Jump to content

bortskolven


ink

Recommended Posts

Hey meiden,

 

Ik ben benieuwd naar ervaringen met verschillende borstkolven.

Ik geef nu 8 dagen borstvoeding en dit gaat erg goed.

Ik wil daarom binnenkort een kolf aanschaffen om te kijken of dat ook lukt, om zo ook vroeg te kunnen oefenen met het flesje voor later als ik weer moet werken.

 

Welke raden jullie aan/ af en waarom?

 

Alvast bedankt!

Link to comment
Share on other sites

Heb zelf de enkele kolf van Avent. Deze kan electrisch en handmatig gebruikt worden.

Deze bevalt met prima!

 

Heb pas de symphony van medela gebruikt. Dit was een dubbele kolf en werkte perfect.

 

Moet bijna gaan werken en misschien dat ik dan een dubbele kolf ga gebruiken.

Dan schaf ik die wel van Avent aan, omdat ik die al in huis heb.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb de Medela Pump in Style. Zit in een handige rugtas.

Heb m via marktplaats gekocht en zelf gewoon nieuwe kolfschelpen aangeschaft.

Vond m perfect! Hij was geadviseerd door mijn lactatiekundige uit het Woerden zhs.

Ze gaf aan dat het de goedkopere versie is vd Symphony, die echt giga duur is.

 

Succes in je zoektocht!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb een handkolf van Avent, en dat gaat goed, maar voor o mijn werk heb ik eerst de mini electric plus van Medela gehad, maar die maakte erg veel lawaai en ging niet helemaal lekker.

 

Heb nu de pumpstyle advanced, van Medela, en dat gaat goed.

Ik heb wel altijd een handkolf bij me op mijn werk. Voor onvoorziene omstandigheden. Soms kolf ik nog even met de handkolf na. of masseer ik nog melk uit mijn borsten. Zeker als ik wat last heb van een verstopping, dan kun je hem vaak beter met je handen richting tepel masseren dan met de kolf.

 

ben nu 4 maanden aan het kolven op mijn werk.

 

Mocht je productie wat terug lijekn te lopen, of je kolft veel minder dan dat je kleintje drinkt, en je hebt wel het idee dat er nog melk zit... vraag dan aan de huisarts de neusspray! Werkt super....

Ik kolf altijd eerst zonder, dus de gewone tsr, en als dat minder wordt, of ophoudt spray ik even.

Link to comment
Share on other sites

Hoi!

Ik heb eerst de Medela Symphony gehuurd, die is echt ideaal. Een vriendin van mij had een prematuur kindje die ze van de kinderarts 6 maanden borstvoeding moest geven, en omdat hij niet aan de borst dronk heeft zij 6 maanden volledig gekolfd met een gehuurde Symphony. Die Symphony is dus zo goed dat je er geen baby bij nodig hebt! :-)

 

Mijn zoon dronk ook niet aan de borst, de sufkop, dus ik heb 7 maanden volledig gekolfd (lijk wel gek). Eerst een maand met de gehuurde Symphony, maar omdat ik die te zwaar vond om naar mijn werk te sjouwen (enorme koffer!!) en ook omdat de huurprijs begon op te lopen (2,50 per dag) heb ik toen een Medela Pump In Style advanced gekocht. Ik moet zeggen dat hij stukken minder goed werkte dan de Symphony, maar die is voor particulieren niet te koop. Maar ik heb het wel volgehouden. Het was wel lastig omdat zoals al eerder gezegd een baby beter drinkt dan een kolf, dus om zonder baby toch een volledige voeding te kolven is echt moeilijk. Ik kwam aan een liter per dag, kolfde daarvoor iedere 3 uur (ook 's nachts).

 

Omdat kolven best duur zijn raad ik je ook aan er eerst eentje te huren. Wie weet is het helemaal niks voor jou, en dan bespaar je jezelf een hoop geld! Mijn Pump In Style kostte 280 euro inclusief accesoires, en ik heb hem via dit forum voor 125 euro weer verkocht toen ik er klaar mee was. Welke kolf je nodig hebt is erg afhankelijk van wat je wilt. Mijn lactatiekundige zei dat je voor een avondje uit of een dagje weg makkelijk met een 1-zijdige electrische of zelfs hand-kolf toe kan, maar als je voor een voltijds werkweek wilt kolven heb je wel een krachtige dubbelzijdige nodig. Anders duurt het allemaal zo lang, en dan geef je het ook sneller op, en dat is zonde...

 

Succes!

Barbara

Link to comment
Share on other sites

Simba, dat is een handige tip die je geeft! Kan het geen kwaad dan, die spray?

Ik krijg één keer een toeschietreflex bij de Medelea Swing, maar dan is het ook wel gedaan ermee. Terwijl als Dante drinkt, hij soms wel 4 toeschietreflexen uit weet te creëren. En ik haal er nooit zoveel uit dan onze Dante eruit haalt. Ook niet met de Lactina, dubbele kolf die ik huurde toen ik nog thuis was. Dus het ligt zeker niet aan de kolf.

 

Zal er eens naar vragen. Hoe snel werkt dat dan, zo'n spray?

 

Ik raad ook een dubbele kolf aan als je gaat werken. De Swing is echt handig en klein, maar een enkele kolf duurt lang eer je met beide kanten klaar bent. Elke vrije seconde/pauze gaat dus op naar het kolven. Gelukkig kan ik smiddags gewoon naar de crèche zelf gaan om hem 'live' te voeden. Dan ben ik overdag toch tenminste één keer echt leeg gedronken :-)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Nee, die spray kan totaal geen kwaad. Het is gewoon het hormoon (Oxytocine), wat je baby ook oproept voor een tsr.

De spray heet: Syntocinon.

 

Ik weet niet hoe het in Belgie is, maar wij hebben een kwart van onze werkdag vrij om te kolven. Ik mag dus 2 uur per dag besteden aan het kolven. Dit is gewoon betaalde tijd.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use