Jump to content

Ivf lang schema/kort schema!?


mijnbaby
 Share

Recommended Posts

Hoi meiden,

 

Ik heb 2 keer lang schema ivf gedaan, omdat ik zelf sedatie wilde ( pijnbestrijding)

moest mijn poging helemaal goed ingepland zijn omdat de sedatie gedaan word door

een anestasist op de dagbehandeling.

 

Nu ik weer voor een nieuwe poging ga, weet ik niet zeker of ik dat nu nog een keer wil

zo lang hormonen spuiten ectra....

 

Ik prik nu 150 pureagon en heb met lang schema altijd 30+ eicellen.

 

Hoe ervaren jullie kort schema?

Link to comment
Share on other sites

Als je zo veel follikels hebt zal je ook kort schena kunnen doen. ik heb er nl minder met kort schema maar volgens mij zijn er ook die er door kort schema juist meer hebben.

Ik spuit ca 8 tot 10 dagen, wat kort schema heerlijk kort maakt maar bij mij geeft lang betere resultaten op alle gebieden. Dikker bms, meer eicellen en betere embryo's.

Maar oh wat zou ik graag dezelfde resultaten met kort gehad hebben want dat is echt een feest in vergelijking met 2 weken decapeptyl!

 

Bij mij was het dus 8 a 10 dagen menopur, dan 2 dagen later punctie en vervolgens de tp.

 

groetjes

noor

Link to comment
Share on other sites

Ik heb alleen maar korte protocollen gehad en ben daar erg blij mee. Ik prik nu meestal een dag of 12 en dat vind ik meer dan ruim voldoende rommel en gedoe :-) Geen idee hoeveel eitjes ik gehad zou hebben met een lang schema natuurlijk. Je moet vooral onderscheid maken in het type middel dat je eisprong onderdrukt, dat maakte voor mij wél uit (alle keren kort schema):

 

- Bij een kort schema met cetrotide (is ook nog een ander, kan zo snel niet op de naam komen) ga je eerst stimuleren en dan pas je eisprong onderdrukken. Met dit schema werden bij mij de eitjes niet rijp en had ik er dus ook minder.

- Bij een kort schema met decapeptyl start je met platleggen van je cyclus (op dag 1) en ga je daarna stimuleren (meestal rond dag 3). Met dit protocol kunnen ze de eitjes langer door laten groeien, wat bij mij persoonlijk een gunstig effect had.

 

Ik denk wel eens dat de lange schema's vooral makkelijk zijn voor het ziekenhuis, omdat je makkelijker in te plannen bent. Maar dat is natuurlijk niet helemaal waar, voor de een heeft een lang schema beter effect, voor de ander een kort. Zou het zeker eens bespreken!

Link to comment
Share on other sites

Pff, lijkt me heerlijk een kort schema, maar ik heb 2 x het lange gehad, en omdat mijn cyclus heel onvoorspelbaar is, heb i beide keren bijna 6 weken gespoten!

Wel enorme opbrengst met lage dosis (begonnen me 75 puregon/gonalf, later verhoogd naar 125). Komt overigen omdat ik niet mt de pil mag starten.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben ook groot voorstander van een kort schema. Ik heb 2 x lang en 3 x kort schema gebruikt. Qua hoeveelheid eicellen was er geen verschil tussen beiden, maar wel qua percentage van bruikbare/rijpe eicellen. Bij het korte schema waren alle gevonden eicellen ook rijp, bij het lange schema vielen er meerdere af.

Misschien is het goed om een afspraak met de gyn hierover te plannen. Sowieso omdat je op een gemiddelde dosering veel eicellen hebt. Misschien in een kort schema, met wat minder puregon zou je een goed aantal eicellen kunnen hebben en zou je de punctie met "gewone verdoving" kunnen doen.

Succes in ieder geval!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Even een upje.

 

Gyn wil een aankomende poging kort protocol doen. Vorige 2 icsi's zijn lang protocol geweest en leverde 2x 6 emmy's op. Ik lees tegenstrijdige verhalen en ervaringen.

Poging zal beginnen met cetrotide? En Fostimon? Ik weet het zelf nog niet precies aangezien mijn vrouw op gesprek is geweest.

 

Ik ben in staat om de gyn te bellen, maar wil ook niet te sceptisch zijn over het korte protocol. Help. Ik zoek meer ervaringen en misschien kan iemand mij uitleggen wat sowieso voordelen zijn van een kort schema.

Link to comment
Share on other sites

Even een upje.

 

Gyn wil een aankomende poging kort protocol doen. Vorige 2 icsi's zijn lang protocol geweest en leverde 2x 6 emmy's op. Ik lees tegenstrijdige verhalen en ervaringen.

Poging zal beginnen met cetrotide? En Fostimon? Ik weet het zelf nog niet precies aangezien mijn vrouw op gesprek is geweest.

 

Ik ben in staat om de gyn te bellen, maar wil ook niet te sceptisch zijn over het korte protocol. Help. Ik zoek meer ervaringen en misschien kan iemand mij uitleggen wat sowieso voordelen zijn van een kort schema.

 

Hoi Pip,

 

Mijn FA stelde ook een kort schema voor bij de derde IVF. De eerste 2x lang schema gehad, met steeds 4 eicellen en max. 3 embryo's (1x zwanger maar eindigend in een MA, zie handtekening). Haar idee was eerst minimaal een maand de pil, en dan starten met het korte schema aangezien daardoor bij 'oudere' dames soms de opbrengst wat beter is. Om eerlijk te zijn: ik vond het een verademing. Sowieso 2 dagen korter stimuleren en daarbij scheelde het alle bijwerkingen van de deca, die vooral optreden als je deca alleen spuit. Dus hormonaal is de belasting gewoon minder groot!

 

Wat bij mij iig gebeurde was dat er 5 follikels heel gelijkmatig groeiden, en sneller dus dan bij het lange schema. Hieruit kwamen 5 eicellen, 4 werden bevrucht en 2 waren goed genoeg voor TP (bij de eerste 2 rondes had ik er telkens maar 1 die goed genoeg was voor TP). Van deze TP ben ik inmiddels ruim 33 weken zwanger!

 

Dit is mijn ervaring, en die is dus heel positief.

 

Succes weer voor jullie!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use