Jump to content

cryo wel/niet gebruikmaken van embryoscope?


Sterren

Recommended Posts

Hallo,

 

Komende week krijgen we een terugplaatsing van twee cryo's, indien ze tenminste goed ontdooien. We hebben 3 cryo's over. In Dusseldorf hebben ons gevraagd of we gebruik willen maken van de embryscope of dat we een gewone terugplaatsing gaan doen. We weten niet wat we gaan doen. Het risico bestaat dat we geen cryo overhouden nadat ze 5 dagen in de embryoscoop zijn geweest, doordat de cryo's niet meer (goed) doordelen. Maar mocht een cryo uit de embryoscope komen dan bestaat er een verhoogde zwangerschapskans. Aan de ander kant denk ik dat de cryo beter terugeplaatst kan worden in de baarmoeder. Heeft iemand ervaring met een cryo terugplaatsing in de embryoscope????

 

groet, Sterren

Link to comment
Share on other sites

Hoi sterren,

 

Wij hebben eenmalig gebruik gemaakt van de embryoscope. De situatie was wel iets anders aangezien onze emmy's toen na een verse poging allemaal in de embryoscope zijn gegaan en er ook allemaal weer goed uitkwamen. Hiervan zijn er toen een aantal ingevroren en later teruggeplaatst. helaas is er toen geen een blijven plakken.

 

Op zich is het wel fijn om te weten dat je Emmy's goed doordelen zodat je zeker weet dat je poging niet voor niks is. Maar het geeft nog steeds geen garantie dat ze dan ook blijven plakken. De vraag is dus of jullie het geld ervoor over hebben? Ook is er dus een kans dat er uiteindelijk niks wordt teruggeplaatst.

Kijk anders ook eens op het dusseldorf topic. Daar zijn meer meiden die gebruik hebben gemaakt van de embryoscope.

Link to comment
Share on other sites

hoi Sterren

 

Wij hebben ook nog 5 cryos in DD, nog niet bezig met een tp maar ik neig nu (zonder me er in verdiept te hebben) om een tp zsm direct in de baarmoeder, ik denk dat dat komt doordat Imke "in den beginne" een embryo was die op dag2 na de bevruchting teruggplaatst werd. TZT zullen we eens een gesprek aangaan in DD. Ik wens je iig alvast heel erg veel succes en ben benieuwd wat jullie keuze zal zijn!

Link to comment
Share on other sites

Hallo op het forum van DD lees je toch wel positieve verhalen van de embryoscope bij verse terugplaatsingen. we hebben besloten te gaan voor de embryscope. Dan hebben we echt alles geprobeerd voor een brusje. Als het niet goed gaat, dan kunnen we dit zware hoofdstuk eindelijk afsluiten.nog bedankt voor jullie reacties.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Hallo 3 cryo's zijn de embryoscope ingegaan. We hebben een blastocyde teruggeplaatst gekregen, de andere twee hebben het niet gered. Na 10 dagen testen helaas niet zwanger. Voor ons het einde van ons ICSI avontuur.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use