Jump to content

KRO/NCRV Debat op 2 "Kinderen het ultieme geluk?"


journalist Geertje

Recommended Posts

Voor het programma Debat op 2, het zaterdagavond discussie-programma van KRO en NCRV, gepresenteerd door Ghislaine Plag zoek ik discussie-deelnemers.

 

Wij willen het op zaterdag 30 juni hebben over:

- De druk vanuit de maatschappij om kinderen te krijgen

- Dat "werkelijk geluk" alleen met kinderen haalbaar is

- Of kinderen krijgen iets is wat je doet voor jezelf, het kind, de wereld...

- Kinderloos zijn en omgaan met de druk vanuit de maatschappij

 

Wij zoeken mensen die iets hebben met bovenstaande onderwerpen, liefst vanwege iets wat hij/zij meegemaakt heeft, bijvoorbeeld:

- Iemand die ongewenst kinderloos is, maar daar inmiddels vrede mee heeft en de voordelen er ook van in ziet

- Iemand die geen kinderen heeft (om wat voor reden dan ook) en veel druk vanuit maatschappij en ouders voelt om wel kinderen te krijgen

- Iemand die vroeger kinderen onzin vond, maar het nu ziet als een onmisbare invulling van zijn/haar levensgeluk "zonder kinderen ben ik niet volmaakt gelukkig"

- Andere mogelijke invalshoeken/verhalen/discussie-deelnemers zijn ook mogelijk, zolang je maar "iets hebt" met dit onderwerp

 

Tips: Het is een live-discussie, dus je moet niet al te verlegen zijn. Wij begeleiden gasten intensief, dus als je zoiets nog nooit gedaan hebt, maar wel graag wilt, dan helpen wij je gewoon. Iedere week hebben we gasten die nog nooit op tv zijn geweest, dus schroom niet om je aan te melden als je iets met dit onderwerp hebt. Zo nodig spreken we de vragen met je door, zodat je goed voorbereid en stevig aan de discussie deel kan nemen.

 

Bel mij (vrijblijvend) op 06-24231170 of mail me (vrijblijvend) je standpunten en geef door wanneer je bereikbaar bent via geertje.algera@debatop2.nl.

 

Met vriendelijke groet,

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use