Jump to content
Sign in to follow this  
fren-1976

Gastouder: waar selecteer je op? Tips?

Recommended Posts

Aangezien de kinderopvang in 2013 hoogstwaarschijnlijk nóg duurder wordt, ben ik me aan het oriënteren op gastouders. Mijn dochter zit nu op een kinderdagverblijf waar ik erg tevreden over ben, maar het rekensommetje geeft aan dat een gastouder volgend jaar zo'n 200 euro per maand goedkoper is.

 

- bij welke gastouderbureaus zitten jullie?

- hoe heb je de keuze gemaakt?

- waar moet je op letten?

- heb je nog tips?

- zijn er meiden die hun kindje eerst op een kdv hadden en overgestapt zijn? Ben je tevreden?

 

Ik hoor het graag!

Fren

Edited by fren-1976
Typefoutjes

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aangezien de kinderopvang in 2013 hoogstwaarschijnlijk nóg duurder wordt, ben ik me aan het oriënteren op gashouders.
Ben je d'r nou al beu fren, dat je gaat zoeken naar gashouders??? HahahaIk vind het wel interessant topic, want ook wij willrn eventueel over naar gastouders...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gevoel bij de gastouder, huis/inriching, hygiëne, omgang met kinderen.

Wij betalen 4.50 per uur inclusief luiers/billendoekjes, groente/fruithap en drinken. Ook hebben we haar gevraagd naar haar 'opvoed'wijze, wij vinden het belangrijk dat deze met onze denkwijze matcht danwel zij haar ideëen aanpast aan die van ons.

 

Verder is ze flexibel qua dagen/tijden, mits wij deze uiterlijk 2 weken van tevoren doorgeven. Indien de wijziging korter dan 2 weken plaatsvindt, moeten we alsnog betalen. Haar vakantie en onze vakantie hoeft niet doorbetaalt te worden. Ons gastouderbureau heeft ook een kdv. Op dagen dat de gastouder niet beschikbaar is wegens vakantie of andere belangrijke afspraken, mogen wij tegen de uurprijs van de gastouder gebruik maken van het kdv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks ivfsh!

 

Fren, er was onlangs ook een ander topic geopend m.b.t. ervaringen bij een gastouder. Een forum-lid haar zus wilde als gastouder starten en zij vroeg hier info. Wellicht dat je hier nog 's kan kijken of er handige tips voor je in staan?

 

Uit dat topic blijkt wel dat wij het qua regels wel getroffen hebben met onze gastouder. Velen zijn in uurprijs duurder en dat dan zonder luiers etc.

 

Wat ons erg aansprak is de korte lijn van de communicatie en de huiselijke sfeer. Ze smst bijv. elke dag dat Vince daar is tussen de middag hoe het met hem gaat. Alle gebruiken die Vince heeft m.b.t. slapen/eten neemt zij daar over. Door de kleinschaligheid denk ik dat hier meer tijd voor is dan op een kdv. Vince heeft bij de gastouder een aantal vriendjes/vriendinnetjes in verschillende leeftijden; een tweeling (meisjes) van twee jaar, een jongetje van een jaar en per oktober nog een baby van 3 maanden. Waar wij ook op hebben gelet is de samenstelling van het gastgezin, ondanks dat alleen de moeder gastouder is. Wij wilden bijv. geen alleenstaande moeder als gastouder, maar een weerspiegeling van ons eigen gezin, een 'papa' en een 'mama' dus. Ook heeft onze gastouder voor elke dag een achterwacht geregeld. Mocht ze onverhoopt met een van de kindjes ergens naar toe moeten (dokter, ziekenhuis etc.) dan komt de achterwacht bij haar thuis om de zorg van de overige kindjes op zich te nemen. Dit zijn alle moeders van de opvangkindjes, mijn man en haar man. Zo zijn alle dagen ingedekt. Iedereen weet van elkaar wie welke dag achterwacht is en zodoende weet je dus ook bij wie je kindje tijdelijk is ondergebracht in noodgevallen.

 

Voordeel van de gastouder is dat je alleen betaalt voor wat je afneemt, i.p.v. 11 uur bij een kdv terwijl je veel minder uren afneemt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest SJSL

Dat was mijn zus :)

 

Milou gaat dus per 1-12 ook over van het KDV naar de gastouder, haar tante.

Vind het aan de ene kant jammer, want vind het juist op een KDV leuk dat er een redelijk grote groep kindjes is. Milou doet het daar heel goed en is supersociaal.

Maar goed, ze gaat natuurlijk met mijn zusje mee, want dat is pas helemaal fijn (m´n zus werkt nu ook op het KDV).

 

Qua uurprijs is het bij ons in de regio allemaal ongeveer hetzelfde (tussen 5,60, en 5,90), wel de 1 met en de 1 zonder billendoekjes en andere kleine dingen. Allemaal zonder luiers.

(zus heeft natuurlijk net allerlei onderzoek hierna gedaan).

 

Een vreemde gastouder lijkt me best moeilijk, omdat het zo 1 op 1 is, lijkt me het gevoel wat je bij haar hebt het allebelangrijkst. Dat iemand een pedagogische achtergrond heeft. Er zijn wel diploma eisen aan een gastouder, maar die zijn superbreed. Dus ik zou wel navragen wat iemand aan opleiding / ervaring met groepjes kinderen heeft.

 

Daarnaast zijn er wel veel verschillen in welke uren wel en niet worden berekend. Hier in de regio is er 1 waar je echt nooit hoeft te betalen als je kindje niet komt, de ander waar je zo'n beetje altijd wel moet betalen. (mijn zus gaat hier tussen in zitten). Wat vind je belangrijk en noodzakelijk t.a.v. deze flexibiliteit. Kan financieel wel schelen, maar vooral als je kindje veel ziek is of jullie om andere redenen vaak geen opvang af zullen nemen.

 

Als de KOT inderdaad omlaag gaat weer, in 2013, gaat het ons ook zo'n 200 euro per maand schelen (we blijven dan gelijk tov wat we nu netto betalen, anders zijn we in 2013 ruim 200 euro duurder uit).

Vind het een groot voordeel dat je alleen afgenomen uren gaat betalen, vind dat zo frustrerend aan een KDV.

 

Achterwacht is trouwens verplicht als de gastouder 4 of meer kindjes per dag opvangt (en officieel erkend gastouder is, dus is ingeschreven bij een Gastouderbureau, maar dat zal wel, want anders krijg je geen KOT).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this   • Posts

  • Hallo! Ik zou graag ervaring delen over de ICSI im het CRG in UZ Brussel. Ik snap helaas niet zo veel van de Online updates die ik krijg over de behandeling en embryo ontwikkeling en beoordeling: Zijn hier Dames die meer ervaring met Brussel hebben? Ik hoorde zaterdag Dag 1 dat er 7 toen bevrucht waren. Gisteren kreeg ik te hoten dat er 13 in total eicellen onder observatie zijn om te bepalen of zij ook gaan delen en dat de definitieve bevruchting pas op Dag 3 wordt meegedeelt. Vandaag op Dag 3 las ik de update dat er 9 definitief bevrucht waren en in de ochtend op Dag 3: 7 van categorie 1 (excellent), 0 van 2 (goed) en 0 van 3 (slecht). Mijn twijfel is: waar zijn de 2 bevruchte eicellen? Lopen zij achter en zijn niet beoordeeld? Waar zijn 4 resterende eicellen die op Dag 2 gewoon gingen delen maar in de ochtend op Dag 3 niet meetellen? Blijkbaar tellen zij in Brussel zygoten 1PN (1 pronuclei) bij de bevruchting niet maar als zij gaan delen worden zij soms ook teruggeplaatst of krijgen een biopsie voor de PGS.  Ik vind het zo verwarrend dat men deze automatische updates krijgt en in de realiteit zijn er veel meer embryos. Bedankt voor jullie ervaringen met embriologie in Brussel. Groeten. E.        
  • Hallo lieve mensen, Na 7 miskramen die vroegtijdig waren afgebroken, waarvan de 1e een buitenbaarmoederlijke was hierbij is de eileider verwijderd. En de langste zwangerschap duurde  13 weken. Hebben we hulp gekregen van de fertiliteitskliniek. Inmiddels 5 behandelingen IUI gehad zonder resultaat. En nu dan de eerste Ivf gehad. 8 dagen na de terugplaatsing kreeg ik licht bruine bijna grijze afscheiding. Op de 9e dag werd het al heel donker rood. Heb er voor gekozen toch nog utrogestan nog in te brengen, 3x daags 2x 100mg. Misschien heel slecht maar we hebben geslachtsgemeenschap gehad, hierna kwam er helderrood bloed uit. Heb 2 weken Geen geslachtsgemeenschap gehad terwijl we eerder echt als konijntjes waren.  Ben vandaag ook niet verder gegaan met de utrogestan omdat ik dacht dat ik ongesteld zou zijn. Normaal gesproken heb ik veel krampen en pijn vooral bij een miskraam of menstruatie. Maar ik voel helemaal niks, maar heb wel helderrood bloedverlies, maar ook niet zo veel als bij een menstruatie..  Morgen bel ik de kliniek op, want dinsdag zou ik mogen testen.  Bedankt voor jullie tijd, hopelijk kan iemand mij voort helpen! Groetjes Chell  
  • Gebruik je nog medicatie @Shadow1987 ? Hoeveel daagse embryo heb je teruggeplaatst gekregen? 
  • IVM (In Vitro Maturation) is een procedure waarbij weinig vruchtbare medicijnen worden gebruikt om onrijpe eieren te produceren die worden verzameld door middel van kleine operaties en vervolgens gerijpt met hormonen. Ik heb over dit IVM-proces in deze onderstaande link gelezen en ik hoop dat dit nuttig voor u zal zijn. https://www.swcic.com/treatments/ivm-in-vitro-maturation.php
  • Lage AMH-niveaus worden over het algemeen beschouwd als een indicator van een lage ovariële reserve. Een lage AMH-vruchtbaarheidsbehandeling kan bestaan uit IVF samen met hormoonbehandeling.
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use