Jump to content

Thermometer! oor of digitaal??


Medusa
 Share

Recommended Posts

Wat zijn jullie ervaringen en of adviezen???

Ik loop altijd de klooien met de thermometer, als baby en ze zijn ziek voor je alles uit heb en de thermometer in de billetjes heb, maar nu voor Ilona zij is 3 en wilt dat niet meer, van de week in haar mond gedaan ( een andere dan die voor de billetjes ;-) ) maar dat werkt bij haar niet, ze houd hem niet goed in haar mond.

 

Heb een paar x een oorthermometer gekocht maar geen schik mee, kreeg er hele rare meetingen van.

Maar ze worden niet voor niets verkocht en ze worden gebruikt in zh.

 

Wat gebruiken jullie en wat zijn de ervaringen en of adviezen, voor baby's en of iets oudere kinderen.

Link to comment
Share on other sites

Is natuurlijk een heel gedoe, doe het daarom ook altijd tijdens het verschonen. Zo is het ons in het begin aangeleerd, omdat je bij pasgeboren baby's sowieso tijdens iedere verschoningsbeurt moet tempen ivm controle lichaamstemperatuur.

Voor Ilona kun je misschien zo'n oorthermometer gebruiken, maar dan zou ik gaan voor die ene waar nu zoveel reclame voor wordt gemaakt. Deze wordt ook gebruikt in het ziekenhuis.

Link to comment
Share on other sites

Ik kreeg ook niets dan vreemde metingen met de oorthermometer. Was echt geen goedkoop ding maar totaal ongeschikt. Ding doet maar wat.

 

Zou er nog steeds eens achter aan moeten want kan niet goed zijn zo.

 

Ik heb een digitale maar dan 1 die binnen een paar seconden meet. Echt supersnel. Even de poeperd in en klaar.

 

Maar voor een driejarige zou de oorthermometr veel handiger zijn dat ben ik met je eens! Als je n goede gevonden hebt... let me know!

Link to comment
Share on other sites

Welke is dat dan Jose, waar nu reclame voor gemaakt wordt???

 

Ik had toen 1tje van braun die terug gebracht en 1tje uit een baby zaak maar ook weer terug gebracht.

 

Ik heb een digitale thermometer van kruidvat, is dat een speciale dan die zo snel meet??

Die van mij doet er wel een seconde of 10 als niet langer is.

 

Je heb ook van die speentjes met thermometer maar nog nooit gehoord dat iemand die gebruikt heeft.

Link to comment
Share on other sites

Medusa, heb geen idee! Hij stond afgebeeld in een boekje die bij de Felicitas box zat....hij wordt in ieder geval ook in het ziekenhuis gebruikt. Misschien kun je daar informeren?

 

Ik heb een digitale van Braun, is binnen paar sec. af te lezen. Had eerst een andere, maar per keer zo'n ding in zo'n klein kontje vond ik vreselijk. Vandaar dat ik een nieuwe heb gekocht ;)

Link to comment
Share on other sites

Met die oorthermometers kun je in elk oor een andere temp meten op het zelfde moment... Het is niet centraal genoeg in je lichaam.

Ik heb een flexibele digitale van de apotheek, die is best snel... Beetje zeep dr op en t gaat soepeler!

 

We hebben ook zo'n oor ding van braun maar die gebruiken we echt nooit! Bij het eisprong tempen mochten we die ook niet gebruiken... Niet nauwkeurig genoeg volgens de doc. In het ziekenhuis als ze echt een nauwkeurige temp nodig hebben nemen ze vlgns mij ook geen oorthermometer. Als het meer een benadering mag zijn is het goed genoeg.

Link to comment
Share on other sites

Guest estrhalita

Ik ben voorstander voor digitaal via de billen. Gewoon de ouderwetse manier. Oorthermometer krijg je zulke rare metingen van. Robbie met zijn kleine oren pakt hij helemaal niks die is altijd onderkoelt. Jens en RObbie willen ook niet meer via de billen, maar ze hebben gewoon geen keuze. Ik denk dat de ouderwetse manier nog altijd de meest betrouwbare manier is.

Link to comment
Share on other sites

Mee eens. Ik moest van de kraamzorg een nieuwe kopen voor de babies en heb een digitale van Prenatal gekocht. Mijn dochter is bijna 8, wil ook liever niet via de billen maar moet van mij en met een likje Sudocrem er op is het wel te doen...

Link to comment
Share on other sites

wat een verschillende berichten...... Ilona begint echt te trappen, billen te knijpen en kont omhoog, hij blijft niet zitten en als ik echt vasthoud om op zn plek te houden ben ik bang dat ik haar echt zeer doe.

 

Flexibele therometer?? nog nooit van gehoord

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben voor Sanne ook een flexibele. Het is een gewone thermometer, maar de punt is flexibel. Hele geschikt dus voor wiebelende baby billen..:-)

 

Ook een oorthermometer gekocht. Ze was na de entingen ziek, maar ik vergat dan weer tijdens het verschonen te temperaturen. Maar ik krijg er ook gekke metingen uit.

En ach... ik ben groot geworden met af en toe een ouderwetse kwikthermometer die 5 inuten miest blijven zitten....

Beetje vaseline erop.... (nog) geen probleem hier.

Link to comment
Share on other sites

Op die van mij staat: meet na 10 seconden... Dus das snel. Als je Ilona tot 10 laat tellen?

Hij zit nog in de verpakking dus nog niet gecontroleerd maar de normale die ik voor ons gebruik duurt een minuut dus ze worden steeds sneller...

Link to comment
Share on other sites

Wij gingen vroeger op ons zij liggen, beentjes opgetrokken, beetje vaseline op de thermometer en dan las mijn moeder ondertussen een verhaaltje voor ofzo. Vond ik het nog naar, maar ja wat moest, dat moest ;-) Maar misschien dat op de zij liggen wel wat beter werkt als ze wat groter worden? Is ook makkelijkere houding om in te blijven liggen. En dan idd tot tien tellen of een liedje dat tien tellen duurt zingen oid... leuk zal het natuurlijk nooit worden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use