Jump to content

Tips voor punctie?


Pulletje

Recommended Posts

Ik heb hiervoor een vraag over medicatie geplaatst. Ik ben met iets hogere medicatie begonnen en met succes.

Morgen heb ik een punctie van ongeveer 24 eicellen.

 

Ik heb gebeld of ik nog iets mee moest nemen.

Dat hoefde niet maar hebben jullie tips.

 

Lijkt mooi niet handig om mijn string aan te doen:), dat had ik al bedacht.

 

Mag je na een punctie als je bloedverlies hebt een tampon in? Of is het niet handig vanwege infectiegevaar?

 

Alvast bedankt weer!

Link to comment
Share on other sites

Hai pulletje, ik heb na zeven puncties wel wat tips :-)

 

- trek iets makkelijks aan, een legging ofzo en been ingewikkelde veterschoenen

- doe vast een maand erbarmde of inlegkruisje in de slip, tampon is idd niet aan te raden. Je hoeft trouwens niet een bloed te verliezen hoor, maar gewoon voor het geval dat

- ik heb het zelf na de punctie vaak koud, neem evt een lekker vest oid mee

- neem iets lichts te eten mee voor erna, dan trek je wat sneller bij, sultanas of crackers oid

- neem een flesje drinken mee

- laat je man evt iets te lezen meenemen, die zal toch even moeten wachten tot jij weer wat bij bent gekomen

- afhankelijk van wat het ziekenhuis je aan medicatie geeft kunt je evt vast een spiegel paracetamol opbouwen van 3x2 per dag

- focus tijdens de punctie op je ademhaling, luister naar wat de verpleegkundige zegt en probeer te ontspannen

- neem na de punctie de tijd om bij te komen

- kruip thuis lekker in bed met een kruik en paracetamol en doe een dutje

 

En uiteraard de dagen na de punctie veel drinken ( als plassen pijn doet: je onderbuik vasthouden en iets voorover buigen)

 

Succes met de punctie!

Link to comment
Share on other sites

Vooral je verstand op 0.. Bij mij hebben ze er ook 24 aangeprikt. Dat zijn er nogal wat en duurt ook iets langer dan. Leuk is t niet, maar het is ook zo weer voorbij en voor een goed doel, goed inademen en zodra ze aanprikken flink uitademen. Heel veel succes!Oja geen tampon in! En 6 dagen geen gemeenschap. Kans op infecties!

Link to comment
Share on other sites

Dank voor de tips. Ik zal zeker sommige gaan opvolgen.

Ik hoop dat ik snel weer de oude ben, heb ik eigenlijk op gerekend, want ik na 2 dagen voor 7 dagen de nacht in.

 

6 Dagen geen gemeenschap wist ik niet. Maar met 7 nachten op komst denk ik dat dat sowieso al gelukt was:)

 

Ik leer hier een hoop bij.

 

Thanx meiden

Link to comment
Share on other sites

Als je een transport-IVF hebt (dus punctie in een een regionaal zh, en de bevruchting+terugplaatsing in een ander zh) kun je iets te lezen voor jezelf meenemen. Mijn vriend moest met mijn geoogste eicellen in de koelbox op pad, en kwam me twee uur later ophalen. In de tussentijd lag ik in een soort uitslaapkamer, was erg groggie van de verdoving. Ik had ook veel eicellen maar heb nauwelijks iets meegekregen van de punctie, was heel slaperig/ stoned. Na een tijdje vroeg ik wanneer de gyn nou eens ging beginnen met aanprikken, en toen was ze net met de laatste bezig!

 

Veel succes morgen!

Link to comment
Share on other sites

Ik stond de volgende dag op een bruiloft, maar de dag erna werd ik doodziek en heb ik een week in t ziekenhuis gelegen vanwege overstimulatie, dus luister vooral naar je eigen lichaam, 24 is best een groot aantal en het is voor iedereen anders. Ik ben nu zwanger en moet vanwege de overstimulatie nog steeds plat en mag haast niets om weer een opname te voorkomen. Dus echt rustig aan doen een paar daagjes en zodra je klachten zou krijgen meteen contact opnemen. Maar hopelijk gaat alles prima, de meeste krijgen van 24 follikels geen overstimulatie, ik had gewoon vette pech. Maar heb er wel iets heel moois voor terug! Sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Er staan hier hele goeie tips. Enige dat ik wellicht ten overvloede zou willen zeggen is zorg voor een chauffeur en maak voor je vertrekt vast thuis je rustplekje klaar. Kun je meteen neerploffen! Je moet veel drinken dus zorg voor iets van boullion in huis zodat je niet flauw wordt. Ik moest me ook wegen en temperaturen de week erna dus zorg dat je evt daarvoor alles klaarzet.

 

En verder...sja... Ontspan, puf het weg en knijp de hand die je vasthebt fijn! Had beide keren 30+ prikken en ik was daarna 1 dag uitgeschakeld. Maar zoals eerder gezegd: luister naar je lijf! Succes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use