Jump to content
Sign in to follow this  
Melis25

Welke speen/fles voor gulzig drinkende baby?

Recommended Posts

Hoi meiden,

 

Kleine Vince wordt nu echt groot en heeft een enorme zuigkracht/behoefte. Zelfs zo sterk dat hij zich verslikt tijdens het drinken. We hebben inmiddels een fortuin aan flessen/spenen uit gegeven, maar niets lijkt bestand tegen zijn zuigkracht. Nutriton is geen optie; daar kan Vince niet tegen. Deze flessen/spenen hebben we al in huis en uitgeprobeert;

 

- Avent (zowel de 1 als de 123 standenspeen);

- Difrax (zowel de S als de 123 standenspeen);

- Medela Calma;

- de meest goedkope flessen te krijgen bij Etos/Kruidvat;

 

Dr. Browns ben ik nu aan het uitkoken voor het eerste gebruik. Hopelijk is dit de speld in de hooiberg die wij zoeken.

 

Hebben jullie nog tips/trucs/ideëen?!

 

HELP!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hee melis,

 

Ik kreeg laatst van de lactatiedeskudige nuk spenen meegekregen om te proberen. Dat nadat ik zei dat ik vind dat E de tommee tippie zo snel leeg klokt. Maar heb die nuk nog niet uitgeprobeerd.

 

Wat ik wel een van vriendinnen heb gehoord, maar waarvan ik geen idee heb of het een goed idee is: magnetron folie tussen de fles en het deel waar de speen inzit spannen. Zo moeten ze harder zuigen. Ik vond het gek klinken, maar wie weet?

 

Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Melis,

 

Hier ook fan van de Dr. Brown. Met L hadden we het zelfde probleem, erg gulzig en nooit verzadigd. Uiteindelijk na Avent, Difrax de Dr. Brown in huis gehaald. Wel met de fase 1 of zelfs fase 0 speen.

Ze trok hem nog steeds snel leeg, maar met een speentje erna....werd het wel eens beter. Ook helpt de fles ideaal tegen krampjes en krijgen ze geen valse lucht naar binnen. Dat was ook een reden voor ons.

Uiteindelijk zijn we het gaan verdikken, maar daar kan Vince niet zo goed tegen. Je kunt het wellicht proberen, en dan de allerkleinste speen. En een speentje er voor na.

 

Achteraf bleek bij L meerdere dingen aan de hand te zijn waardoor ze bleef huilen na een fles en het niet alleen te maken had met onverzadigd zijn. Succes ermee!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die tip van het magnetronfolie heb ik ook van het cb gekregen.

En de tip om evt 2 spenen over elkaar heen te doen.

Zelf nog niet uitgeprobeerd want de difrax lijkt hier wel aardig te werken, alhoewel het nog steeds erg snel gaat / hij daarna nog wel wat spuugt.

Weet dat hij hard zuigt, want als ik kolf, moet ik bijna op de hoogste stand kolven om in de buurt te komen met hoe hij aan de borst drinkt!

Succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks meiden!

 

Ff blonT doet; het folie span ik gewoon over het flesje en daarna draai ik de dop erop?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Melis, je kan evt ook proberen de melk wat in te dikken met nutriton, werkte voor onze meiden (met difrax fles, m speen) ook super - zij verslikten zich vaak enorm doordat ze te gulzig waren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het enige wat bij onze dame hielp was de dr. Brown, gebruikt ze nu nog steeds, als ze nog niet geboerd heeft is ze soms wat jengelt maar na een boertje ( boer zeg maar gerust) is het prima, succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai,

 

Wij hebben de dental van difrax gebruikt daar zit de opening aan de bovenkant ipv in het midden echt een aanrader.

 

Succes

 

Sas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier ook help, Rolf kan prima de hoeveelheid 150+5 op, maar de difrax zuigt hij vacuum, hoe soeple we de speen ook los draaien.

e hebben ook de tommee tippee, en die drinkt hij niet leeg, hij valt in slaap.

 

Flessen tips welkom

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik gebruik de flessen van avent in begin tutje 1 heb ik zeer lang gebruikt ,mijn zoon was ook zeer gulzig met drinken maar sinds ik het verdik met johannesbroodmeel van nutrilon gaat het beter en spuugt hij ook niet meer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb vandaag de NUK speen gebruikt (lijkt op zo'n platte fopspeen), ging heel goed, zeker niet te snel, eerder wat langzaam. Maar dat is alleen maar goed voor onze kleine meid. Kan ik aanraden dus!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Melis, ik kreeg m van lactatiedeskundige. Past toevallig op de medela fles. Ik weet niet waar ie in NL te koop is. Hoe gaat het me jou nu? Na alle gedoe rond vince?trek je t nog n beetje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik voel me leeg zonder Vince om me heen, maar ik weet dat het voor hem ff beter is. Ben vanmiddag ontploft in het zkh omdat er geen actie wordt ondernomen. Na veel aandringen eindelijk gestart met maagzuurremmers en andere voeding. Ben benieuwd!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoi melis.

wij hadden hetzelfde probleem met ons dochtertje. Op aanraden van bekenden zijn wij van de avent overgestapt op de born free flessen. Ze dronk nog steeds snel maar het duurde wel langer voordat de fles leeg was en ze spuugde daarna minder. Ook heeft ze met de born free eigenlijk nooit krampjes gehad.

de born free flessen zijn te koop bij de DA.

groetjes

nieta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks voor jullie tips en het delen van jullie ervaringen!

 

Sinds de ziekenhuisopname krijgt Vince nu Nutrilon A.R. Na een paar minuten wordt dit onwijs dik, we voeden hem nu met een fles van dr. Browns en dit gaat prima!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this   • Posts

  • Hallo! Ik zou graag ervaring delen over de ICSI im het CRG in UZ Brussel. Ik snap helaas niet zo veel van de Online updates die ik krijg over de behandeling en embryo ontwikkeling en beoordeling: Zijn hier Dames die meer ervaring met Brussel hebben? Ik hoorde zaterdag Dag 1 dat er 7 toen bevrucht waren. Gisteren kreeg ik te hoten dat er 13 in total eicellen onder observatie zijn om te bepalen of zij ook gaan delen en dat de definitieve bevruchting pas op Dag 3 wordt meegedeelt. Vandaag op Dag 3 las ik de update dat er 9 definitief bevrucht waren en in de ochtend op Dag 3: 7 van categorie 1 (excellent), 0 van 2 (goed) en 0 van 3 (slecht). Mijn twijfel is: waar zijn de 2 bevruchte eicellen? Lopen zij achter en zijn niet beoordeeld? Waar zijn 4 resterende eicellen die op Dag 2 gewoon gingen delen maar in de ochtend op Dag 3 niet meetellen? Blijkbaar tellen zij in Brussel zygoten 1PN (1 pronuclei) bij de bevruchting niet maar als zij gaan delen worden zij soms ook teruggeplaatst of krijgen een biopsie voor de PGS.  Ik vind het zo verwarrend dat men deze automatische updates krijgt en in de realiteit zijn er veel meer embryos. Bedankt voor jullie ervaringen met embriologie in Brussel. Groeten. E.        
  • Hallo lieve mensen, Na 7 miskramen die vroegtijdig waren afgebroken, waarvan de 1e een buitenbaarmoederlijke was hierbij is de eileider verwijderd. En de langste zwangerschap duurde  13 weken. Hebben we hulp gekregen van de fertiliteitskliniek. Inmiddels 5 behandelingen IUI gehad zonder resultaat. En nu dan de eerste Ivf gehad. 8 dagen na de terugplaatsing kreeg ik licht bruine bijna grijze afscheiding. Op de 9e dag werd het al heel donker rood. Heb er voor gekozen toch nog utrogestan nog in te brengen, 3x daags 2x 100mg. Misschien heel slecht maar we hebben geslachtsgemeenschap gehad, hierna kwam er helderrood bloed uit. Heb 2 weken Geen geslachtsgemeenschap gehad terwijl we eerder echt als konijntjes waren.  Ben vandaag ook niet verder gegaan met de utrogestan omdat ik dacht dat ik ongesteld zou zijn. Normaal gesproken heb ik veel krampen en pijn vooral bij een miskraam of menstruatie. Maar ik voel helemaal niks, maar heb wel helderrood bloedverlies, maar ook niet zo veel als bij een menstruatie..  Morgen bel ik de kliniek op, want dinsdag zou ik mogen testen.  Bedankt voor jullie tijd, hopelijk kan iemand mij voort helpen! Groetjes Chell  
  • Gebruik je nog medicatie @Shadow1987 ? Hoeveel daagse embryo heb je teruggeplaatst gekregen? 
  • IVM (In Vitro Maturation) is een procedure waarbij weinig vruchtbare medicijnen worden gebruikt om onrijpe eieren te produceren die worden verzameld door middel van kleine operaties en vervolgens gerijpt met hormonen. Ik heb over dit IVM-proces in deze onderstaande link gelezen en ik hoop dat dit nuttig voor u zal zijn. https://www.swcic.com/treatments/ivm-in-vitro-maturation.php
  • Lage AMH-niveaus worden over het algemeen beschouwd als een indicator van een lage ovariële reserve. Een lage AMH-vruchtbaarheidsbehandeling kan bestaan uit IVF samen met hormoonbehandeling.
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use