Jump to content

partner met blaaskanker!!


Sassie27

Recommended Posts

Lieve mensen,

 

Ik vind het een beetje lastig om mij in een onderwerp te storten als "nieuwling"onder jullie.

 

Ik zal mij eerst even voorstellen.

 

Saskia uit Rotterdam.

Ben 27 jaar oud, en mijn partner is 55 jaar oud.

Voor dat iedereen gaat zeggen wat een enorm leeftijdsverschil. (daar kom ik hier niet voor).

 

Mijn man heeft 4 prachtige dochters van zijn vorige relatie.

Helaas is het zo dat er vorig jaar blaaskanker bij hem is ondekt en dus flinke operaties en chemo's achter de rug heeft.

Het zou geen invloed hebben op zijn sperma maar het tegendeel is toch gebleken.

 

21 mei mij moet hij voor een blaasonderzoek ik het Ziekenhuis zijn.

We duimen enorm dat het weg is en weg blijft.

 

30 mei mogen wij voor de eerste keer naar het Maasstad voor een intake,dus een beetje gespannen wat de komende weken op mijn pad gaan komen ben ik wel.

 

Maar wie heeft of kent iemand die ook een man heeft met blaaskanker en hoe is het allemaal afgelopen?

 

Misschien een rare vraag, maar waar kan ik hem anders kwijt??

 

groetjes Sas

Link to comment
Share on other sites

Hoi Saskia, welkom hier!

Wat een heftig verhaal, ik hoop voor je dat de uitslagen van je man goed zullen zijn en hoop dat icsi of wat dan ook een optie voor jullie zal zijn.

 

Ps, houd er rekening mee dat je door het plaatsen van je naam nu makkelijk traceerbaar bent. Ik zeg et even voor de zekerheid.

Groetjes Babeth

Link to comment
Share on other sites

Hoi Babeth,

 

Ja het is een warboel van emoties.

We mogen 30 mei voor intake voor ivf/icsi

Hoop zo dat ons die kans gegunt word!

Aangezien mijn man blaaskanker heeft, of had.

Deze uitslag van aankomende maandag heeft flinke invloed op de intake.

Het enige wat we kunnen doen is flinke duimen..

 

Groetjes Sas

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sas,

 

Welkom op dit geweldige forum!

 

Heftige periode voor jullie dus, ik duim voor jullie dat de uitslagen goed zullen zijn! Ik ben ook bekend met een partner die kanker heeft gehad, weliswaar zaadbalkanker, maar toch. Om een lang verhaal kort te maken hebben wij dmv de 1e ICSI poging een zoontje mogen krijgen, de ICSI is gedaan met zaad dat 5 jaar (!) ingevroren heeft gelegen.

 

Geef de moed niet op, er is tegenwoordig onwijs veel mogelijk!

 

Sterkte de komende tijd en alvast heel veel succes met de intake.

 

Groetjes, Melissa

Link to comment
Share on other sites

Hallo Sas,

 

Ik heb ongeveer net zo'n leeftijdverschil als jij: toen ik 27 was, was mijn partner 53. Dat is 6 jaar geleden. We hebben inmiddels via IVF (onvruchtbaarheid lag bij mij, niet bij hem) een zoontje van 2,5. Ook bij mijn man is vorig jaar kanker geconstateerd (prostaat). Helaas was het al in zo'n ver stadium dat er niks meer aan te doen was. Hij heeft naar verwachting nog een jaar of twee te leven.

 

Ik ben dus een voorbeeld van hoe het helaas ook kan gaan, vooral als je een veel oudere partner hebt: de kans is aanwezig dat als jullie samen een kindje krijgen, je partner zal overlijden als dat kindje nog heel klein is. Dat hadden wij van tevoren ook al bedacht, en hebben jullie vast ook bedacht. Maar geloof me, als het je echt overkomt is het erger dan je je ooit had kunnen voorstellen! Als wij dachten aan 'een kindje' was dat nogal een abstract begrip, je ziet dan een willekeurige baby of peuter voor je. Maar nu is er een echt jongetje van twee jaar, dat dol is op zijn papa, en dat nog niet begrijpt dat papa straks dood gaat. En, nog erger, dat zich over tien jaar nauwelijks meer iets zal kunnen herinneren van zijn papa, omdat hij simpelweg te klein was toen papa overleed. Terwijl ze op dit moment zo'n goede en hechte band hebben (mijn man zorgt drie dagen in de week voor hem). Mijn hart breekt elke keer als ik daar aan denk. Toch hoop ik dat die vaderliefde niet voor niks is geweest, dat het mijn zoon een stabiele emotionele basis voor het leven heeft gegeven. En ik zal hem altijd vertellen hoe veel zijn papa van hem houdt.

 

Het is niet een heel vrolijk verhaal geworden. Toch wil ik je niet de zeggen: Doe het niet! Want ondanks alles heb ik nergens spijt van. Niet van het trouwen met een veel oudere man, niet van het kind dat we samen hebben gekregen. De dingen gaan zoals ze gaan, hoe naar dat soms ook is. Ik ben zelf mijn moeder verloren toen ik net 5 was (ook kanker), en ben toch ook gelukkig geworden. Kinderen zijn veerkrachtig, meer nog dan volwassenen.

 

Ik wens je veel wijsheid en sterkte toe. Ik hoop zo dat je man echt genezen is, en dat jullie samen een mooi kindje zullen krijgen dat nog lang van zijn papa mag genieten.

Groetjes,

Barbara

Link to comment
Share on other sites

Guest Guusje

Zeg dat wel, respect Barbara. Ik hoop zo dat jullie nog heel lang van elkaar kunnen en mogen genieten.

 

Sas, heel veel succes, toi toi toi

Link to comment
Share on other sites

Babeth en Guusje,

Dank voor het respect, maar ik moet het nog maar waarmaken! De eerste pijnklachten beginnen te komen, het is afwachten hoe lang mijn lief nog voor onze zoon kan zorgen. En hoe ik dat dan weer opvang met mijn voltijd baan. Ik verheug me allerminst op de komende periode... Het mannetje is nog net te klein om te snappen wat er aan de hand is, en dat hij even rustig moet zijn als papa moe is of pijn heeft.

 

Toch hebben we het vandaag weer even gehad over onze cryos. Willen we dat ons kind een broer of zus krijgt, dan moet dat nu... Een idioot idee gezien de omstandigheden, maar wordt hij straks niet heeeel eenzaam alleen met mij? Pfff het is niet fijn allemaal.

Maar genoeg gesomberd: het is opeens een hele mooie dag! Geniet van het zonnetje, groetjes van Barbara

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use