Jump to content

wie kan mij helpen? ervaringen over ivf/icsi


snoopy1
 Share

Recommended Posts

heb mij vandaag hier aangemeld.

bijna 2 jaar proberen wij zwanger te raken. ik blijf helaas met vragen en onzekerheden zitten.

 

 

afgelopen maart zijn we naar de huisarts gegaan omdat een zwangerschap uit bleef. mijn vriend kreeg toen een zaad onderzoek en bleek traag zaad te hebben. in overleg met de huisarts zijn we toen doorverwezen naar het ziekenhuis. daar hebben ze onderzoeken naar mij gedaan en bij mij zag alles er goed uit. mijn vriend kreeg nogmaals een zaad onderzoek en het zaad was nog steeds traag, de hoeveelheid iets onder normaal maar niet zorgwekkend. volgens de gyn was de kans op een spontane zwangerschap aanwezig. maar ze stuurt ons wel door naar zwolle voor een ivf/icsi behandeling.

 

 

ik loop momenteel met gemengde gevoelens rond.

en ik ben behoorlijk bang en onzeker.

 

 

zijn er mensen die ervaring hebben met het zelfde situatie?

wie hebben ervaringen in zwolle?

wat zijn de ervaringen over ivf/icsi?

 

 

hoe groot is de kans dat we kinderloos blijven?

 

 

zoveel vragen dat ik het zelf niet meer weet.

ik hoop dat hier mensen zijn die mij een beetje gerust kunnen stellen.

 

 

we kunnen pas eind volgende maand terecht voor een intake.

 

 

gr calista

Link to comment
Share on other sites

Hou Calista, welkom hier! Er komt veel op je af als je zulk nieuw krijgt, daar weten de dames op dit forum alles van! De 'kansen' zijn voor iedereen anders, hangt van zoveel (zichtbare en onzichtbare) factoren af... Ik zou me ook echt niet druk maken om de kansen dat je kinderloos blijft. Zoals je hier zult ontdekken is er zoveel mogelijk! Ik herken je angst wel hoor, maar het verlamt je ook dus zoek vooral succesverhalen!

Wij zijn in de MMM gekomen ivm PCOS (mijn cyclus klopte niet echt) en begonnen met IUI. Toen bleek

het zaad van vriendlief sterk te variëren en na 11 mislukte IUI pogingen zijn we overgestapt op IVF. Bij de techniek van IVF moet het zaadje zelf het eitje bevruchten maar daar was een communicatiestoornis en dus zijn we overgestapt op ICSI. Het resultaat daarvan spartelt druk in mijn buik.

Wij zijn in Voorburg behandeld dus geen ervaring met Zwolle.

Ik vind de hele MM best stressvol en wat ik alle starters mee geef is: zet je leven niet op

pauze en blijf de dingen doen waar je gelukkig van wordt. Het is al zwaar zat op den duur!

Als je gerichte vragen hebt, stel ze gerust !

Link to comment
Share on other sites

bedankt voor je reactie en natuurlijk gefeliciteerd met je zwangerschap van een tweeling. ja er komt heel veel op me/ons af. maar het is vooral die onzekerheid. als ik jou verhaal zo lees heb je ook een lange onzekere tijd meegemaakt. ik ben idd vooral op zoek naar positieve verhalen. en ja het is idd stressvol en ik maar ook mijn vriend zijn er veel mee bezig. helaas zijn er meer dingen op dit moment wat stress geeft. gelukkig kunnen we er samen over praten, en ik merk dat onze band wel sterker wordt omdat we dit samen doen. wat je zegt blijf leuke dingen doen dat doen we ook zeker wel. als ik nog vragen heb dan zal ik ze plaatsen.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Snoopy

 

Ik zit een beetje in het zelfde schuitje mijn vriend heeft ook traag zaad, en bij mij na onderzoeken bleek dat 1 eileider verstopt zat, die hebben ze in februari verwijderd, we hebben in mei een ivf behandeling gedaan en die is helaas mis gegaan, en we hadden nog 1 cryo en die is 11 augustus ontdooit en teruggeplaats zit nu in me wacht weken, zit vandaag op wachtdag 11 en mag op wachtdag 14 testen maar een paar dagen geleden teste is negatief dus zie het somber in, maar zolang ik niet bloed is er nog hoop dus ik moet nog een paar dagen afwachten.

Ik wens je veel succes en hoop dat jullie wens snel vervult mag worden.

Ik ben ook bang en onzeker, maar probeer positief te blijven, eens komt het goed...

Wanneer mag je starten met je behandeling....

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor je felicitatie! Het is een heel raar, bijzonder en ook eng gevoel zo die twee kleintjes te dragen. Ja ook wij hebben onzekerheden gekend en nog steeds hoor! De angsten horen erbij, niemand kan je garanties geven over je toekomst en dat maakt het zo slopend. Waar anderen het in lijken te plannen staat je eigen kinderwens en daarmee een deel

van je leven ongewild stil. Daarom is positief blijven en afleiding zoeken zo belangrijk. Als de angsten overheersen wordt het niet te doen. Veel succes in elk geval! Ik las volgens mij in je andere topic dat je ook nog jong bent? Ik ben nu 27 en we zijn zes jaar zoet geweest dus rond dezelfde leeftijd begonnen (wij zaten vrijwel meteen in de MMM). Maar laat je niet afschrikken hoor, veel tijd ging in de behandeling van PCOS etc zitten. Dus in ieder geval een succesverhaaltje hier want wij hadden wel meer tegen zitten dan alleen slecht zaad en toch twee wondertjes in de maak!

Link to comment
Share on other sites

hoi marielle,

 

vervelend allemaal. en vooral dat een eileider verwijderd is. hoop voor je dat je een positieve test in handen krijgt.

jij ook heel veel succes de komende dagen.

ik probeer positief te blijven. met alle verhalen en steun op het forum komt dat wel goed.

 

volgende maand hebben we een intake gesprek in zwolle.

Link to comment
Share on other sites

hoi sorpresa,

 

dat kan ik mij voorstellen. ik denk een heel mooi gevoel ook 2 drukte makertjes haha. ik denk dat iedereen onzeker blijft tot het eenmaal geboren is maar dan zijn er ook geen geranties. maar je bent de belangrijkste weken toch al door als je onderschift lees?

 

klopt iedereen in onze omgeven is zwanger of heeft net een kleine gekregen dus is voor ons nog moeilijker soms.

wij blijven ook positief denken en doen lekker de dingen die we altijd deden.

 

klopt ik ben 23 en mijn vriend 24 dus idd nog jong. mijn vriend en ik hebben toen we bij elkaar kwamen gezegd voor ons 25e willen we graag een kleintje. ik denk alleen dat dat geen ree'l beeld meer is.;-)

Link to comment
Share on other sites

Zeg nooit nooit, het kan snel gaan! Ik hoop voor jullie dat het meteen mee zit allemaal :-)

 

En idd de kritieke weken zijn voorbij maar na heel veel harde buiken toch weer bezorgd. Blijf ik tot ze 40 zijn vrees ik ;-)

Link to comment
Share on other sites

Snoopy het is Zeker een heftige tijd. Wij zij. Zes jaar bezig en zitten midden in het traject. Onze eerst IVF poging is eerder afgebroken. Nu hopen op een tweede poging. Het is inderdaad fijn om er met mensen over te praten die je echt begrijpen.

Link to comment
Share on other sites

Hoi snoopy,

 

Welkom op het forum. Er is ook een topic van de isala onder 'ziekenhuis' te vinden. Hier schrijven veel 'ervaringsdeskundigen' uit omgeving zwolle mee. Ga je daar ook meeschrijven?

 

Groeten mare

Link to comment
Share on other sites

Hoi Snoopy,

 

Een ivf/icsi traject is een hele heftige ervaring. Je leeft tussen hoop en vrees. Zelf ben ik na de 3e poging zwanger geworden en heb ik uiteindelijk een tweeling gekregen. Een hoop geduld is nodig.

Zwolle is een fijn ziekenhuis met vooral aardige verpleegkundigen.

Link to comment
Share on other sites

@sorpresa: daar heb je gelijk in. dank je wel.

oh ja harde buiken is ook niet fijn, maar je hebt er ook 2 in zitten;-).Haha komt vast goed:-)

 

@janssuhhh: dit forum is heel fijn om er over te praten met mensen die ook in de zelfde situaties. jullie zijn dus ook al een lange tijd bezig. veel succes de komende tijd.

 

@mare: dank je wel. ik heb idd dat kopje al gezien;-). ik zal mij eerst gaan inlezen op dit topic. maar ik denk dat ik wel mee ga schrijven.

 

@chrisH: ik snap wat je bedoeld dat je leeft tussen hoop en vrees. ik ben er idd achter dat we geduld moeten hebben. ben blij dat ik weer een ervaring over het ziekenhuis heb gehoord.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use