Jump to content

Hoe nu verder....


mother2B

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik ben nieuw op dit forum.

 

Na fertiliteitspogingen in NL (o.a. IUI / IVF) zijn mijn man en ik verder gegaan in UZ Gent omdat wij daar goede verhalen hoorden.

Het is ons in UZ Gent zeer goed bevallen, omdat het er daar veel gespecialeerder aan toe gaat dan wat wij in NL gezien hebben.

Wij hebben eerst een uitgebreid onderzoek gedaan daar (o.a. inwendige kijkoperatie dmv camera, verschillende bloedwaardes onderzocht en uitgebreid chromosonen onderzoek). Hier kwam uit dat er een poliep in mijn baarmoeder zat welke inmiddels verwijderd is, dit was in NL nooit opgemerkt. Verder zou alles gewoon goed moeten zijn bij mij en mijn man. Alleen mijn AMH waardes waren aan de lage kant (1.1. en 2.1) wat helaas resulteerd in een laag aantal follikels/eicellen bij stimulatie (450 eh Menupur per dag).

De punctie gaat in het UZ Gent trouwens er ook veel prettiger aan toe, pijnloos!

Na punctie waren er 5 rijpe eicellen (joepie! record!), helaas bleef er maar 1 geschikte embryo (7-cellig) over na ICSI.

Helaas is deze poging toch mislukt.

 

Wij hebben met IVF al een aantal embryo's teruggeplaatst gehad maar elke keer wordt het niets.

Erg frustrerend is het ook dat er (behalve m'n lage AMH) er niets gevonden wordt waardoor het niet kan lukken.

Wij zitten nu erg te twijfelen hoe nu verder.

 

Zijn er mensen die ervaring hebben met eiceldonatie !? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen.

 

Groeten, Mother2B

Link to comment
Share on other sites

Allereerst welkom natuurlijk!

 

Heb je de nabespreking van deze poging al gehad? Toen onze laatste IVF mislukte hadden ze door observatie en evaluatie van de rijping, bevruchting en celdeling enzo de (waarschijnlijke) oorzaak gevonden. De poging erna (ICSI) resulteerde in een veel betere opbrengst; meer en betere kwaliteit embryo's. Ik zou de mening van de artsen afwachten als je die nog niet hebt gekregen. Er is hier trouwens een topic over eiceldonatie gaande, daar kun je er meer over lezen als je wilt.

 

Het nare is dat het een kansspel is. Je kunt meermaals aan de verkeerde kant van de lijn staan helaas. Toch zijn de wonderen echt de wereld nog niet uit , voorbeelden zat op dit forum :-) Hopelijk zul je op dit forum meer informatie en vooral steun vinden van andere ivfmoeders!

Link to comment
Share on other sites

Sorpresa, dankjewel voor je reactie!

Wij moeten inderdaad het gesprek met de art in Gent nog afwachten. Hopelijk komt daar iets uit waar wij wat mee kunnen.

Begrijp ik goed dat jij zwanger bent? Van harte gefeliciteerd!

Link to comment
Share on other sites

Ja na 6,5 jaar voor het eerst! Het is doodeng hoor maar ik gun het iedereen zo erg!

 

Ik hoop dat de arts jullie goede tips kan geven. Als het goed is heb je hier op het topic inmiddels meer kunnen lezen over eiceldonatie. Je kunt dat meteen ter sprake brengen dan in je gesprek en je vragen stellen.

 

En soms hebben artsen nog verrassende inzichten zoals bij ons, en kun je nog eens zelf proberen. Wanneer heb je het gesprek?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Sorpresa,

 

Wat leuk voor jullie dat het eindelijk is gelukt. Twee kleine kindjes! Echt Van Harte! Hoop dat alles goed gaat.

Onze laatste poging was ook ICSI. Ik had 5 rijpe eitjes maar helaas is er maar 1 (7 cellig) embryo ontslaan die niet is blijven zitten.

Ik krijg Gent niet te pakken om een afspraak te maken dus ik heb ze net een mail gestuurd met verzoek voor een afspraak/nabespreking. Hopelijk komt hier wat uit waar we weer wat mee kunnen. Erg spannend allemaal en het wachten is zooo vervelend.... continu maar wachten... maarja het is niet anders.

Link to comment
Share on other sites

Ja helaas is wachten het grootste deel van de behandeling. Wachten op je intake, wachten op onderzoek, wachten op uitslagen, wachten tot je eerste spuit, eerste fm, etc etc etc... En het went nooit! Het is ook voor iedereen anders wat wel en niet werkt en welke benadering het beste past. Soms is het even zoeken. Hopelijk hebben jullie snel een gesprek en kun je weer vooruit kijken.

Ik hoop dat je over een tijdje net als ik doodmoe op de bank ligt met nieuw leven in je buik. Ondertussen duimen wij nog elke dag want ja ook tot 12 (en 20 en 26) weken is het weer wachten, wachten en nog eens wachten...

Link to comment
Share on other sites

Nogmaals Van Harte! Geniet van je zwangerschap ondanks de moeheid!!

Ik heb Gent een mailtje gestuurd en wacht nu op een datum voor een afspraak (zal wel weer pas over 3 maanden lukken)... weer wachten...:happy7:

Hoop maandag van ze te horen.

Fijn weekend nog!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use