Jump to content

Ervaring met positief denken gezocht voor artikel


EstherP

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Ik ben Esther en werk voor het tijdschrift Libelle. Voor een artikel ben ik op zoek naar een vrouw die ervaring heeft met positief denken (of andere methoden om de geest in te zetten) in combinatie met IVF of andere manieren om zwanger te raken. We zoeken voorbeelden van hoe de geest invloed kan hebben op het lichaam, en ik las hier op het forum al wat ervaringen met affirmatie e.d., als je hier baat bij hebt gehad dan zou dat erg goed passen binnen het artikel.

Naast het interview zal er ook een fotoshoot zijn. Je komt niet paginagroot in de Libelle hoor. Het wordt een tekstkader naast het artikel met een kleine foto van jou.

 

Ken of ben jij iemand die baat heeft gehad bij positief denken in de periode dat je zwanger probeerde te raken? En zou je graag meewerken?

Mail mij dan met je gegevens, kort je verhaal en een foto op esther.pordon@sanomamedia.nl

 

Ik hoop van jullie te horen!

 

Met vriendelijke groet,

 

Esther

Link to comment
Share on other sites

Baat hebben in de zin van? Beter omgaan met onzekerheid en evt teleurstelling? Of baat in de zin van 'jezelf zwanger denken'? Denk dat in die laatste categorie weinig succesverhalen te vinden zijn :-)

Link to comment
Share on other sites

Ik begrijp dat je je niet zwanger kunt denken, maar ik las in een oud topic hier mensen die deden aan affirmatie (het luisteren en in jezelf zeggen van een bepaalde positieve zin), dat de kans op zwangerschap door ivf zou kunnen vergroten, of in ieder geval niet schaden. Het was een heel oud topic dus die mensen zitten wellicht niet meer op dit forum. Ik hoope dat er misschien anderen hier nu positief denken en/of affirmatie toepassen als 'extra' in het proces.

 

Met vriendelijke groet,

 

Esther

Link to comment
Share on other sites

Beste Esther,Ik heb zelf geen ervaring met affirmaties op het gebeid van IVF. Wel op het gebied van ziekte bij een familielid en ik geloof dat zij er wel steun in heeft gevonden in een zwaar ziektetraject. Zelf ben ik vrij sceptisch, maar ik geloof wel dat een bepaalde vorm van repeterende meditatie (want zo zie ik het een beetje) kan helpen ontspannen en zo een positieve bijdrage kan leveren aan je psychische en fysieke gesteldheid. Er zijn ook verschillende semi-wetenschappelijke boeken over geschreven, waarvan ik zo even geen titels paraat heb, maar als je even googlet kom je vast een eind.Misschien kan je eens vragen bij centra waar zwangerschapsyoga wordt gegeven. Moeders die daar komen, en gemiddeld is geloof ik een op de twintig moeders een IVF moeder, doen misschien gemiddeld genomen meer met affirmaties en meditatie, dus misschien heb je daar meer geluk! Veel succes met je artikel!Met vriendelijke groet,Floor

Link to comment
Share on other sites

Ik ben wel degelijk van net positieve denken in de wachtweken. Ik bedenk namen, inrichting voor kamertjes en heb speciale hypnotherapiesesies met visualisaties. Maar ben er nog niet zwanger door geworden, het maakt de wachtweken alleen leuker omdat ik dan even twee weken nadenk over al die dingen die ik buiten die weken om het liefste negeer :-)

 

Die affirmatie uit dat oude topic heb ik wel eens geluisterd maar ik raakte er nogal geïrriteerd van, juist omdat die dingen zegt als 'zwanger worden als ik er klaar voor ben'. Ik ben er inmiddels echt wel meer dan klaar voor!

 

Dit soort dingen zijn idd wel een beetje trends denk ik. De ene keer is het positief denken, de andere keer granaatappelsap, er is altijd wel iets wat veel meiden proberen. Met meer of minder effect en succes.

 

Esther je kunt evt schrijfsters uit dat topic benaderen via een pb? Misschien lezen ze dat nog wel als ze verder minder actief zijn.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb dat topic destijds opgestart. De affirmatie is idd erg zweverig, toch geloof ik wel dat het kan helpen.

Annemarie Postma schrijft in haar boek 'De helende kracht van acceptatie' veel over loslaten, maar ook daarin wordt geschreven dat je er op kunt vertrouwen dat dat wat goed voor je is, uiteindelijk gebeurt en dat je je nu al kunt voorstellen dat je alles hebt wat je je wenst. Het gaat dan om het ervaren van dat geluksgevoel.

Toevallig las ik laatst nog in een boek van Deepak Chopra (over quantumgenezing) over het geloven in genezing, en de werking/kracht daarvan. Denk dat dat vergelijkbaar kan zijn.

 

Maar goed, ik wil niet met naam en toenaam + foto in een tijdschrift, dus verder heb je aan mij niets...... ;-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use