustig spelen. Dit eigenlijk omdat het meestal even duurt voordat hij een boertje laat of anders helemaal hyper in bed ligt. Hij speelt dan meestal heel rustig of hangt hij een beetje bij ons op de bank, knuffelt wat. Of we luisteren nog wat muziek. Een verhaaltje voorlezen wil ik al heel erg lang, maar wil tot nu toe niet echt lukken. Aangezien hij geen rust in z'n kont heeft en maar niet blijft zitten luisteren. Na z'n boertje gaan we naar boven, tanden poetsen, slaapzak aan, muziekje van z'n babyfoon aan en zeggen we welterusten tegen Nijntje en z'n beer. (Er staat een hele grote Nijntje op de muur bij z'n bedje) Zeggen we hoeveel we van hem houden en wat voor een leuke dag hij morgen weer gaat krijgen. (Wie dat er de volgende dag op hem gaat oppassen)

 

Afgelopen week was het wel grappig, dat ik vergeten was het muziekje van zijn babyfoon aan te zetten. Hij had dit snel door en wees me er op dat ik dit vergeten was ! Hij wil ook altijd graag zelf Nijn en beer gedag zeggen, zo schattig !

Link to comment
Share on other sites

Ons meisje is 8 maanden gaat om 18:00-18:30 naar bed maar krijgt haar 2e fles nog 's avonds om een uur of 10. Daarom hebben wij bij de 2e keer naar bed het volgende ritueel:

Lekker flesje drinken, kroelen met papa en mama in bed. Daarna verhaaltje voorlezen (dan begint ze helemaal met haar armen te zwaaien ;-) ) Daarna naar bed en nog een liedje zingen: ik ga slapen, ik ben moe.

Sluit mijn beide oogjes toe

Here, houdt ook deze nacht

Over Evi trouw de wacht

 

Zonder te morren steekt ze haar duim in haar mond, doet haar ogen dicht en gaat liggen slapen. Bij ons werkt dit super.

 

Toen ze net geboren was deden we haar om een uur of 10 in bad. Lieten we kruikje in haar bedje om het op te warmen en dan drinken en slapen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use