Jump to content

Basispakket: nieuwe voorwaarden vanaf 2013


Dee78

Recommended Posts

Veranderingen in het basispakket, vanaf 2013 worden extra voorwaarden gesteld aan IVF behandelingen:

 

 

 • IVF en andere zorg om de vruchtbaarheid te verhogen wordt niet vergoed, wanneer de vrouw 43 jaar of ouder is.
 • Bij vrouwen tot 38 jaar worden de 1e en 2e IVF poging alleen vergoed, wanneer er één embryo wordt teruggeplaatst. Bij de 3e poging is terugplaatsing van 1 of 2 embryo’s toegestaan
 • Bij vrouwen van 38 tot 43 jaar is alleen vergoeding mogelijk bij terugplaatsing van 1 of 2 embryo’s bij alle 3 de pogingen

 

************

 

Er worden dus nog steeds 3 pogingen vergoed, maar alleen wanneer bij de eerste 2 pogingen maar 1 embryo per keer wordt teruggeplaatst (tot 38 jr).

Geen idee hoe zwart/wit de terugplaatsing van maar 1 embryo moet worden gezien (lijkt me toch dat ze dit moeten laten afhangen van de kwaliteit van de embryo's, en of embryo's die overblijven ingevroren kunnen worden of weggegooid zullen worden?).

 

Ben benieuwd of jullie er al meer over gehoord hebben (achtergronden/overwegingen + uitvoering in de praktijk). Voor mezelf lijkt de situatie niet echt meer van toepassing, maar wilde het toch even delen.....

Link to comment
Share on other sites

Ik vind het ook wel apart... Stel nou dat er toch twee teruggeplaatst worden en je raakt in verwachting van 1 kindje. Wat is dan het verschil met tp van 1? Misschien was je dan niet zwanger geraakt en had je nog een dure poging moeten ondergaan... Wat is duurder, de extra zorg bij een tweelingzwangerschap of een extra poging of eventuele zorg bij ongewenste kinderloosheid?

Kortom; ik ben ook heel benieuwd naar de afweging. En naar hoe ze het bijhouden; declareert een kliniek de terugplaatsing van twee anders dan die van 1?

Bij mij zijn ivm de tot dan toe behaalde resultaten twee embryo's teruggeplaatst en die zijn ineens allebei blijven zitten. Ik ben 27 en zou dit met deze regeling niet meemaken. Gek idee dat ik dan een van mijn babies zou moeten missen!

 

Dit alles terzijde ben ik wel blij dat er geluisterd is naar 'ons' vertegenwoordigd door o.a. Freya. 1 poging vergoeden was echt absurd geweest! Een harde grens aan leftijd blijft mij niet lekker zitten omdat geen vrouw hetzelfde is maar goed als dit de drie pogIngen in stand houdt...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use