Jump to content

Hoe positief blijven..?


vrouwtjetheelepel

Recommended Posts

Hoi Dames,

 

Bij ons is onze eerste ICSI voor een brusje 1 januari officieel mislukt en ik ben nu aan het wachten op mijn menstruatie voor ons cryootje. Ik merk dat ik er veel moeite mee heb om positief te blijven en dat terwijl ik eigenlijk niet moet zeuren want ik heb zonder de mmm een kindje mogen krijgen en 9 jaar later ons zoontje via de eerste ICSI, maar de wens voor een brusje is zo vreselijk groot!! Ik kan het idee gewoon niet verkroppen dat het ook niet kan lukken..

 

Ik probeer mezelf telkens positief toe te spreken en zeg dan tegen mezelf dat het al 2x is gelukt dus waarom geen 3e x en zeg ook dat het het pas de eerste poging was en we minstens nog twee pogingen 1 cryo te gaan hebben maar toch komen die angsten weer snel omhoog met vragen van wat als..

 

Mijn vriend vind dat ik er teveel mee bezig ben, volgens hem ook meer dan de gemiddelde vrouw die in mijn situatie zit en hij vind dat ik het meer los moet laten. Ikzelf kan niet geloven dat ik de enige ben die hier bij bijna elk rustmoment in mijn hoofd wel aan denkt en dat ik die angst telkens weg wil drukken met positieve gedachtes maar dat de angst toch telkens weer de overhand neemt.

 

Nu vroeg ik me af hoe gaan jullie hiermee om en hebben jullie tips of dingen die jullie tegen jezelf zeggen wat een beetje helpt..?

 

Gr Chantal

Link to comment
Share on other sites

meid,

 

ook ik heb 1 zoon zonder de mmm. nu een nieuwe partner, 2,5 jaar proberen met als eindresultaat de eileiders zitten dicht dus natuurlijk zwanger gaat niet meer. Kwam door een infectie.

 

Wij de ivf in. gelukkig na de eerste ronde gelijk raak. ik besef me heel goed dat dit niet voor iedereen geld. Wij hadden goed zaad, goede eitjes, niks stond ons in de weg behalve de eileiders.

 

Bij jullie is het een ander verhaal. Slecht zaad. Dan is icsi een goede oplossing!

Bedenk meissie, dat ondanks het slechte zaad jullie toch een cryo hebben!!! Je poging is nog niet voorbij!

Er is nog een kans voordat deze ronde over is!!

 

Dat hielp mij heel erg... ik had 5 cryo's en dat hield ik in mijn achterhoofd.

Nu ben ik een heel nuchter persoon. Ik heb in die 2 jaar proberen nooit ovulatietesten gebruikt. Gevreeen wanneer we zin hadden. niet op tijd. Ik heb het kunnen loslaten. Oke natuurlijk lukt niet. Dan maar ivf.

Mijn man kreeg een burnout mede door dit allemaal. Daarom ook de ivf uitgesteld.

 

Think positive.

 

Ik heb een spreukenboekje op mijn bureau staan.

 

Gun het jezelf om gelukkig te zijn.

Het zijn niet de problemen zelf die het ons moeilijk maken, maar de manier waarop we er tegenaan kijken.

Het komt goed meisje, maar bang zijn is heel normaal. Het enige wat we kunnen hopen is dat het nestelt. En jouw lichaam heeft al 2x bewezen dat het dat kan!!

 

xx

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ik herken wat hje beschrijft, dat die wens maar voortdurend in je hoofd zit. Elke seconde dat je niet met iets anders bezig bent, denk je aan zwanger worden. Bij de behandleingen voor mijn dochter ben ik met oogkleppen op voortdurend doorgekacheld. We hebben afgesproken in ieder geval 6 pogingen te doen, wat de druk een beetje verlichtte. Voor de 2de wilde ik 3 pogingen doen, als dat niet zou lukken, dan zouden we ons gezin uitbreiden d.m.v. pleegzorg. De "wat als..."-gedachten zijn bij ons dus helemaal uitgedacht.

 

De eerste poging voor een 2de kindje ben ik vrij onvoorbereid ingegaan, ik had immers al 3 ICSI-behandelingen gehad, we waren al ouders, dus ik dacht dat de spanning wel mee zou vallen. Dat viel flink tegen bleek tijdens de behandeling. De wachtweken heb ik zwaar onderschat en de behandeling mondde uit in een vroege miskraam. Hier heb ik toch wel een tik van gekregen, dus bij de 2de behandeling besloot ik het anders aan te pakken. Ik heb me gericht op de officiele testdatum van het ziekenhuis (19 dagen na punctie). Met mezelf de afspraak gemaakt en voor die tijd niet mee bezig te zijn. Dat is natuurlijk onmogelijk, maar ik kwam aardig in de buurt. Elke gedachte van "zou het wel/niet gelukt zijn" heb ik geblokkeerd. Dat lukte met véél afleiding. De dagen tussen punctie en testen heb ik volgepland. Gezorgd dat ik het op mijn werk goed druk had en mijn vrije dagen heb ik gevuld met allerlei leuke dingen doen met mijn dochter. Als de angst de kop op stak heb ik die gelijk gerelativeerd, het is toch zoals het is, erover zorgen maken heeft geen zin, op de testdatum weet ik meer etc. Dit is mij heel goed bevallen, ik heb echt weinig spanning gehad de afgelopen behandeling. Nu is het resultaat er ook naar, ik hoop dat jde cryo jullie wens in vervullingn zal laten gaan!

 

Overigens is jouw 2de zoontje even oud als mijn dochter, wat is de peuterleeftijd leuk he?!

Link to comment
Share on other sites

Hoi

 

Wij deden eigen cyclus 6 x met weinig hormonen en maak je 1 eitje aan en daarna heb je 2 x recht op hyper

De eerste x geen bevruchting tweede de x bevruchting en zwanger helaas mk en 2 poging daarna weer geen bevruchting en 5 de wel ging heel nuchter in had me gericht op hyper maar was nie nodig

Heel veel succes en dat jullie wens in vervulling mag gaan

 

Telkens als je denk het gaat niet meer

Scheind telkens het zonlicht weer

Die nieuwe hoop komt geven voor nu en je verdere leven

Misschien helpt het je door moeilijke momenten

 

Liefs Jessica

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chantal

 

Ik heb geen tips voor je waardoor je het meer los zou kunnen laten, want ik zit in hetzelfde schuitje helaas zoals zovelen. Het enige is om hier op het forum lekker alles van je af te schrijven en daar put je weer kracht en moed uit om verder te gaan.

Ikzelf heb nog niet het geluk gehad om zwanger te raken bij een ICSI behandeling, maar kan me voorstellen dat de wens even groot is.

Het is heel moeilijk om positief te blijven, maar niet bij iedereen lukt het bij de eerste poging. Fijn dat jullie nog een cryootje hebben, want dat is toch weer een extra kans.

Ik begrijp dat je vriend zegt dat je het meer los moet laten, want dat zegt mijn man ook altijd tegen me. En dat is allemaal heel goed bedoelt, maar dat is iets wat gewoon niet lukt. En je bent absoluut niet de enige die "teveel" bezig is met haar kinderwens.

Ik hoop dat je je wat beter zult voelen na alle reacties die je hier zult krijgen op het topic.

Alvast heel veel succes met je cryo TP en ik duim voor je.

 

Groetjes

Daniella

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use