Jump to content

bortskolven


ink
 Share

Recommended Posts

Hey meiden,

 

Ik ben benieuwd naar ervaringen met verschillende borstkolven.

Ik geef nu 8 dagen borstvoeding en dit gaat erg goed.

Ik wil daarom binnenkort een kolf aanschaffen om te kijken of dat ook lukt, om zo ook vroeg te kunnen oefenen met het flesje voor later als ik weer moet werken.

 

Welke raden jullie aan/ af en waarom?

 

Alvast bedankt!

Link to comment
Share on other sites

Heb zelf de enkele kolf van Avent. Deze kan electrisch en handmatig gebruikt worden.

Deze bevalt met prima!

 

Heb pas de symphony van medela gebruikt. Dit was een dubbele kolf en werkte perfect.

 

Moet bijna gaan werken en misschien dat ik dan een dubbele kolf ga gebruiken.

Dan schaf ik die wel van Avent aan, omdat ik die al in huis heb.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb de Medela Pump in Style. Zit in een handige rugtas.

Heb m via marktplaats gekocht en zelf gewoon nieuwe kolfschelpen aangeschaft.

Vond m perfect! Hij was geadviseerd door mijn lactatiekundige uit het Woerden zhs.

Ze gaf aan dat het de goedkopere versie is vd Symphony, die echt giga duur is.

 

Succes in je zoektocht!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb een handkolf van Avent, en dat gaat goed, maar voor o mijn werk heb ik eerst de mini electric plus van Medela gehad, maar die maakte erg veel lawaai en ging niet helemaal lekker.

 

Heb nu de pumpstyle advanced, van Medela, en dat gaat goed.

Ik heb wel altijd een handkolf bij me op mijn werk. Voor onvoorziene omstandigheden. Soms kolf ik nog even met de handkolf na. of masseer ik nog melk uit mijn borsten. Zeker als ik wat last heb van een verstopping, dan kun je hem vaak beter met je handen richting tepel masseren dan met de kolf.

 

ben nu 4 maanden aan het kolven op mijn werk.

 

Mocht je productie wat terug lijekn te lopen, of je kolft veel minder dan dat je kleintje drinkt, en je hebt wel het idee dat er nog melk zit... vraag dan aan de huisarts de neusspray! Werkt super....

Ik kolf altijd eerst zonder, dus de gewone tsr, en als dat minder wordt, of ophoudt spray ik even.

Link to comment
Share on other sites

Ja, dan pak je gewoon maar 1 scelp. Deed ik ook tijdens het afbouwen, zodat i met m'n andere hand m'n borst kon masseren.

Zou niet direct een kolf kopen ink, misschien eerst huren? Kun je kijken wat je wel en niet fijn vindt en je laten adviseren.

Link to comment
Share on other sites

Hoi!

Ik heb eerst de Medela Symphony gehuurd, die is echt ideaal. Een vriendin van mij had een prematuur kindje die ze van de kinderarts 6 maanden borstvoeding moest geven, en omdat hij niet aan de borst dronk heeft zij 6 maanden volledig gekolfd met een gehuurde Symphony. Die Symphony is dus zo goed dat je er geen baby bij nodig hebt! :-)

 

Mijn zoon dronk ook niet aan de borst, de sufkop, dus ik heb 7 maanden volledig gekolfd (lijk wel gek). Eerst een maand met de gehuurde Symphony, maar omdat ik die te zwaar vond om naar mijn werk te sjouwen (enorme koffer!!) en ook omdat de huurprijs begon op te lopen (2,50 per dag) heb ik toen een Medela Pump In Style advanced gekocht. Ik moet zeggen dat hij stukken minder goed werkte dan de Symphony, maar die is voor particulieren niet te koop. Maar ik heb het wel volgehouden. Het was wel lastig omdat zoals al eerder gezegd een baby beter drinkt dan een kolf, dus om zonder baby toch een volledige voeding te kolven is echt moeilijk. Ik kwam aan een liter per dag, kolfde daarvoor iedere 3 uur (ook 's nachts).

 

Omdat kolven best duur zijn raad ik je ook aan er eerst eentje te huren. Wie weet is het helemaal niks voor jou, en dan bespaar je jezelf een hoop geld! Mijn Pump In Style kostte 280 euro inclusief accesoires, en ik heb hem via dit forum voor 125 euro weer verkocht toen ik er klaar mee was. Welke kolf je nodig hebt is erg afhankelijk van wat je wilt. Mijn lactatiekundige zei dat je voor een avondje uit of een dagje weg makkelijk met een 1-zijdige electrische of zelfs hand-kolf toe kan, maar als je voor een voltijds werkweek wilt kolven heb je wel een krachtige dubbelzijdige nodig. Anders duurt het allemaal zo lang, en dan geef je het ook sneller op, en dat is zonde...

 

Succes!

Barbara

Link to comment
Share on other sites

Simba, dat is een handige tip die je geeft! Kan het geen kwaad dan, die spray?

Ik krijg één keer een toeschietreflex bij de Medelea Swing, maar dan is het ook wel gedaan ermee. Terwijl als Dante drinkt, hij soms wel 4 toeschietreflexen uit weet te creëren. En ik haal er nooit zoveel uit dan onze Dante eruit haalt. Ook niet met de Lactina, dubbele kolf die ik huurde toen ik nog thuis was. Dus het ligt zeker niet aan de kolf.

 

Zal er eens naar vragen. Hoe snel werkt dat dan, zo'n spray?

 

Ik raad ook een dubbele kolf aan als je gaat werken. De Swing is echt handig en klein, maar een enkele kolf duurt lang eer je met beide kanten klaar bent. Elke vrije seconde/pauze gaat dus op naar het kolven. Gelukkig kan ik smiddags gewoon naar de crèche zelf gaan om hem 'live' te voeden. Dan ben ik overdag toch tenminste één keer echt leeg gedronken :-)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Nee, die spray kan totaal geen kwaad. Het is gewoon het hormoon (Oxytocine), wat je baby ook oproept voor een tsr.

De spray heet: Syntocinon.

 

Ik weet niet hoe het in Belgie is, maar wij hebben een kwart van onze werkdag vrij om te kolven. Ik mag dus 2 uur per dag besteden aan het kolven. Dit is gewoon betaalde tijd.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use