Jump to content

booboo82
 Share

Recommended Posts

hallo allemaal.

 

ik heb me net geregistreerd, dus ik weet nog niet helemaal hoe dit werkt en of iemand dit leest!?!?!?!

 

zijn nu bezig met onze eerste ivf, ben nu op dag 9 van de pil, dus nog in een heel vroeg stadium. aanstaande vrijdag heb ik me eerste acupunctuur sessie. Ik heb er heel veel verschillende verhalen over gehoord. ik ga in amsterdam bij "aan t ij". heeft iemand ervaring met ivf en acupunctuur?? vind het heel spannend allemaal. er zijn heel veel onderzoeken die zeggen dat het de slagingskans verhoogt. toch word het in het ziekenhuis (ik loop in het VU amsterdam) niks over gezegd.

 

weet iemand misschien nog iets waarvan ze zeggen of waar onderzoek naar is gedaan wat de slagingskans zou kunnen verhogen?

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ik heb bij mijn derde poging acupunctuur gedaan en ik vond het erg prettig. Minder pijn na de punctie en minder zeurende buikpijn en spanning na de tp. Wetenschappelijk cijfers over slagingskans en acupunctuur weet ik zo niet. Het gaat er volgens mij om of jij er een goed gevoel bij hebt en of acupunctuur je helpt bij het ontspannen tijdens de poging. In Zwolle zeiden ze in het ziekenhuis niets over acupunctuur. Het is oosterse geneeskunde versus westerse geneeskunde. Ik was met acupunctuur meer in balans en ik vond het dus een prima aanvulling op mijn behandeling. Bij mij was het ook nog eens dat ik een traagwerkende schildklier had. Mijn acupuncturiste gaf eigenlijk hiertoe de voorzet. Zij zag wat aan mijn ogen en merkte ook dat mijn lichaam niet in balans was. Vervolgens ben ik naar de huisarts gegaan, bloedtest gehad en toen bleek dat ik inderdaad een te traagwerkende schildklier had. Daarvoor ben ik eerst behandeld, voordat ik met poging 3 mocht starten. Nadat mijn schildklier onder controle was, ben ik zwanger geworden bij de 3e poging. Ik ben mij acupuncturiste nog altijd dankbaar voor het advies om mijn schildklier te laten testen. Ik was er denk ik niet zelf achtergekomen. Mijn acupuncturiste heeft trouwens ook een praktijk in Amsterdam, naast die in Zwolle waar ik ben geweest.

Link to comment
Share on other sites

Hoi ik heb namelijk hetzelfde vraag als Booboo82 volgende week begin ik met de acupunktuur welke metode hadden jullie en hoevaak hadden jullie de behandeling omdat mijn terapeut die gat daarnaa op vakanctie en ik verwacht TP eind juni

Link to comment
Share on other sites

Dat was bij mij verschillend. Na poging 2 ben ik op zoek gegaan na een acupuncturist. Ik had namelijk nog een cryo van poging 2. Eerst is zij bezig geweest om mijn lichaam in balans te brengen voor de cryo. Daar kwam de schildklier bij. Uiteindelijk was ik in maart 2011 klaar voor de cryo. Rondom deze poging ging ik wekelijks, voor de tp en ik zou ook na de tp gaan. Echter, die cryo ontdooide niet. Vervolgens ben ik doorgegaan met acupunctuur, maandelijks, totdat heel concreet de derde poging begon. Toen kwam ik weer wekelijks, na de punctie een sessie, voor en na de tp een sessie. Ik heb ook nog chinese kruiden geslikt (tijdens het slikken van de pil en het spuiten van de deca).

Link to comment
Share on other sites

@ chrisH bedankt voor de reactie!!en alsnog gefeliciteerd met je zoon en dochter!! inderdaad wel heel bijzonder dat ze dan op die manier achter je schildklier komen. gelukkig dat dat is gebeurt!! het is idd oosterse versus de westerse geneeskunde. ik geloof wel dat ze heel goed samen gaan. maar snap ook idd wel weer waarom ze het niet noemen. mijn moeder had ook kruiden meegenomen uit indonesie, maar ik weet nog niet of ik die ga nemen. dat vind ik dan weer wat enger, ik wil niet dat het dan per ongeluk juist iets tegen werkt. weet jij toevallig nog hoe de acupuncturiste heette die jou heeft behandeld? of de praktijk die zij heeft? er is namelijk een acupunctuur praktijk in amsterdam gespecialiseert op vrouwen en vruchtbaarheid, maar helaas zat die vol. die vrouwen heten volgens mij martine en roslyn.

 

@mely ook een spannende periode voor jou. ik duim voor je!! ik heb vrijdag mn intake en eerste sessie. de prijktijk is een acupunctuur en shiatsu praktijk. ik weet niet wat dat allemaal precies inhoudt. ik denk dat ik vrijdag de exacte behandelmethode zal horen maar whij me tot nu toe erover heeft verteld over de frequentie is dat

ik tot de tp wekelijks een acu sessie heb. Dan net voor de tp en volgens mij zelfs op de dag van de tp zelf. heeft hij of zij geen vervanger in de periode dat hij op vakantie is?

Link to comment
Share on other sites

@Chrish het eerst gefeliciteerd met jou zoon en dochter en bedankt voor de reactie wat voor kruiden heb je geslikt? wat voelde je was je daardoor rustige geworden of...

 

@BooBoo82 Je hebt eerder de afsprak voor intake ik pas mandag in algemene centrum omdat ik nog schouder nek klachten heb en ik wil wat rustiger worden dus spannend helaas behandeld alleen zij dit en er is geen vervanger of moet ik een andere centrum zoeken en dat heb ik geen zien in omdat via telefoon een goed gevoel erover heb ja dilema ...

ik las dat dit je eerste IVF behandeling is hoeveer ben je nu spuit je of..

xx mely

Link to comment
Share on other sites

@BooBoo82, mijn acupuncturiste heet Martina Capousek en haar praktijk heet het Chinese Idee. Ze werkt op maandag en dinsdag in Zwolle en de andere dagen in Amsterdam.

 

@Mely, het waren Chinese kruiden die ik heb gekregen via mijn acupuncturiste. Ik weet niet meer precies wat de namen zijn. De pillen waren geleverd via Dragon Herbs uit Nijmegen. De kruiden waren bedoeld om mijn energieniveau weer op peil te brengen en in balans te houden. Ik had gewoon een ontspannen gevoel tijdens mijn 3e poging. Maar of het door die pillen komt, geen idee. Mijn acupuncturiste had mij tijdens mijn zwangerschap ook chinese kruiden voorgeschreven, maar die heb ik niet ingenomen. Daar had ik geen goed gevoel over.

Link to comment
Share on other sites

Hier een positief verhaal, eerste 3 tp niet zwanger ( eerste tp te lage hcg ) Begonnen met acapunctuur, 3x voor de tp en 2x na de tp en nu 12 weken zwanger :) Wie weet heeft het geholpen......???En heb ook de behandelingen in het VU gehad, ze zeggen er inderdaad niks over maar ik heb er zelf veel over gehoord en gelezen,denkt echt dat het positief werkt, je wordt en inderdaad erg rustig van en je bloedbanen worden beter,belangrijk voor de emmy!!! Succes!!

Link to comment
Share on other sites

Booboo82, bedankt! Ik geniet zeker! Hoop dat alle dames dit mogen meemaken,het is zo een wonder! Wordt elke dag super blij wakker!! Ben zelf bij mij in de buurt geweest,in Beverwijk praktijk wijckerborgh,zij hebben volgens mij niet in andere regio's vestigingen. Maar andere praktijken zullen ook prima zijn ;) heel veel succes!!!

Link to comment
Share on other sites

hoi hoi

 

mamadaan ik heb inderdaad van haar gehoord en heb haar ook gebeld, maar ze zat helaas helemaal vol. bedankt voor de tip!!

 

annemiek, spannend he? ik wens je heel veel succes!! ik had in mei mijn gesprek en zijn daarna gelijk erin gestapt

 

ik ga nu naar het chinese idee in amsterdam! hele fijne vrouw! ik was na de eerste sessie helemaal op. ik had om 8.45 een afspraak ik kwam thuis en ben in slaap gevallen , ik kon me ogen niet openhouden. het deed dus wel wat met mn lichaam. heel apart!! ze vroeg een hele hoop ook over het ivf traject en zo kwam ik erachter dat ze er ook heel veel van af wist. ze doet een hoop ondersteuning bij fertiliteitsproblemen. ik weet niet precies wat het doet allemaal, maar ik vind het nu al een aanrader!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

Vanaf vorige week volg ik de acupunctuur voel dat ik meer energie heb en mijn doorbloeding is beter heb ook de druppels heb ik als ik onrustig zou zijn maar die hoef ik niet.

 

Groetjes Mely

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Het blijft spannend....ik heb dus afgelopen vrijdag een bloed test gedaan en er is HCG... Maar het is maar 16. Dat is de ondergrens van wat ze willen zien. Dus komende woensdag weer bloed geven.... PFFFFF extra heftige verlengde wachtweken op deze manier!
  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use