Jump to content

Wie kent Dokter De Knijf van uz gent?


Slwa

Recommended Posts

Hoi iedereen,

 

Ik heb nog niet zolang geleden een eerste ivf-behandeling gehad bij Professor Petra De Sutter in het uz gent te Belgie maar helaas is het niet gelukt. Doordat we in juni 2012 onze jaarlijkse vakantie nemen vroeg ik aan de balie of ik nog een mogelijkheid had om nog voor onze vakantie nog een poging te wagen. Ik kreeg toen te horen dat Professor De Sutter ons maar eind april 2012 terug kon ontvangen. Ik weet en begrijp heel goed dat ze heel druk bezet is maar uiteindelijk kunnen we er niet op wachten. Daarom stelde ik uiteindelijk de vraag of ik niet bij een andere terecht kon. Ik kreeg de mededeling dat ik bij Dokter De Knijf (uz gent) terecht kan eind maart 2012 en ik ben ermee akkoord gegaan. Ik heb in de loop van de eerste ivf-behandeling even bij haar geweest ter controle omdat De Sutter die dag niet aanwezig was. Maar nu zou ik toch graag even wat meer informatie over haar (Dokter De Knijf) willen zodanig dat ik wat gerust kan zijn en wat jullie ervaringen met haar zijn. Het is logisch dat je je graag laat behandelen bij een goede dokter. Op internet vind ik van haar niks terug.

Als er dames ervaringen willen delen doe het aub, zowel goede als slechte zijn welkom. Hoop dat jullie me begrijpen dat we graag willen weten hoe we verder kunnen!

Dank je wel!

Link to comment
Share on other sites

Ik ben ook onder behandeling in het UZ Gent, maar ken Dr. de Knijf niet. Ik zie op de website de naam ook niet tussen de artsen staan. Is het misschien een arts in opleiding?

Wij hebben nl. ook al een paar keer een arts in opleiding gehad.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Guusje en Lieff,

 

>Guusje: Ik heb mijn zelfde vraag ook in je opgegeven item geplaatst! Bedankt voor je tip!

 

Ik ben iemand die heel georganiseerd te werk ga en omwille van de weet dat het negatief ging zijn en onze geplande vakantie in juni 2012 kwam ik al op een idee of ik al een volgende afspraak kon maken met de professor maar blijkbaar kan ze mij maar eind april ontvangen en als ik alles even kon uitrekenen dan kwam dit niet goed met onze vakantie. Daarmee stelde ik aan de balie de vraag of ik niet bij iemand anders terecht kon en ze gaven me de naam van dokter De Knijf mee. Ik heb daar nu een afspraak mee op 28 maart 2012. Ik heb haar 1 maal gezien maar niet echt gesproken. Vandaar dat ik op internet op zoek ben gegaan om meer over haar te weten te komen maar helaas, niks. Vandaar mijn vraag op dit forum!

Link to comment
Share on other sites

hoi,

 

ik ben niet bekend in gent, maar mijn gedachtegang is dat de gyn die achter de tafel zit niet zo heel belangrijk is als je verder geen grote wijzigingen wilt doen qua medicijnen of behandeling... Het gaat m.i. met name om de mensen in het labo ( daar wordt jullie kindje toch eigenlijk 'gemaakt') en misschien in tweede instantie om degene die de punctie en/ of de tp doet. ik weet niet hoe het in gent is maar in jette doen de artsen die ok-dienst hebben de punctie of tp. mijn eigen gyn krijgt wel een terugkoppeling maar daar houdt t ook mee op.

 

Dus als je graag in gent wilt en hun labo goed vindt en verder aan je behandeling niet zo veel wilt wijzigen zou ik me niet zo heel druk maken om deze arts. Maar misschien wil je juist wel iets veranderen dan zou ik t fijner vinden om bij dezelfde arts te blijven.

 

groetjes

Link to comment
Share on other sites

@ Slwa: Heftig hoor. Ik kan me voorstellen dat je bij Prof. de Sutter wil blijven. Wel vervelend dat ze het zo druk heeft.

Zo te lezen is Dr. Knijf inderdaad een arts in opleiding. Hoeft niet erg te zijn, maar ze kunnen zelf niks beslissen, want moeten toch eerst overleggen met de arts.

Wij hebben nu een aantal keer een arts in opleiding gehad en nog maar 1 keer een gyn gesproken. Ik vind het best vervelend, want we merken nu dat we info missen.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 3 weeks later...

Hallo iedereen,

 

Bedankt allereerst voor jullie reakties! Ondertussen ben ik al op een eerste consultatie geweest bij dokter De Knijf en moet echt wel zeggen, het is me echt ook meegevallen. Ik ondervond dat ze mijn dossier heel goed bestudeerd had bij ons gesprek. We zijn terug toegelaten om een tweede poging te doen. Ik moet alles herhalen van het begin af door de slechte afloop van tervoren. Dus eerst opstarten met medicatie op "de periode" op te roepen en daarna starten met contraceptiva tot ik terug bij haar kan op 30 april 2012. Daarna gaat ze met een echo kijken en beslissen of ik kan starten met de spuitjes. Het zou deze keer ofwel menopur of gonal F worden. De vorige keer had ik menopur maar in een zeer zware dosis (volgens dokter De Knijf) met uiteindelijk het gevolg van een overstimulatie. Dit zou dokter De Knijf nu wel echt voorkomen om dit terug te laten herhalen door geleidelijker aan te werken met de medicatie. Ik merk toch dat ze het anders wil aanpakken en ik voel ergens wel dat het hopelijk een betere richting is! We hopen althans! Ik hou jullie verder op de hoogte!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use