Jump to content

Eierstok verstopt....herkent iemand dit ?


jolanda12

Recommended Posts

Dames,

 

Ik heb bij een aantal echo's al problemen ondervonden dat ze mijn rechter eierstok niet kunnen vinden.

Ondanks dat ze op de buik duwen en met de echostaaf wat duwen van links naar rechts, onder naar boven, lukt het maar niet om hem in beeld te krijgen. Soms is die dan wel weer te zien, maar het meeste van de tijd niet.

Sinds we begonnen zijn in 2008, hebben ze mij wel medegedeeld dat ik een grote baarmoeder had en een vleesboom.

Toen we dit jaar weer opnieuw gestart zijn, bleek mijn vleesboom 2 x zo groot te zijn geworden, maar dit was geen probleem voor een eventuele zwangerschap omdat die op een goede plaats zat (hebben we gecheckt dmv een baarmoederonderzoek).

 

Iemand die dit herkent en/of advies/tips heeft ?

 

Groetjes,

Jolanda

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jolanda,

 

Ja, ik herken het....mijn rechtereierstok ligt ook verstopt. Krijgen ze ook niet in beeld met de echo en de laatste keer is deze zelfs niet gepunctueerd.

Ik heb 4 icsi-pogingen gehad, waarvan bij 2 pogingen de eierstok wel zichtbaar was naarmate de follikels groeiden. Dan worden ze immers zwaarder. Het verschilde bij mij dus echt per poging.

De allereerste keer hebben ze dwars door mijn baarmoeder moeten prikken om bij de rechtereierstok te kunnen en de laatste icsi hebben ze hem niet aangeprikt.

 

Wat betreft je vleesboom, daar heb ik geen ervaringen mee. Als het niet goed voelt, dan zou ik ergens anders een second opinion aanvragen. Of juist vertrouwen op de kundigheid van je arts. Ik wens je veel succes.

Link to comment
Share on other sites

Jose,

 

Hoe herkenbaar is jouw verhaal. Ik heb ook 4 icsi's gehad en soms ging het goed en soms ook weer niet.

Daarom dat ik denk dat in mijn geval de vleesboom mijn eierstok wegduwt....

 

Heb jij eventueel gevraagd hoe dat bij jou kan ? misschien kan ik iets met jouw info bij mijn gyn.

 

bedankt,

liefs,

jolanda

Link to comment
Share on other sites

Heb ik ook gehad. Tijdens een behandeling in het VU zat de arts die erbij werd gehaald zo te wroeten met dat apparaat dat het echt heel veel pijn deed en ik daarna 4 dagen last had van bloedverlies als bij een menstruatie!

Link to comment
Share on other sites

Jolanda,

 

Voor zover ik weet, had het bij mij geen reden. Je eierstokken zitten niet 'vast' en zijn zeg maar flexibel. Tijdens het stimuleren was het maar net welke kant hij opviel zeg maar: gunstig of ongunstig. Zodoende bij de eerste keer dus achter baarmoeder, uiteindelijk wel gelukt doordat ze door baarmoeder prikten. En de laatste keer was er geen beginnen aan en heeft Dr. S. het gelaten voor wat het is.

 

In jouw geval zou ik gewoon naar specifiekere info vragen bij je gyn, of de vleesboom er echt niet iets mee te maken heeft. Nu blijft het in je hoofd malen. Pogingen zijn al zo kostbaar, dus ik zou echt het zekere voor het onzekere nemen. Als je er geen prettig gevoel bij hebt, zou ik gewoon elders vragen of zelfs een 2nd opinion bij een andere gyn aanvragen. Nee heb je, ja kun je krijgen.

 

Vooral in het begin ben je een leek wat dat betreft, maar hoe verder je in het traject bent, hoe wijzer je wordt. Mede dankzij dit forum. Dat heeft er bij mij uiteindelijk voor gezorgd, hoe stom het ook klinkt, dat ik meer wist dan mijn eigen gyn. Wat mij onzeker maakte en mij de stap heeft doen zetten om uit te wijken naar DD.

En met resultaat.

 

Volg je gevoel meid!

Link to comment
Share on other sites

Guest Guusje

Hoi Jolanda,

 

Hier iemand met veel ervaring met zoek geraakte eierstokken ;)

 

Toen ik ze beide nog had was het altijd lastig ze te vinden. Tijdens het stimuleren, maar ook als dat niet zo was.

 

Ik mis inmiddels mijn rechter eierstok, en mijn linker ligt nu rechts onder!!! Soms achter de baarmoeder. Mijn linker stok zwerft lekker rond dus. Maar het is bij mij niets vervelends, blijkt vaker voor te komen.

 

Maar volg je gevoel.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use