Jump to content

Hoi allemaal!!


Jordan
 Share

Recommended Posts

Hoi,

 

Ik ben Jordan, (bijna) 31 jaar en 10 jaar samen met de man waar ik inmiddeld bijna 5 jaar mee ben getrouwd. Helaas 3 vastgestelde vmk-en gehad en na jaren steggelen met de huisarts vorig jaar eindelijk doorverwezen naar de gynaecoloog. Kijkoperatie en bloedonderzoeken gehad, mijn man zijn zaad is onderzocht. Bij mij bleek het ok, in het ziekenhuis gaven ze aan dat de kwalitiet van mijn mans zaad verminderd is maar niet ernstig dus we werden naar huis gestuurd om nog een half jaar met ovulatietesten aan de gang te gaan, daarna zouden we IUI krijgen, dan IVF. Maar het zat me niet lekker, heerlijk toch die vrouwelijke intuïtie :happy: dus zijn we naar Medisch Centrum Kinderwens gegaan in Leiderdorp. Hier bleek inderdaad dat de kaarten anders lagen. Het zaad van mijn is te weinig maar ook veel niet of traag bewegend. Zelf proberen, IUI én IVF bleken geen optie, het is ICSI geworden. Gisteren, 26 juli, ben ik gestart met Decapeptyl, zaterdag komt daar de Pregnyl bij en 6-8 hebben we de eerste voortgangsecho. Erg benieuwd hoe het allemaal gaat lopen.

 

Ik zit ook op een ander forum maar kom hier ook gezellig met jullie meekletsen.

 

Liefs,

 

Jordan

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jordan, goed dat je een second opinion hebt gevraagd!

Ik wou dat wij dat hadden gedaan, had ons veel jaren gescheeld!

Je kunt plaatsnemen op het wachtbankje augustus zo te zien.

Heel veel succes met de behandeling !

Link to comment
Share on other sites

Hallo!

Van harte welkom hier. Heel jammer dat t nodig is alleen.

Gelukkig ben je in een goed zkhs terecht nu!

Dat is heel belangrijk.

Ps niet zaterdag pregnyl erbij doen hoor! Eerst puregon of wat anders maar pregnyl doe je pas na de stimulatie.

Groetjes

Noor

Link to comment
Share on other sites

@Sorpresa Zijn jullie onder behandeling geweest in een ziekenhuis? Ik heb soms echt het gevoel dat ze daar een standaard protocol doorvoeren. Maar jij bent zwanger! Wat super zeg. Gefeliciteerd. Heeft inderdaad wel even geduurd, sinds 2006 he. Maar nu lekker genieten van je zwangerschap!! :)

 

@Noor, ja stom ik schrijf Pregnyl en ik bedoel Puregon. Al die namen hahaha. Jullie moeten nu weer nieuwe ronde in he? Wat jammer :( Dat je ook net een uitzonderingsgeval bent. Wanneer ga je opnieuw starten?

Link to comment
Share on other sites

Ja wij begonnen in t plaatselijke ziekenhuis en daar werden we, zeker ivm mijn leeftijd, in een standaard molentje rondgedraaid. Pas toen we werden doorverwezen voor IVF zagen we hoe t ook anders kon. De IVF en ICSI behandelingen hbben we in Voorburg gehad en daar hebben ze ons beiden goed doorgelicht. De filosofie was eerst zo gezond mogelijk worden en dan evt aanvullen met medische techniek. Duurde alsnog wel even maar er gebéúrde wat! Ben daar in een jaar vaker en grondiger onderzocht dan in 'ons' ziekenhuis sinds de diagnose PCOS. Zelfa nog geopereerd en alles. En met resultaat inderdaad :-) de aanhouder wint! Nu nog twee gezonde kindjes op de wereld zetten ;-)

 

Hoe gaat het prikken? Last van bijwerkingen? Succes voor je eerste echo vast!

Link to comment
Share on other sites

Oh dan hebben jullie ook zeker al een flinke geschiedenis erop zitten ja. Voorburg staat trouwens ook heel goed bekend. Ik zat te twijfelen maar eenmaal bij MCK beviel het goed dus zijn we meteen blijven plakken daar. :) En jij bijna SEO. Spannend joh! Ik ga voor je duimen! :)

 

Het prikken gaat wel. Het doet me geen pijn maar het blijft raar om een naald naar binnen te werken. Gisteren kreeg ik de naald van de Decapeptyl er niet in dus schoot er als het ware in dus toen 'ie er weer uitging ging het bloeden en toen moest ik de Puregon nog doen. Pfff... dan heb ik het wel even moeilijk. Kan niet zo goed tegen bloed bij mezelf dus ja hihi. Bijwerkingen vallen gelukkig mee tot nu toe. Alleen iedere dag moe en veel opvliegers. Zaterdag had ik hoofdpijn, zondag was ik misselijk en zondagnacht werd ik wakker van een raar 'trillerig' gevoel rechts onder in mijn buik waarna maandag wat buikpijn maar nu geen van allen dus zo hou ik het wel vol :)

Link to comment
Share on other sites

Klinkt heel herkenbaar allemaal! Sommige deca naalden zijn ook gewoon bot, ik maakte dan met een ijsklontje mn huid wat 'steviger' en dan ging het met minder geweld (en minder bloed) ook erin. Thnx voor het duimen! Ben best nerveus...

Link to comment
Share on other sites

Hai Jordan,

 

Welkom hier!

Ik loop ook in Leiderdorp. Ook tegens ons hadden ze in het zkh gezegd dat we eerst maar met ovulatietesten aan de gang moesten en het nog ff een jaar moesten aankijken en anders werd het IUI...eerste IU poging in Leiderdorp gedaan, had geen goed gevoel bij me eigen ziekenhuis, Daar zagen ze meteen als dat IUI voor ons geen zin had. Het zaad van me vriend is daar te traag/slecht voor, dus ook ICSI. Terwijl het zaadonderzoek in het zkh echt top was, een goeie uitslag. Heel vreemd...maar we zitten nu wel op de juiste plek. In MCK helpen ben ik nog nooit met een raar gevoel naar huis gegaan, Welke behandelarts heb jij?

Gaat het een beetje met prikken? Ja die deca naalden zijn rot naalden he...

x

Link to comment
Share on other sites

@Sorpresa Ja, kan me echt goed voorstellen dat je zenuwachtig bent hoor. Toch een belangrijke echo. Laat even weten hoe het is gegaan? Ben wel erg benieuwd!! Sowieso succes mocht ik je niet meer spreken hier voor de 3e. En ik ga je ijsklontjes tip uitvoeren :)

 

@Marieke Dank je wel :) Jij allereerst gefeliciteerd!!!! Wat super dat je zwanger bent ook! Ik heb Omtzicht. Ken je haar? Ze zit er nog niet heel lang geloof ik maar ze is wel aardig, zakelijk, maar aardig :) Ik denk ook dat we hier echt goed zitten. Je merkt met alles dat ze weten waarover ze praten. Ik vind de verpleeging tussen 13.30 en 14.30 wel wat stug. Niet echt veel medelevend. Maar goed, otherwise weet je wel waar je aan toe bent hahaha. Het prikken lijkt me steeds lastiger af te gaan terwijl je juist zou denken dat het makkelijker zou moeten gaan. Vooral de Puregon vind ik rot met die pen. Hoewel die me het makkelijkst leek. En inderdaad de naalden van de Deca zijn helemaal niks. Gisteren had ik echt een baalmoment met prikken. maandagavond was dat prikgaatje van deca gaan bloeden, gisteren was die plek blauw. Ik weet dat sommigen helemaal blauw zijn hoor dus ik mag niet klagen maar ik was er ineens zo klaar mee. Echt van die momenten dat ik denk....waarom doe ik dit ook alweer? Hihi. Maar goed, we gaan lekker verder. Ik zie alleen op tegen punctie en evt. bijwerkingen maar tot nu toe gaat het goed. :)

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel! Het is nog steeds erg onwerkelijk hoor.....:-)

 

Nee haar ken ik eigenlijk niet..ik heb zelf Hulsbergen. Ik heb het nog niet zo ervaren van de verpleging tussen die tijden, misschien heb je net de verkeerde getroffen :-) de Puregon vond ik zelf altijd het minst erg. Ik kneep altijd zo hard in me buik dat ik de prik zelf niet voelde..ook niet goed, want daardoor kreeg ik die blauwe plekken. Doordat prikken elke avond rond dezelfde tijd ben je er eigenlijk nog meer mee bezig, dat vond ik ook erg moeilijk. Maar het is allemaal voor een goed doel! De punctie is mij Beide keren erg meegevallen, alleen de verdoving voel je, daarna is het echt wel dragelijk. Maak je er niet te druk over, het is ook zo gebeurt!

Link to comment
Share on other sites

Ja dat kan ik me goed voorstellen. Wij hebben een aantal keren (v)mk meegemaakt en dan sta je zo sceptisch tegenover een positieve test. Hoop dat ALS er een positieve test uit de ICSI volgt ik het wel durf te geloven hahaha. Maar voor je het weet is het de 13e en ga je hét bewijs zien hihi. Leuk hoor. Spannende maar ook leuke tijd! Wel van proberen te genieten hoor anders is het ook zo zonder ;)

Gisteren ging het prikken weer super goed. Puregon doe ik meestel als 2de nu als 1e en die schoot er zo in. De Deca wilde weet niet. Echt rot want ik druk hem m'n buik in tot 'ie doorschiet en dat is niet zo lekker. Kl*te naalden! Heb jij bij de punctie ook Morfine gehad? En wat voel je dan? Ben ik wel benieuwd naar :)

Link to comment
Share on other sites

Ik heb mijn puncties gehad op fortral (soort morfine) en dormicum. Je voelt wel pijn maar op de een of andere manier blijf je heel rustig en heb je weinig besef van tijd. In mijn geval wel prettig met zo'n 30 follikels die aangeprikt moesten worden. Ik weet niet hoe het op enkel pijnstiller gaat en moet zeggen dat ik de laatste keer een dubbele dosis fortral had whoeii! Ik werd ook echt mega stoned van de dormicum hihi dat was lekker spul ;-)

Ik zal niet beweren dat een punctie een groot feest is, maar de pijn is snel weg en ik had het me zelf veel vreselijker voorgesteld.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben het met Sopresa eens, ik had me de punctie ook veel erger voorgesteld dan dat het uiteindelijk was.

ik kreeg beide keren morfine, werd er super relaxed van en kwam daardoor in een roes, voelt heerlijk eigenlijk :-) Je voelt de rest daardoor minder of niet.

Link to comment
Share on other sites

Ohh dan verheug ik me nu al op de Morfine hahaha. Ik maak me er maar niet te druk om maar stiekem word ik al een beeeetje zenuwachtig. We hebben vanmorgen echo gehad, ik heb rechts 3 en links 6 grote follikels (van 8 tot 13 mm.) En nog een paar kleintjes. Zondag opnieuw echo, misschien zijn die kleintjes dan ook wat bijgetrokken hihi. Ze zei dat ik op schema lig en verwacht dinsdag of woensdag punctie. Benieuwd haha.

Link to comment
Share on other sites

Spannend hoor! Gaat toch best snel als je eenmaal van start bent he. Nou ja...de eerste twee weken dan! De SEO was goed! Onze zoon wilde er niet mooi voor gaan liggen dus met wat kunst en vliegwerk gegaan maar tis gelukt :-)

Nu lekker weekendje weg met zn vieren (hihi) fijn weekend !

Link to comment
Share on other sites

Sorpresa, goed nieuws. :) En hoe was jullie weekend?Marieke ja he, ook best blij mee. Hoe gaat het met jou?Updatje, gisteren bleek ik 13 follikels te hebben, grootste 23mm doorsnede en 1 ukkie van 8 mm dus die is nog een twijfelgeval. Gister de laatste Deca gezet en toen de Pregnyl. Morgenochtend ben ik aan de beurt. Al best beetje zenuwachtig. Ik hou jullie op de hoogte! Oh en sorry voor spelfouten maar ik typ vanaf mijn mobiel. Liefs!

Link to comment
Share on other sites

Sorpresa, gelukkig. Goed bericht! Leuk weekend gehad?Marieke, ja he. Blij mee ook. Hoe gaat het met jou?Updateje, gisteren laatste echo gehad, 13 follikels van mooi formaat waarbij de grootste 23mm doorsnede en waarvan 1 ikkie van 8 mm dus die is nog twijfelachtig. Gisteravond mijn pregnyl shot gezet en morgenochtend ben ik aan de beurt. De punctie. Ik hou jullie op de hoogte.

Link to comment
Share on other sites

Weekend was heerlijk! Alleen zat ik vandaag in t ziekenhuis omdat ik de hele dag wegtrekkers had. Maar kindjes en ik zijn gezond dus geen oorzaak waar ze iets aan kunnen doen. Hoort erbij en dus weer wat om rekening mee te houden.

 

Spannend morgen!! Hoe laat mag je? Mooie score vooralsnog, 13 follikels geven kans op veel mooie eitjes zonder een héle lange punctie :-) ben benieuwd wat je van de morfine vindt. Ik snap wel waarom mensen pijnstillers als drug gebruiken in elk geval h

ihi

Link to comment
Share on other sites

Joh. Wat rot. Gaat het nu wel goed met je? Gelukkig dat het met de kids goed gaat maar nu hopelijk met jou ook!Gisteren punctie gehad. Ik vond het pijnlijk incl de napijn. Resultaat 9 eitjes. Morgen uitslag :)

Link to comment
Share on other sites

Ja gaat wel beter maar de duizeligheid komt en gaat dus dat is lastig. 9 eitjes, mooie score! Jammer dat het zo pijnlijk was. Mijn eerste punctie was ook geen pretje maar dat kwam in mijn geval ook grotendeels door de spanning en het onbekende. Ach dit is gewoon jouw enige punctie! We blijven positief toch?

Zou je ook morgen een tp hebben als het goed is? Ik duim voor mooie emmies :-)

Link to comment
Share on other sites

Jordan welkom

 

Jouwn verhaal komt overheen met die van ons ook eerst Iui en naar tijd gestopt door Fam. Omstandigheden en toen naar ander ziekenhuis bleek ook icsi eindige oplossing zaad was ook weinig

 

Ik wens je heel veel succes

 

Liefs Jessica

Link to comment
Share on other sites

Sorpresa, hoe gaat het nu? Weten ze niet waardoor het komt? Rustig aan doen maar! Balen voor je meis! Jessica, dank je wel :) Hoe is het bij jullie verder gelopen? Ik ben vandaag gebeld. Van de 9 zijn er nu 4 embryo's over. Morgen heb ik tp. Ik laat er 1 terugplaatsen. Benieuwd hoe het gaat. Zit nu aan de Utrogestan. Wat een zooi geeft dat hahahaha. Maar goed :) het hoort erbij. Geniet van het weer! X oh ik typ vanaf mijn mobiel en die plakt alles aan elkaar vandaar geen enters dus :)

Link to comment
Share on other sites

Nee het hoort erbij zeggen ze, je kunt er weinig aan doen. Lastig maar ook hier vind ik mn draai wel weer in hoor. Moet me gewoon steeds aanpassen aan mijn lichaam en dat ben ik niet gewend!

 

Wat een lekkere score, 4 embryo's! En een tp, dan breken de vreselijke wachtweken aan. Succes met de terugplaatsing en met aftellen daarna!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use