Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
fren-1976

Gastouder: waar selecteer je op? Tips?

Aanbevolen berichten

Aangezien de kinderopvang in 2013 hoogstwaarschijnlijk nóg duurder wordt, ben ik me aan het oriënteren op gastouders. Mijn dochter zit nu op een kinderdagverblijf waar ik erg tevreden over ben, maar het rekensommetje geeft aan dat een gastouder volgend jaar zo'n 200 euro per maand goedkoper is.

 

- bij welke gastouderbureaus zitten jullie?

- hoe heb je de keuze gemaakt?

- waar moet je op letten?

- heb je nog tips?

- zijn er meiden die hun kindje eerst op een kdv hadden en overgestapt zijn? Ben je tevreden?

 

Ik hoor het graag!

Fren

aangepast door fren-1976
Typefoutjes

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Aangezien de kinderopvang in 2013 hoogstwaarschijnlijk nóg duurder wordt, ben ik me aan het oriënteren op gashouders.
Ben je d'r nou al beu fren, dat je gaat zoeken naar gashouders??? HahahaIk vind het wel interessant topic, want ook wij willrn eventueel over naar gastouders...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gevoel bij de gastouder, huis/inriching, hygiëne, omgang met kinderen.

Wij betalen 4.50 per uur inclusief luiers/billendoekjes, groente/fruithap en drinken. Ook hebben we haar gevraagd naar haar 'opvoed'wijze, wij vinden het belangrijk dat deze met onze denkwijze matcht danwel zij haar ideëen aanpast aan die van ons.

 

Verder is ze flexibel qua dagen/tijden, mits wij deze uiterlijk 2 weken van tevoren doorgeven. Indien de wijziging korter dan 2 weken plaatsvindt, moeten we alsnog betalen. Haar vakantie en onze vakantie hoeft niet doorbetaalt te worden. Ons gastouderbureau heeft ook een kdv. Op dagen dat de gastouder niet beschikbaar is wegens vakantie of andere belangrijke afspraken, mogen wij tegen de uurprijs van de gastouder gebruik maken van het kdv.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Thanks ivfsh!

 

Fren, er was onlangs ook een ander topic geopend m.b.t. ervaringen bij een gastouder. Een forum-lid haar zus wilde als gastouder starten en zij vroeg hier info. Wellicht dat je hier nog 's kan kijken of er handige tips voor je in staan?

 

Uit dat topic blijkt wel dat wij het qua regels wel getroffen hebben met onze gastouder. Velen zijn in uurprijs duurder en dat dan zonder luiers etc.

 

Wat ons erg aansprak is de korte lijn van de communicatie en de huiselijke sfeer. Ze smst bijv. elke dag dat Vince daar is tussen de middag hoe het met hem gaat. Alle gebruiken die Vince heeft m.b.t. slapen/eten neemt zij daar over. Door de kleinschaligheid denk ik dat hier meer tijd voor is dan op een kdv. Vince heeft bij de gastouder een aantal vriendjes/vriendinnetjes in verschillende leeftijden; een tweeling (meisjes) van twee jaar, een jongetje van een jaar en per oktober nog een baby van 3 maanden. Waar wij ook op hebben gelet is de samenstelling van het gastgezin, ondanks dat alleen de moeder gastouder is. Wij wilden bijv. geen alleenstaande moeder als gastouder, maar een weerspiegeling van ons eigen gezin, een 'papa' en een 'mama' dus. Ook heeft onze gastouder voor elke dag een achterwacht geregeld. Mocht ze onverhoopt met een van de kindjes ergens naar toe moeten (dokter, ziekenhuis etc.) dan komt de achterwacht bij haar thuis om de zorg van de overige kindjes op zich te nemen. Dit zijn alle moeders van de opvangkindjes, mijn man en haar man. Zo zijn alle dagen ingedekt. Iedereen weet van elkaar wie welke dag achterwacht is en zodoende weet je dus ook bij wie je kindje tijdelijk is ondergebracht in noodgevallen.

 

Voordeel van de gastouder is dat je alleen betaalt voor wat je afneemt, i.p.v. 11 uur bij een kdv terwijl je veel minder uren afneemt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast SJSL

Dat was mijn zus :)

 

Milou gaat dus per 1-12 ook over van het KDV naar de gastouder, haar tante.

Vind het aan de ene kant jammer, want vind het juist op een KDV leuk dat er een redelijk grote groep kindjes is. Milou doet het daar heel goed en is supersociaal.

Maar goed, ze gaat natuurlijk met mijn zusje mee, want dat is pas helemaal fijn (m´n zus werkt nu ook op het KDV).

 

Qua uurprijs is het bij ons in de regio allemaal ongeveer hetzelfde (tussen 5,60, en 5,90), wel de 1 met en de 1 zonder billendoekjes en andere kleine dingen. Allemaal zonder luiers.

(zus heeft natuurlijk net allerlei onderzoek hierna gedaan).

 

Een vreemde gastouder lijkt me best moeilijk, omdat het zo 1 op 1 is, lijkt me het gevoel wat je bij haar hebt het allebelangrijkst. Dat iemand een pedagogische achtergrond heeft. Er zijn wel diploma eisen aan een gastouder, maar die zijn superbreed. Dus ik zou wel navragen wat iemand aan opleiding / ervaring met groepjes kinderen heeft.

 

Daarnaast zijn er wel veel verschillen in welke uren wel en niet worden berekend. Hier in de regio is er 1 waar je echt nooit hoeft te betalen als je kindje niet komt, de ander waar je zo'n beetje altijd wel moet betalen. (mijn zus gaat hier tussen in zitten). Wat vind je belangrijk en noodzakelijk t.a.v. deze flexibiliteit. Kan financieel wel schelen, maar vooral als je kindje veel ziek is of jullie om andere redenen vaak geen opvang af zullen nemen.

 

Als de KOT inderdaad omlaag gaat weer, in 2013, gaat het ons ook zo'n 200 euro per maand schelen (we blijven dan gelijk tov wat we nu netto betalen, anders zijn we in 2013 ruim 200 euro duurder uit).

Vind het een groot voordeel dat je alleen afgenomen uren gaat betalen, vind dat zo frustrerend aan een KDV.

 

Achterwacht is trouwens verplicht als de gastouder 4 of meer kindjes per dag opvangt (en officieel erkend gastouder is, dus is ingeschreven bij een Gastouderbureau, maar dat zal wel, want anders krijg je geen KOT).

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
Log in om dit te volgen   • Berichten

  • Hoi Catlover, hopelijk heb je nu een mooie terugplaatsing achter de rug en blijft deze 9 maanden zitten. ja druk met de verhuizing. Ik heb dat qua stressnivo echt ouderschap. 30 maart is al zo dichtbij en er moet nog zo veel ingepakt en verhuisd worden, en dan weer uitgepakt. Nu een dochter van 4 jaar erbij werkt ook niet erg vlotter😉 wij hadden een financiële tegenvaller. Ik ben inmiddels 43 jaar en heb nu dus 2 mislukte terugplaatsingen achter de rug van een punctie uit 2012. Ik ben bij zorgzaam goed verzekerd, ster 4 en kregen daar een 4e icsipoging vergoed. masr nu ontvingen wij een consultrekening van 320 euro van de gyn! Blijkt dat na je 43 jaar de tp niet meer gwordt vergoed. Dit was alleen nog de 1e rekening, dan komt tp en medicatie er nog bij. Nou onze dikke spaarrekening is door de verhuizing dus ook leeg😫 ik had voor de tp nog gekeken op de website daar stond dat als je nog embryo’s over hebt uit een eerdere poging je deze vergoed krijgt en er stond geen leeftijd bij, maar dat zal ik dan wel verkeerd geïnterpreteerd hebben🤨 onze 2 laatste cryos gaan we derhalve niet meer terugplaatsen😥  onze kans voor een 2e is ook verkeken helaas. Maar wij hebben al een dochter mogen krijgen en in Ons geval dat geld is maar geld, jammer maar helaas. Staat niet gelijk aan jouw situatie. Ik hoop echt met je mee voor een geslaagde tp😘
  • Beste Dames, Vanmorgen was ik in Düsseldorf. Ik heb heel leuk zitten praten met een vrouw van 41 jaar uit Wageningen.  Indien deze vrouw op het forum zit dan contact opnemen? Ik vind het erg leuk om even te praten en ervaringen uit te wisselen. groeten, Catlover
  • Ik heb een ritje in de aanbieding! 62 km naar UTRecht  Vertrek max augustus '19 vanuit omgeving Zwolle, PB als je mee wil 🙂
  • Beste Caro-linn, DD heeft mij niet gebeld vanmorgen. Dus dan moet mijn embryo nog leven. Woensdag terugplaatsing.  Het is een en al ellende. Ik vind het zo naar dat ik het nu moet opgeven. Had ik maar een dikke bankrekening. Dan kon ik nog een laatste poging wagen. Dan ben jij nog druk zat met een verhuizing in zicht. Heel veel succes daarmee en heel veel geluk in jullie nieuwe huis!
  • Tjee wat heftig. Ik snap dat dit een tranendal is. Is er nu al iets bekend verder? Ik hoop met je mee😘  ja wij hebben nu nog 2 cryos van de 4e punctie uit 2012. Ik ga deze in april/ mei laten terugplaatsen mits goed ontdooit. We gaan nu eerst verhuizen en dit is dus een stressvolle periode. Heel veel sterkte en hopelijk geluk met die ene emmy. Mijn duimen draaien🤞🏼
 • Topics

×

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden