Jump to content

Erasmus Rotterdam


NCM

Recommended Posts

Hallo!

 

Onze 3 ICSI pogingen in Voorburg zijn helaas niet gelukt. We denken eraan om een gesprek aan te vragen in Rotterdam. Zijn er dames met ervaringen over dit ziekenhuis die ze met me willen delen?

 

Groeten

NCM

Link to comment
Share on other sites

Twee collega's van mij zijn daar via ICSI zwanger geraakt. Specifieke ervaringen heb ik dus niet voor je, maar wel bemoedigende resultaten misschien ;-) Ze gaan daar ook wat sneller dan in Voorburg, minder lang onderzoeken vooraf, maar zal per persoon verschillen denk ik. Jammer dat het niet gelukt is trouwens! Ik ben zelf wel tevreden over Voorburg (makkelijk praten natuurlijk) maar hoop dat je in Rotterdam meer geluk hebt!

Link to comment
Share on other sites

Ik ben zelf andersom overgestapt :-) maar het Erasmus is de afgelopen jaren volgens mij wel veranderd dus ik kan niets zeggen over hoe ze nu zijn. Vond dat ze toen erg vasthielden aan vaste protocollen en het is veel meer lopende band werk dan in Voorburg. Maar als dat resultaat oplevert is dat natuurlijk niet zo erg. Ze hebben tegenwoordig ook een embryoscoop, in Voorburg is dat nog maar net nieuw en nog niet standaard in gebruik. Een gesprek kan natuurlijk nooit kwaad!

Link to comment
Share on other sites

Hai

 

Bedankt voor de reacties! Wij zijn ook niet ontevreden over Voorburg maar daar hebben ze blijkbaar niet wat we nodig hebben om zwanger te worden :)

Misschien dat een wijziging van ziekenhuis een wijziging in aanpak is en misschien dat dat beter bij ons werkt. Die mogelijkheid willen we nader gaan bekijken.

Link to comment
Share on other sites

Hoi ncm, ook ik ben in t Erasmus geholpen (amc was dichterbij maar had hele lange wachttijd en over t intake gesprek hadden wij geen goed gevoel). Vond het personeel zeer meelevend en artsen ook ondanks dat ze daar " lopende band" werk doen. Wij hadden standaard IVF behandeling dus ik zou goed navragen of het geen jij wilt mogelijk is in je eerste gesprek. Succes eer

Link to comment
Share on other sites

Wij twijfelden tussen Utrecht en Rotterdam (wonen in het midden tussen deze 2 steden).

Heb toen gekeken naar de wachtlijst en de behaalde resultaten.

De resultaten in Utrecht waren toen net ietsjes beter (slagingskansen geloof ik 3% hoger ofzo per poging) en de wachtlijst was korter aangezien ze in Rotterdam 3 maanden dit gingen ivm verbouwing. Daarnaast negatieve ervaringen met Erasmus, maar dat was niet op de IVF afdeling. Al met al voelde het gewoon niet goed voor ons en zijn we naar Utrecht gegaan en ben ik de 1e poging ICSI zwanger geworden ;-)...

 

Ik denk dat dit een erg persoonlijke keuze is en als ik jou was zou ik gewoon op gesprek gaan om te kijken hoe het voelt en dan pas beslissen...

Succes in ieder geval!

Link to comment
Share on other sites

Hier goede ervaringen en resultaten in het erasmus. Heel prettig dat ze daar morfine geven tijdens de punctie, wat heel veel in pijn scheeld.

nadeel vond ik wel dat we heel vaak lang hebben moeten wachten omdat de afspraken uitliepen. Ook voor terugplaatsingen wat de spanning niet ten goed komt.

Eerste terugplaatsing gelijk zwanger, helaas werd dat een vroege miskraam. Tweede terugplaatsing van twee cryo's zwanger.

Ze bekijken natuurlijk per persoon de behandeling, maar ze doen vaak de behandeling in eigen cyclus en ook de cryo terugplaatsing. Hierdoor ben je minder bezig met hormonen wat ook weer prettiger is voor je lijf.

Succes met de behandeling.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb mijn pogingen in het Erasmus gehad.

In de tussentijd is er een hoop veranderd, mijn eerste punctie kreeg ik alleen diclofenac en dormicum, ging echt door de grond van de pijn. Maar dat is ook weer persoonsgebonden. Mijn tweede punctie stond ik erop dat ik betere pijnstilling zou krijgen. Toen kreeg ik iets,weet niet meer hoe het heet, wat een stuk beter was. Na de tweede poging was ik zwanger. Ik was niet heel erg te spreken over de artsen op 1 na. En waar ik ook niet blij van werd was dat ik de eerste poging 2 cryo's had en die zaten in 1 rietje. Ze overleefde beide het ontdooien maar wilde er maar 1 teruggeplaatst krijgen. Dus voor mijn gevoel 1 weggegooid. Ze vriezen daar zoiezo niet snel in. Misschien is dat veranderd, maar toen waren ze best streng. Ik persoonlijk zou nu voor een ander ziekenhuis kiezen indien nodig. We werden toen door een uroloog doorgestuurd naar Erasmus,niet zelf voor gekozen. Mijn laatste poging is 3 jaar geleden dus ze zijn nu wel weer 3 jaar verder.Succes ermee!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use