Jump to content

Ivf lang schema/kort schema!?


mijnbaby

Recommended Posts

Hoi meiden,

 

Ik heb 2 keer lang schema ivf gedaan, omdat ik zelf sedatie wilde ( pijnbestrijding)

moest mijn poging helemaal goed ingepland zijn omdat de sedatie gedaan word door

een anestasist op de dagbehandeling.

 

Nu ik weer voor een nieuwe poging ga, weet ik niet zeker of ik dat nu nog een keer wil

zo lang hormonen spuiten ectra....

 

Ik prik nu 150 pureagon en heb met lang schema altijd 30+ eicellen.

 

Hoe ervaren jullie kort schema?

Link to comment
Share on other sites

Als je zo veel follikels hebt zal je ook kort schena kunnen doen. ik heb er nl minder met kort schema maar volgens mij zijn er ook die er door kort schema juist meer hebben.

Ik spuit ca 8 tot 10 dagen, wat kort schema heerlijk kort maakt maar bij mij geeft lang betere resultaten op alle gebieden. Dikker bms, meer eicellen en betere embryo's.

Maar oh wat zou ik graag dezelfde resultaten met kort gehad hebben want dat is echt een feest in vergelijking met 2 weken decapeptyl!

 

Bij mij was het dus 8 a 10 dagen menopur, dan 2 dagen later punctie en vervolgens de tp.

 

groetjes

noor

Link to comment
Share on other sites

Ik heb alleen maar korte protocollen gehad en ben daar erg blij mee. Ik prik nu meestal een dag of 12 en dat vind ik meer dan ruim voldoende rommel en gedoe :-) Geen idee hoeveel eitjes ik gehad zou hebben met een lang schema natuurlijk. Je moet vooral onderscheid maken in het type middel dat je eisprong onderdrukt, dat maakte voor mij wél uit (alle keren kort schema):

 

- Bij een kort schema met cetrotide (is ook nog een ander, kan zo snel niet op de naam komen) ga je eerst stimuleren en dan pas je eisprong onderdrukken. Met dit schema werden bij mij de eitjes niet rijp en had ik er dus ook minder.

- Bij een kort schema met decapeptyl start je met platleggen van je cyclus (op dag 1) en ga je daarna stimuleren (meestal rond dag 3). Met dit protocol kunnen ze de eitjes langer door laten groeien, wat bij mij persoonlijk een gunstig effect had.

 

Ik denk wel eens dat de lange schema's vooral makkelijk zijn voor het ziekenhuis, omdat je makkelijker in te plannen bent. Maar dat is natuurlijk niet helemaal waar, voor de een heeft een lang schema beter effect, voor de ander een kort. Zou het zeker eens bespreken!

Link to comment
Share on other sites

Pff, lijkt me heerlijk een kort schema, maar ik heb 2 x het lange gehad, en omdat mijn cyclus heel onvoorspelbaar is, heb i beide keren bijna 6 weken gespoten!

Wel enorme opbrengst met lage dosis (begonnen me 75 puregon/gonalf, later verhoogd naar 125). Komt overigen omdat ik niet mt de pil mag starten.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben ook groot voorstander van een kort schema. Ik heb 2 x lang en 3 x kort schema gebruikt. Qua hoeveelheid eicellen was er geen verschil tussen beiden, maar wel qua percentage van bruikbare/rijpe eicellen. Bij het korte schema waren alle gevonden eicellen ook rijp, bij het lange schema vielen er meerdere af.

Misschien is het goed om een afspraak met de gyn hierover te plannen. Sowieso omdat je op een gemiddelde dosering veel eicellen hebt. Misschien in een kort schema, met wat minder puregon zou je een goed aantal eicellen kunnen hebben en zou je de punctie met "gewone verdoving" kunnen doen.

Succes in ieder geval!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Even een upje.

 

Gyn wil een aankomende poging kort protocol doen. Vorige 2 icsi's zijn lang protocol geweest en leverde 2x 6 emmy's op. Ik lees tegenstrijdige verhalen en ervaringen.

Poging zal beginnen met cetrotide? En Fostimon? Ik weet het zelf nog niet precies aangezien mijn vrouw op gesprek is geweest.

 

Ik ben in staat om de gyn te bellen, maar wil ook niet te sceptisch zijn over het korte protocol. Help. Ik zoek meer ervaringen en misschien kan iemand mij uitleggen wat sowieso voordelen zijn van een kort schema.

Link to comment
Share on other sites

Even een upje.

 

Gyn wil een aankomende poging kort protocol doen. Vorige 2 icsi's zijn lang protocol geweest en leverde 2x 6 emmy's op. Ik lees tegenstrijdige verhalen en ervaringen.

Poging zal beginnen met cetrotide? En Fostimon? Ik weet het zelf nog niet precies aangezien mijn vrouw op gesprek is geweest.

 

Ik ben in staat om de gyn te bellen, maar wil ook niet te sceptisch zijn over het korte protocol. Help. Ik zoek meer ervaringen en misschien kan iemand mij uitleggen wat sowieso voordelen zijn van een kort schema.

 

Hoi Pip,

 

Mijn FA stelde ook een kort schema voor bij de derde IVF. De eerste 2x lang schema gehad, met steeds 4 eicellen en max. 3 embryo's (1x zwanger maar eindigend in een MA, zie handtekening). Haar idee was eerst minimaal een maand de pil, en dan starten met het korte schema aangezien daardoor bij 'oudere' dames soms de opbrengst wat beter is. Om eerlijk te zijn: ik vond het een verademing. Sowieso 2 dagen korter stimuleren en daarbij scheelde het alle bijwerkingen van de deca, die vooral optreden als je deca alleen spuit. Dus hormonaal is de belasting gewoon minder groot!

 

Wat bij mij iig gebeurde was dat er 5 follikels heel gelijkmatig groeiden, en sneller dus dan bij het lange schema. Hieruit kwamen 5 eicellen, 4 werden bevrucht en 2 waren goed genoeg voor TP (bij de eerste 2 rondes had ik er telkens maar 1 die goed genoeg was voor TP). Van deze TP ben ik inmiddels ruim 33 weken zwanger!

 

Dit is mijn ervaring, en die is dus heel positief.

 

Succes weer voor jullie!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use