Jump to content

Hysteroscopie om de innesteling te bevorderen


Laila
 Share

Recommended Posts

Beste meiden,

 

Mijn man en ik hebben inmiddels 2 mislukte icsi's achter de rug. Bij beide icsi's hadden 4 a 5 a-kwaliteit embryo's, maar helaas heeft geen van de embryo's zich genesteld. Nu stelt mijn gyn voor om voorafgaand aan de derde poging een uitgebreid bloedonderzoek te doen en een hysteroscopie uit te laten voeren. De reden hiervan is dat er signalen zijn (nog onvoldoende onderzoek om te zeggen dat het wetenschappelijk aangetoond is) dat een hysteroscopie de innestelingskans kan vergroten. Ze hebben zelf in het afgelopen jaar bij 14 vrouwen die 3 of meer mislukte ivf of icsi behandelingen achter de rug hadden een hysteroscopie gedaan. 7 van deze vrouwen zijn inmiddels zwanger.

 

Mijn vraag aan jullie: hebben jullie ervaring met een hysteroscopie in relatie tot de kans op innesteling van een embryo?

 

Liefs, Laila

Link to comment
Share on other sites

Hoi Laila,

 

Ik heb t inderdaad ook vaker gehoord.

Nou weet ik niet in hoeverre dit mee gespeeld heeft maar 2 cycli voor de tp van 2 goede maar 'kleine' cryo embryo's, hebben ze bij mij Poliepen verwijderd. In principe n hysteroscopie, echter wel inder volledige narcose gezien de twee keren poliepen verwijderen hiervoor op zn zachts gezegd pijnlijk waren.

Van die tp heb ik n zoontje van nu 6 weekjes oud.

Dit was trouwens de vierde tp, alle keren daarvoor met verse emmies hebben nooit tot n innestelling geleid.

Dus nogmaals: ik weet niet in hoeverre het geholpen heeft.

Link to comment
Share on other sites

Nou je het zo schrijft ben ik gaan nadenken en ik heb eind oktober een hystroscopie gehad en in februari de tp en ben nu bijna 13w zwanger dus het kan inderdaad zijn dat dat geholpen heeft maar had er nog nooit van gehoord dat dat kon helpen er was ook niks gevonden maar ben dan nu wel blij dat het gedaan is hihi

Succes bij mij viel het reuze mee

Link to comment
Share on other sites

Hoi Laila,

 

Ook ik heb op eigen verzoek een hysteroscopie uit laten voeren.

Omdat er geen aantoonbare rede was waarom de embryo's niet bleven zitten hebben we hierom gevraagd.

Gewoon omdat we wilden weten hoe het met mijn baarmoeder gesteld was.

Ben niet de eerste poging na de hysteroscopie zwanger geraakt, maar het is daarna wel goed gegaan.

 

Om eerlijk te zijn vond ik het onderzoek echt not funny!

Maar Maris vond het meevallen, zo zie je maar dat het per persoon kan verschillen.

Heel veel succes verder!

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Helaas is het nodig om met enige regelmaat een hysteroscopie te laten doen in verband met terugkerende verklevingen. Vorig jaar ben ik in de zomer zelfs in de cyclus waarin de hysteroscopie werd uitgevoerd zwanger geraakt (helaas een miskraam). Ook mijn doc vermoedt dat een hysteroscopie de kans op een innesteling vergroot dus ik zou zeker voor deze optie gaan. Ik vergelijk het een beetje met de tandarts: niet fijn maar ook zo over;-)

 

Succes ermee!

 

Groetjes,

Céleste

Link to comment
Share on other sites

Wat doen ze dan bij een hysteroscopie dat het dit effect zou hebben? Van een hsg wordt het vaak gezegd omdat dat de eileiders schoon zijn zeg maar... Maar een hysteroscopie is toch alleen kijken? Bij mij is voor de 2e curettage een hysteroscopie gedaan, de volgende zwangerschap was een bbz...

Link to comment
Share on other sites

Hoi Laila,

Ik heb t inderdaad ook gehoord. Het heeft te maken met een prikkeling/ irritatie van de baarmoeder. Om deze reden vinden er nu allerlei onderzoeken plaats waarbij een biopt wordt afgenomen uit de baarmoeder (met behulp van een soort roerstaafje dat pipelle heet); met als reden om ontstekingsreacties te veroorzaken, daardoor komen er goede immuuncellen of iets dergelijks. Zie ook mijn topic over de pipelle, onder forum medicijnen (kan geen linkje

maken op iPhone)

Hysteroscopie heeft bij mij niet t gewenste effect gehad (nog) trouwens, nu kijken wat de biopt doet....

Groet Megan

Link to comment
Share on other sites

Ik heb voor mijn laatste poging ook een hysteroscopie gehad, ben de poging daarna zwanger geworden.

Maar bij mij was alles goed, ze hebben eigenlijk alleen een kijkoperatie gedaan....

Het wondertje ligt hier nu wel heerlijk te spelen....

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie wel voor jullie reacties! Erg fijn om te lezen dat het bij sommige van jullie heeft geholpen!

 

Bij mij zou het hysteroscopie ook enkel gedaan worden om de innesteling te bevorderen. Ze hebben geen indicatie om te denken dat er iets mis zou kunnen zijn. Ze denken dat een hysteroscopie positief kan werken omdat ze een niet lichaamseigen instrument inbrengen waardoor de baarmoeder geprikkeld wordt. Dit zorgt ervoor dat je baarmoeder als het ware 'ontvankelijker wordt' voor onbekende dingen, zoals bijvoorbeeld een embryo. En dit zou op zijn beurt de innestelling kunnen bevorderen. Dit is niet wetenschappelijk bewezen, maar de resultaten tot nu toe zijn positief.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Laila,

 

Ik heb zelf geen ervaring met hysteroscopie maar weet wel dat ze in het AMC bezig zijn met een onderzoek hiernaar, heb daar aan mee gedaan maar zit in de controle groep.

Volgens mij gaan ze geen onderzoek doen als er geen grote vermoedens van positieve resultaten zijn!

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use