Jump to content

even voorstellen


jojo1972
 Share

Recommended Posts

ik ben net nieuw hier,de zenuwen gieren door mijn lijf.

vind dit een hele stap,hier posten.

maar ik heb geen keus vind ik,angst om kinderloos te blijven is groot.

13 maart naar zh in antwerpen om te kijken of ze ivf willen doen.

Link to comment
Share on other sites

Jojo, welkom op dit fijne forum. Ik vond het ook erg eng, mijn 1e post. Maar oh wat ben ik enorm blij met de lieve mensen hier. Ik hoop dat je hier thuis zult voelen.

 

Groetjes Guusje

Link to comment
Share on other sites

jojo1972 echt zo'n fijn forum!! En snap het helemaal, heb ook eerst een tijdje meegelezen hier voordat ik de stap gezet heb, maar ben er nu heel blij mee :-)

Hoop dat je hier wat steun vind, spannend allemaal & succes in Antwerpen!!

Link to comment
Share on other sites

Hey Jojo,

 

welkom hier op het forum...ik vond het ook eng hoor maar het is wel fijn om mee te lezen met anderen en je ervaringen en vragen te delen.

Spannend ook voor je...heel veel suc6 en hopelijk mag je ivf doen.

Link to comment
Share on other sites

Welkom op dit forum !!

 

Ik weet nog heel goed toen ik hier voor het eerst kwam, maar ben blij dat ik het gedaan heb.

Heb dan de afgelopen 2 jaar al heel veel steun gehad van de meiden hier.

Hoop dat het jou ook veel steun biedt.

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

hoi jojo,

ik ga ook starten met ivf dus ken het gevoel dat de zenuwen door je lichaam gieren. ik sta op de wachtlijst wachten is ook niet prettig ze zeiden dat de lijst 4tot6 maanden duurt ik sta nu 3maanden op de lijst. weet je al wanneer je start heel veel succes x bobby

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jojo en anderen,

Ik ben ook nog niet zolang op dit forum bezig, maar ik weet het helpt om er over te praten. Zeker omdat je je familie en vrienden er niet mee wil 'lastig' vallen of het hun niet wil vertellen (zoals ik mijn geval). Mijn ouders weten het natuurlijk wel, maar je gaat het niet aan de grote klok hangen. Hier kan je (redelijk) anoniem je verhaal kwijt en krijgt goede adviezen. Ik heb hiervoor mijn verhaal verteld op hyves, maar die groep is weggegaan.. Dus ben ik op zoek gegaan naar een ander forum en kwam deze tegen. Ik ga nu mijn 2e ivf icsi poging ondernemen..... Dus extra spannend weer.

 

Bij mij was de wachttijd van het ene ziekenhuis naar het andere ziekenhuis 6 maanden.. Het duurde erg lang, maar daarna ging het erg snel. Met 2,5 maand mocht ik toen al starten. Dus dat was lekker. Iedereen die gaat starten heel veel succes en sterkte... En wie weet spreken we elkaar weer snel.

 

Groetjes Angelique

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoi Jojo en iedereen,

 

Allemaal herkenbaar en daarom is dit forum ook zo fijn....Natuurlijk probeer je positief te blijven en niet teveel te 'zeuren' en te 'klagen' want ja dat vind niemand leuk maar degene in de mmm zien het niet als zeuren en klagen die snappen dat het allemaal best heftig is waar we in zitten....ik ga meteen ook eve mijn beklag doen ook....ik voel me ku*, ik zit vanaf 1 maart aan de Deca en vanaf dinsdag aan de Gonal, heb mega hoofdpijn gehad, 4 dagen lang, kon geeneens rechtop lopen en zou nu ieder moment zomaar kunnen gaan huilen. Ben zenuwachtig voor wat komen gaan en bang voor de 'worst-case-scenario'.... Maar tergelijkertijd heb ik een gevoel in me wat zegt dat het allemaal goed komt en kan ik deze moodswings handelen omdat ik weet waardoor het komt, door de hormonen die ik injecteer omdat dat de kans om onze droom uit te laten komen zoveel meer vergroot....Ik ben nog lang niet klaar om op te geven en heb er alles voor over, dus die rot gevoelens neem ik maar voor lief en gebruik mijn ervaring om anderen op dit forum te helpen...

 

Zoooo dat was even heerlijk om van me af te schrijven, voor iedereen: Don't worry Be happy en bedankt voor het lezen, hoop ook dat je je zo voelt als ik want dan ben ik tenmisnte niet alleen, en hopelijk zijn we straks allemaal zwanger.

 

 

Liefs Lotte

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use