Jump to content

booboo82

Recommended Posts

hallo allemaal.

 

ik heb me net geregistreerd, dus ik weet nog niet helemaal hoe dit werkt en of iemand dit leest!?!?!?!

 

zijn nu bezig met onze eerste ivf, ben nu op dag 9 van de pil, dus nog in een heel vroeg stadium. aanstaande vrijdag heb ik me eerste acupunctuur sessie. Ik heb er heel veel verschillende verhalen over gehoord. ik ga in amsterdam bij "aan t ij". heeft iemand ervaring met ivf en acupunctuur?? vind het heel spannend allemaal. er zijn heel veel onderzoeken die zeggen dat het de slagingskans verhoogt. toch word het in het ziekenhuis (ik loop in het VU amsterdam) niks over gezegd.

 

weet iemand misschien nog iets waarvan ze zeggen of waar onderzoek naar is gedaan wat de slagingskans zou kunnen verhogen?

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ik heb bij mijn derde poging acupunctuur gedaan en ik vond het erg prettig. Minder pijn na de punctie en minder zeurende buikpijn en spanning na de tp. Wetenschappelijk cijfers over slagingskans en acupunctuur weet ik zo niet. Het gaat er volgens mij om of jij er een goed gevoel bij hebt en of acupunctuur je helpt bij het ontspannen tijdens de poging. In Zwolle zeiden ze in het ziekenhuis niets over acupunctuur. Het is oosterse geneeskunde versus westerse geneeskunde. Ik was met acupunctuur meer in balans en ik vond het dus een prima aanvulling op mijn behandeling. Bij mij was het ook nog eens dat ik een traagwerkende schildklier had. Mijn acupuncturiste gaf eigenlijk hiertoe de voorzet. Zij zag wat aan mijn ogen en merkte ook dat mijn lichaam niet in balans was. Vervolgens ben ik naar de huisarts gegaan, bloedtest gehad en toen bleek dat ik inderdaad een te traagwerkende schildklier had. Daarvoor ben ik eerst behandeld, voordat ik met poging 3 mocht starten. Nadat mijn schildklier onder controle was, ben ik zwanger geworden bij de 3e poging. Ik ben mij acupuncturiste nog altijd dankbaar voor het advies om mijn schildklier te laten testen. Ik was er denk ik niet zelf achtergekomen. Mijn acupuncturiste heeft trouwens ook een praktijk in Amsterdam, naast die in Zwolle waar ik ben geweest.

Link to comment
Share on other sites

Hoi ik heb namelijk hetzelfde vraag als Booboo82 volgende week begin ik met de acupunktuur welke metode hadden jullie en hoevaak hadden jullie de behandeling omdat mijn terapeut die gat daarnaa op vakanctie en ik verwacht TP eind juni

Link to comment
Share on other sites

Dat was bij mij verschillend. Na poging 2 ben ik op zoek gegaan na een acupuncturist. Ik had namelijk nog een cryo van poging 2. Eerst is zij bezig geweest om mijn lichaam in balans te brengen voor de cryo. Daar kwam de schildklier bij. Uiteindelijk was ik in maart 2011 klaar voor de cryo. Rondom deze poging ging ik wekelijks, voor de tp en ik zou ook na de tp gaan. Echter, die cryo ontdooide niet. Vervolgens ben ik doorgegaan met acupunctuur, maandelijks, totdat heel concreet de derde poging begon. Toen kwam ik weer wekelijks, na de punctie een sessie, voor en na de tp een sessie. Ik heb ook nog chinese kruiden geslikt (tijdens het slikken van de pil en het spuiten van de deca).

Link to comment
Share on other sites

@ chrisH bedankt voor de reactie!!en alsnog gefeliciteerd met je zoon en dochter!! inderdaad wel heel bijzonder dat ze dan op die manier achter je schildklier komen. gelukkig dat dat is gebeurt!! het is idd oosterse versus de westerse geneeskunde. ik geloof wel dat ze heel goed samen gaan. maar snap ook idd wel weer waarom ze het niet noemen. mijn moeder had ook kruiden meegenomen uit indonesie, maar ik weet nog niet of ik die ga nemen. dat vind ik dan weer wat enger, ik wil niet dat het dan per ongeluk juist iets tegen werkt. weet jij toevallig nog hoe de acupuncturiste heette die jou heeft behandeld? of de praktijk die zij heeft? er is namelijk een acupunctuur praktijk in amsterdam gespecialiseert op vrouwen en vruchtbaarheid, maar helaas zat die vol. die vrouwen heten volgens mij martine en roslyn.

 

@mely ook een spannende periode voor jou. ik duim voor je!! ik heb vrijdag mn intake en eerste sessie. de prijktijk is een acupunctuur en shiatsu praktijk. ik weet niet wat dat allemaal precies inhoudt. ik denk dat ik vrijdag de exacte behandelmethode zal horen maar whij me tot nu toe erover heeft verteld over de frequentie is dat

ik tot de tp wekelijks een acu sessie heb. Dan net voor de tp en volgens mij zelfs op de dag van de tp zelf. heeft hij of zij geen vervanger in de periode dat hij op vakantie is?

Link to comment
Share on other sites

@Chrish het eerst gefeliciteerd met jou zoon en dochter en bedankt voor de reactie wat voor kruiden heb je geslikt? wat voelde je was je daardoor rustige geworden of...

 

@BooBoo82 Je hebt eerder de afsprak voor intake ik pas mandag in algemene centrum omdat ik nog schouder nek klachten heb en ik wil wat rustiger worden dus spannend helaas behandeld alleen zij dit en er is geen vervanger of moet ik een andere centrum zoeken en dat heb ik geen zien in omdat via telefoon een goed gevoel erover heb ja dilema ...

ik las dat dit je eerste IVF behandeling is hoeveer ben je nu spuit je of..

xx mely

Link to comment
Share on other sites

@BooBoo82, mijn acupuncturiste heet Martina Capousek en haar praktijk heet het Chinese Idee. Ze werkt op maandag en dinsdag in Zwolle en de andere dagen in Amsterdam.

 

@Mely, het waren Chinese kruiden die ik heb gekregen via mijn acupuncturiste. Ik weet niet meer precies wat de namen zijn. De pillen waren geleverd via Dragon Herbs uit Nijmegen. De kruiden waren bedoeld om mijn energieniveau weer op peil te brengen en in balans te houden. Ik had gewoon een ontspannen gevoel tijdens mijn 3e poging. Maar of het door die pillen komt, geen idee. Mijn acupuncturiste had mij tijdens mijn zwangerschap ook chinese kruiden voorgeschreven, maar die heb ik niet ingenomen. Daar had ik geen goed gevoel over.

Link to comment
Share on other sites

Hier een positief verhaal, eerste 3 tp niet zwanger ( eerste tp te lage hcg ) Begonnen met acapunctuur, 3x voor de tp en 2x na de tp en nu 12 weken zwanger :) Wie weet heeft het geholpen......???En heb ook de behandelingen in het VU gehad, ze zeggen er inderdaad niks over maar ik heb er zelf veel over gehoord en gelezen,denkt echt dat het positief werkt, je wordt en inderdaad erg rustig van en je bloedbanen worden beter,belangrijk voor de emmy!!! Succes!!

Link to comment
Share on other sites

Booboo82, bedankt! Ik geniet zeker! Hoop dat alle dames dit mogen meemaken,het is zo een wonder! Wordt elke dag super blij wakker!! Ben zelf bij mij in de buurt geweest,in Beverwijk praktijk wijckerborgh,zij hebben volgens mij niet in andere regio's vestigingen. Maar andere praktijken zullen ook prima zijn ;) heel veel succes!!!

Link to comment
Share on other sites

hoi hoi

 

mamadaan ik heb inderdaad van haar gehoord en heb haar ook gebeld, maar ze zat helaas helemaal vol. bedankt voor de tip!!

 

annemiek, spannend he? ik wens je heel veel succes!! ik had in mei mijn gesprek en zijn daarna gelijk erin gestapt

 

ik ga nu naar het chinese idee in amsterdam! hele fijne vrouw! ik was na de eerste sessie helemaal op. ik had om 8.45 een afspraak ik kwam thuis en ben in slaap gevallen , ik kon me ogen niet openhouden. het deed dus wel wat met mn lichaam. heel apart!! ze vroeg een hele hoop ook over het ivf traject en zo kwam ik erachter dat ze er ook heel veel van af wist. ze doet een hoop ondersteuning bij fertiliteitsproblemen. ik weet niet precies wat het doet allemaal, maar ik vind het nu al een aanrader!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

Vanaf vorige week volg ik de acupunctuur voel dat ik meer energie heb en mijn doorbloeding is beter heb ook de druppels heb ik als ik onrustig zou zijn maar die hoef ik niet.

 

Groetjes Mely

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use