Jump to content

Thermometer! oor of digitaal??


Medusa

Recommended Posts

Wat zijn jullie ervaringen en of adviezen???

Ik loop altijd de klooien met de thermometer, als baby en ze zijn ziek voor je alles uit heb en de thermometer in de billetjes heb, maar nu voor Ilona zij is 3 en wilt dat niet meer, van de week in haar mond gedaan ( een andere dan die voor de billetjes ;-) ) maar dat werkt bij haar niet, ze houd hem niet goed in haar mond.

 

Heb een paar x een oorthermometer gekocht maar geen schik mee, kreeg er hele rare meetingen van.

Maar ze worden niet voor niets verkocht en ze worden gebruikt in zh.

 

Wat gebruiken jullie en wat zijn de ervaringen en of adviezen, voor baby's en of iets oudere kinderen.

Link to comment
Share on other sites

Is natuurlijk een heel gedoe, doe het daarom ook altijd tijdens het verschonen. Zo is het ons in het begin aangeleerd, omdat je bij pasgeboren baby's sowieso tijdens iedere verschoningsbeurt moet tempen ivm controle lichaamstemperatuur.

Voor Ilona kun je misschien zo'n oorthermometer gebruiken, maar dan zou ik gaan voor die ene waar nu zoveel reclame voor wordt gemaakt. Deze wordt ook gebruikt in het ziekenhuis.

Link to comment
Share on other sites

Ik kreeg ook niets dan vreemde metingen met de oorthermometer. Was echt geen goedkoop ding maar totaal ongeschikt. Ding doet maar wat.

 

Zou er nog steeds eens achter aan moeten want kan niet goed zijn zo.

 

Ik heb een digitale maar dan 1 die binnen een paar seconden meet. Echt supersnel. Even de poeperd in en klaar.

 

Maar voor een driejarige zou de oorthermometr veel handiger zijn dat ben ik met je eens! Als je n goede gevonden hebt... let me know!

Link to comment
Share on other sites

Welke is dat dan Jose, waar nu reclame voor gemaakt wordt???

 

Ik had toen 1tje van braun die terug gebracht en 1tje uit een baby zaak maar ook weer terug gebracht.

 

Ik heb een digitale thermometer van kruidvat, is dat een speciale dan die zo snel meet??

Die van mij doet er wel een seconde of 10 als niet langer is.

 

Je heb ook van die speentjes met thermometer maar nog nooit gehoord dat iemand die gebruikt heeft.

Link to comment
Share on other sites

Medusa, heb geen idee! Hij stond afgebeeld in een boekje die bij de Felicitas box zat....hij wordt in ieder geval ook in het ziekenhuis gebruikt. Misschien kun je daar informeren?

 

Ik heb een digitale van Braun, is binnen paar sec. af te lezen. Had eerst een andere, maar per keer zo'n ding in zo'n klein kontje vond ik vreselijk. Vandaar dat ik een nieuwe heb gekocht ;)

Link to comment
Share on other sites

Met die oorthermometers kun je in elk oor een andere temp meten op het zelfde moment... Het is niet centraal genoeg in je lichaam.

Ik heb een flexibele digitale van de apotheek, die is best snel... Beetje zeep dr op en t gaat soepeler!

 

We hebben ook zo'n oor ding van braun maar die gebruiken we echt nooit! Bij het eisprong tempen mochten we die ook niet gebruiken... Niet nauwkeurig genoeg volgens de doc. In het ziekenhuis als ze echt een nauwkeurige temp nodig hebben nemen ze vlgns mij ook geen oorthermometer. Als het meer een benadering mag zijn is het goed genoeg.

Link to comment
Share on other sites

Guest estrhalita

Ik ben voorstander voor digitaal via de billen. Gewoon de ouderwetse manier. Oorthermometer krijg je zulke rare metingen van. Robbie met zijn kleine oren pakt hij helemaal niks die is altijd onderkoelt. Jens en RObbie willen ook niet meer via de billen, maar ze hebben gewoon geen keuze. Ik denk dat de ouderwetse manier nog altijd de meest betrouwbare manier is.

Link to comment
Share on other sites

wat een verschillende berichten...... Ilona begint echt te trappen, billen te knijpen en kont omhoog, hij blijft niet zitten en als ik echt vasthoud om op zn plek te houden ben ik bang dat ik haar echt zeer doe.

 

Flexibele therometer?? nog nooit van gehoord

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben voor Sanne ook een flexibele. Het is een gewone thermometer, maar de punt is flexibel. Hele geschikt dus voor wiebelende baby billen..:-)

 

Ook een oorthermometer gekocht. Ze was na de entingen ziek, maar ik vergat dan weer tijdens het verschonen te temperaturen. Maar ik krijg er ook gekke metingen uit.

En ach... ik ben groot geworden met af en toe een ouderwetse kwikthermometer die 5 inuten miest blijven zitten....

Beetje vaseline erop.... (nog) geen probleem hier.

Link to comment
Share on other sites

Wij gingen vroeger op ons zij liggen, beentjes opgetrokken, beetje vaseline op de thermometer en dan las mijn moeder ondertussen een verhaaltje voor ofzo. Vond ik het nog naar, maar ja wat moest, dat moest ;-) Maar misschien dat op de zij liggen wel wat beter werkt als ze wat groter worden? Is ook makkelijkere houding om in te blijven liggen. En dan idd tot tien tellen of een liedje dat tien tellen duurt zingen oid... leuk zal het natuurlijk nooit worden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use