Jump to content

verbetering hulp bij kinderwens, uw mening telt!


leonie

Recommended Posts

Beste lezer,

 

Mijn naam is Leonie. Ikmoet binnenkort afstuderen en voor het project waaraan ik meewerk zouik graag zo veel mogelijk informatie inwinnen onder vrouwen die eenkinderwens hebben. Met deze informatie wil ik inventariseren of erbehoefte is aan nieuwe workshops/cursussen/bijeenkomsten op zowelpsychisch als lichamelijk vlak. Bijvoorbeeld werken aan een hogerekans op een zwangerschap (gezonder leven, gezonder eten, toewerkennaar een beter gewicht) en aan het beter leren omgaan met alles water afspeelt in je hoofd.

 

Wie zou mij willen helpen door hierzijn mening over te geven, wellicht aan de hand van de volgendevragen:

Wat houd je ’s nachts wakker (op ditgebied / m.b.t. het onderwerp onvruchtbaarheid)?

Wat zijn je grootste problemen op ditgebied, waar zoek je een oplossing voor?

Hoe voel je je daarover?(bijvoorbeeldverward, voltwijfel, volfrustratie)

Wat is je belemmering om dit probleemzelf op te lossen?

(Bijvoorbeeld:geen visie op hetprobleem, missen kennis en / of vaardigheden, missen zelfvertrouwen,niet weten hoe of waar zeoplossingen kunnen vinden, wetenniet hoe te beginnen, schuiven een oplossing voor zich uit)

Watheb je al geprobeerd en waarom heeft dat niet geholpen?

Wat zijn producten en diensten waar jeop dit gebied echt wat aan hebt, of waar je echt wat aan zou hebben?

Hoe zou een training of workshop m.b.t.dit onderwerp er naar jouw mening uit moeten zien?

Welkeonderwerpen of thema's zou zo'n workshop moeten bevatten, zodat jijje er voor inschrijft?

Wanneer zo'n training of workshop er zouit zou zien, wat zou je er dan voor willen betalen?

Watkost het als we dit probleem niet oplossen?

 

Alvast enormbedankt. Ik ben eventueel direct te bereiken onder: monkje@msn.com

Link to comment
Share on other sites

Natuurlijk ligt elke vrouw (en man!) wakker van onzekerheden tijdens dit proces en het enige wat mij gerust had kunnen stellen was een blik in de toekomst zodat ik met zekerheid wist of het zin had. Ik heb persoonlijk nooit behoefte gehad aan extra begeleiding. Het IVF team zorgde voor advies op maat en er was ook nazorg na een mislukte poging. Het ziekenhuis wist ook diëtisten aan te wijzen mocht dit nodig zijn. Er zijn praatgroepen van o.a. Freya maar zelf heb ik daar geen behoefte aan gehad , dit forum was genoeg. Ik denk wel dat er werkgevers zijn die nog wat kunnen leren. Ik heb niks te klagen gehad maar ik lees/hoor regelmatig andere verhalen.

 

Dan nu een wedervraag: Wat is je hypothese en waar is die op gebaseerd? Ik lees tussen de regels door dat je een probleem verwacht en een behoefte aan oplossing daarvoor. Ik ben benieuwd op basis van welke signalen je hierbij bent gekomen. Vioral omdat ik het zelf anders ervaren heb natuurlijk ;-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use