Jump to content

Ervaring met positief denken gezocht voor artikel


EstherP
 Share

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Ik ben Esther en werk voor het tijdschrift Libelle. Voor een artikel ben ik op zoek naar een vrouw die ervaring heeft met positief denken (of andere methoden om de geest in te zetten) in combinatie met IVF of andere manieren om zwanger te raken. We zoeken voorbeelden van hoe de geest invloed kan hebben op het lichaam, en ik las hier op het forum al wat ervaringen met affirmatie e.d., als je hier baat bij hebt gehad dan zou dat erg goed passen binnen het artikel.

Naast het interview zal er ook een fotoshoot zijn. Je komt niet paginagroot in de Libelle hoor. Het wordt een tekstkader naast het artikel met een kleine foto van jou.

 

Ken of ben jij iemand die baat heeft gehad bij positief denken in de periode dat je zwanger probeerde te raken? En zou je graag meewerken?

Mail mij dan met je gegevens, kort je verhaal en een foto op esther.pordon@sanomamedia.nl

 

Ik hoop van jullie te horen!

 

Met vriendelijke groet,

 

Esther

Link to comment
Share on other sites

Baat hebben in de zin van? Beter omgaan met onzekerheid en evt teleurstelling? Of baat in de zin van 'jezelf zwanger denken'? Denk dat in die laatste categorie weinig succesverhalen te vinden zijn :-)

Link to comment
Share on other sites

Ik begrijp dat je je niet zwanger kunt denken, maar ik las in een oud topic hier mensen die deden aan affirmatie (het luisteren en in jezelf zeggen van een bepaalde positieve zin), dat de kans op zwangerschap door ivf zou kunnen vergroten, of in ieder geval niet schaden. Het was een heel oud topic dus die mensen zitten wellicht niet meer op dit forum. Ik hoope dat er misschien anderen hier nu positief denken en/of affirmatie toepassen als 'extra' in het proces.

 

Met vriendelijke groet,

 

Esther

Link to comment
Share on other sites

Beste Esther,Ik heb zelf geen ervaring met affirmaties op het gebeid van IVF. Wel op het gebied van ziekte bij een familielid en ik geloof dat zij er wel steun in heeft gevonden in een zwaar ziektetraject. Zelf ben ik vrij sceptisch, maar ik geloof wel dat een bepaalde vorm van repeterende meditatie (want zo zie ik het een beetje) kan helpen ontspannen en zo een positieve bijdrage kan leveren aan je psychische en fysieke gesteldheid. Er zijn ook verschillende semi-wetenschappelijke boeken over geschreven, waarvan ik zo even geen titels paraat heb, maar als je even googlet kom je vast een eind.Misschien kan je eens vragen bij centra waar zwangerschapsyoga wordt gegeven. Moeders die daar komen, en gemiddeld is geloof ik een op de twintig moeders een IVF moeder, doen misschien gemiddeld genomen meer met affirmaties en meditatie, dus misschien heb je daar meer geluk! Veel succes met je artikel!Met vriendelijke groet,Floor

Link to comment
Share on other sites

Ik ben wel degelijk van net positieve denken in de wachtweken. Ik bedenk namen, inrichting voor kamertjes en heb speciale hypnotherapiesesies met visualisaties. Maar ben er nog niet zwanger door geworden, het maakt de wachtweken alleen leuker omdat ik dan even twee weken nadenk over al die dingen die ik buiten die weken om het liefste negeer :-)

 

Die affirmatie uit dat oude topic heb ik wel eens geluisterd maar ik raakte er nogal geïrriteerd van, juist omdat die dingen zegt als 'zwanger worden als ik er klaar voor ben'. Ik ben er inmiddels echt wel meer dan klaar voor!

 

Dit soort dingen zijn idd wel een beetje trends denk ik. De ene keer is het positief denken, de andere keer granaatappelsap, er is altijd wel iets wat veel meiden proberen. Met meer of minder effect en succes.

 

Esther je kunt evt schrijfsters uit dat topic benaderen via een pb? Misschien lezen ze dat nog wel als ze verder minder actief zijn.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb dat topic destijds opgestart. De affirmatie is idd erg zweverig, toch geloof ik wel dat het kan helpen.

Annemarie Postma schrijft in haar boek 'De helende kracht van acceptatie' veel over loslaten, maar ook daarin wordt geschreven dat je er op kunt vertrouwen dat dat wat goed voor je is, uiteindelijk gebeurt en dat je je nu al kunt voorstellen dat je alles hebt wat je je wenst. Het gaat dan om het ervaren van dat geluksgevoel.

Toevallig las ik laatst nog in een boek van Deepak Chopra (over quantumgenezing) over het geloven in genezing, en de werking/kracht daarvan. Denk dat dat vergelijkbaar kan zijn.

 

Maar goed, ik wil niet met naam en toenaam + foto in een tijdschrift, dus verder heb je aan mij niets...... ;-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use