Jump to content

icsi dusseldorf of belgie?


weentje

Recommended Posts

hallo ik ben weentje 27 jaar moeder van een prachtdochter shania die ik in 2008 heb gekregen doormiddel van mijn 2de icsi poging

toen shania 1jaar was opnieuw begonnen na de 2icsi bleek ik weer zwanger maar werd helaas een mk laatste icsi ook mislukt uitbehandel

we dachten toen met zn 3tjes verder te gaan

 

nu na bijna 2jaar komt het gevoel weer en samen beslist om er toch voor te gaan op eigen kosten

 

nu vraag ik me af na belgie te gaan of dusseldorf???? kom van nl heb zelf alle behandelingen in het azm maastricht gedaan

maar nu we op eigen kosten gaan behandelen wil ook proeberen het beste eruit te halen

 

welk ziekenhuis raden jullie me aan???/

Link to comment
Share on other sites

Weentje, ik heb nu de laatste terugplaatsing gehad in NL en wij hebben besloten naar Gent te gaan, als we nog een keer gaan. Ik heb heel veel gelezen de afgelopen jaren en heb het beste gevoel over Gent. Er zitten hele goede, maar ook empathische artsen en ze doen goede aanvullende behandelingen (zoals Pipelle, wat nu heel positief in het nieuws is). Düsseldorf is ook goed, maar wel wat commerciëler, schijnt. Kortom: mijn keus valt op basis van wat ik allemaal heb gelezen op Gent, maar je kunt het misschien beter van ervaringsdeskundigen horen! Er zijn hier wel dames die in Gent respectievelijk Düsseldorf worden behandeld.

In ieder geval veel succes gewenst!

Link to comment
Share on other sites

Weentje, Wij lopen nu in het UZ Gent, en voelen ons daar zo op onze plek en zijn idd veel goede artsen. En de wachten zijn ook te doen.

Ook heb veel goede dingen over Dusseldorp gehoord, wij zaten ook te twijfelen, maar zijn toch blij dat we voor Gent gekozen hebben

 

Succes met je keuze

Link to comment
Share on other sites

wij hebben een poging gehad in zowel dusseldorf als gent. Persoonlijk vond ik gent veel fijner. Ze zijn zorgvuldig, hebben veel kennis en nemen de tijd voor je. In dusseldorf is het idd veel commercieler en na de intake (waar er wel tijd voor je wordt genomen), gaat alles veel gehaaster. Waarom maak je niet in beide klinieken een afspraak. Kan jezelf ervaren wat je zelf prettiger vind. Er zijn nl ook zat meiden die wel ook goede evaringenin DD hebben. is denk ik ook erg persoonlijk. Voor de een voelt het een bete en voor een ander weer wat anders.

In zowel dusseldorf als gent zijn wel wachtlijsten dus ik zou alvast een afspraak maken.

in gent waren wij onder behandeling bij prof de s.u.t.t.e.r.. Een aanrader!

Gezien de miskramen zou je ook even in het topic kunnen komen spieken: prednisolon, alan beer etc.

Een hoop meiden hebben nl ook contact met een imuunarts in dusseldorf. Hij staat los van de kinderwenskliniek daar. Hij heeft zijn eigen lab en zich verdiept in immuunafwijkingen. Er zijn daar meer meiden die nu blijvend zwanger zijn vanwege prednison oid.

Ik ben zelf ook bij hem onder behandeling geweest.Mocht je vragen hebben ove gent, dusseldorf of de immuunarts. laat het maar weten. succes!

Link to comment
Share on other sites

oja, je kan alvast beginnen met het opvragen van je dossier in maastricht. Deze kan je dan alvast per mail doortsuren naar gent of dusseldorf.

In gent is het bekeid normaal gesproken dat je eerst komt voor een algemene intake en dan pas krijg je een behandelend arts toegwezen waar je dan vervolgens weer een afspraak mee moet maken.

Ik kon toen, vanwege de reisafstand regelen, dat ik mijn dossier alvast per mail kon opsturen. Hierdoor kon de algemene intake op dezelfde dag gepland worden als het gesprek met de behandelend arts. Dat scheelt toch weer een extra ritje en tijd.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Weentje

 

Ik zou zeer zeker bij beide klinieken een consult aanvragen, een gevoel is erg belangrijk.

je hebt het over België, zelf zijn wij in behandeling geweest in Brussel (jette), dit omdat wij volgens ns zkh aangewezen waren op tese icm met icsi.

de kosten daar liggen ver boven de kosten in nl. Op zich ond ik het er erg prettig maar de behandelend arts zie je bij een gewone icsi eigenlijk alleen bij je intake en bespreken behandelplan.lange wachttijd.nadeel kan ook zijn als je daar gaat dat je behalve de follikelmetingen ook bloedfnames moet laten doen om de hormoonwaarden te monitoren.

 

ondanks de geslaagde (tweede) poging zijn wij destijds overgestapt naar Düsseldorf, juist omdat zij een methode hebben om een nog betere zaadselectie te doen met de zogenaamde imsi methode, nu heb ik wel gehoord dat ze dat in Brussel inmiddels ook toepassen.

 

Persoonlijk vind ik het in DD niet commerciëler er aan toe gaan als in Brussel. Voordeel van DD tov Brussel vind ik de korte lijnen met de arts. Op de emails die ik stuurde had ik altijd bijna direct antwoord en ze zijn erg flexibel mbt inplannen.

 

Dit zijn onze ervaringen, ik kan echt alleen maar zeggen ga op meerdere plaatsen een gesprek aan dan kun je wellicht makkelijker een keuze maken, heel veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

Ik had het al eerder geschreven, maar raad nogmaals aan om bij beide klinieken eens langs te gaan. De keuze voor een kliniek is erg persoonlijk.

 

In Gent hebben ze overigens ook apparatuur voor de imsi, maar wordt het niet vaak gedaan.

Zelf heb ik juist goede ervaringen met korte lijnen per mail in Gent. Ik kon de prof mailen en kreeg dan persoonlijk antwoord van haar. In dusseldorf werd ik juist vaak per mail weer doorverwezen naar een van de assistentes. Zo zie je maar dat iedere ervaring weer anders is. Het is ook maar net waar jij je zelf goed bij voelt. Ik Vond DD al vele malen fijner als Nederland, maar die won het voor mij persoonlijk toch weer niet van Gent. Terwijl ik ook echt andersom verhalen hebt gehoord.

 

Onze verzekering (CZ) heeft een contract met Gent. Hierdoor werden vele onderzoeken zoals hysteroscopie, RIF bloedonderzoek, pipelle etc gewoon vergoed. De kosten voor een icsi behandeling helaas weer niet (was de vijfde behandeling).

Wij moesten een voorsdchot betalen van 3600 euro. Hierin zitten alle kosten, zoals verplicht bloedonderzoek, verdoving, invriezen en bewaren van cryo's, assisted hatching, blastotransfer in speciale stoof etc. Uiteindelijk waren de daadwerkelijke kosten iets van 3200 euro en kregen wij het verschil terug.

Mocht je nog recht hebben op betalende behandelingen kan je dit weer indienen bij je verzekering.

 

In DD was het iets goedkoper. Daar kostte onze icsi poging 2300 euro. Echter dat is de kale prijs. Je krijgt dan nog extar kosten voor de narcose, verplichte bloedafname mbt punctie, assisted hatsching, picsi of imsi, eventueel embryoscoop voor blasto etc. Hierdoor loopt de prijs op en ben je uiteindelijk ongedveer net zo veel kwijt als in gent, omdat daar alle extra's binnen die prijs is inbegrepen.

 

Ik heb ook ooit geinformeerd voor Brussel, maar daar waren de kosten weer hoger. ietsd van 4000 / 4500 euro ofzo.

 

Het scheel al een hoop als je wat m.edicatie overhebt of kan krijgen.

Link to comment
Share on other sites

In Brussel ben je €4500 kwijt voor de icsi en dat is exclusief de follikelmetingen en bloedafnames, de kosten daarvoor komen er dan nog bij.en deze kosten zijn ook excl. De medicatie. De punctie gaat mbv plaatselijke verdoving en is super!, geen pijn hoor.

 

wen wat apart dan weer met de emails, ik had juist alleen met d'r. S contact, wat ik juist zo fijn vond.

 

In Brussel krijg je overigens te maken met een zogenaamde c.a.s.e.m.a.n.a.g.e.r. Zij zal je met al je vragen ed. Begeleiden.

Link to comment
Share on other sites

dank jullie wel voor alle info

ben nu een beetje op dehoogte we gaan als eerste even een afspraak maken in gent dat spreekt me tot nu toe het meeste aan

nee medicijnen heb ik helaas niet meer net een beetje progestan en pregniel en 2of sluitjes deca

dus dat valt weer wat tegen wij gaan nue eerst even kijken om te kosten bijelkaar te krijgen dat houd in dat we eerst even de auto

in de verkoop gooien dan kunnen we tenminste starten

tja soms denk ik we hebben er toch nie omgevraagd en dan zo een kosten? eigenlijk koop je dus je eigen kind

maar heb er wel alles voor over

Link to comment
Share on other sites

Als het binnen onze vergoede pogingen was gevallen (binnen de eerste drie pogingen dus) dan had de verzekeraar bij ons alles vergoed. Helaas hadden wij al drie vergoede pogingen gehad en moesten wij ook (in eerste instantie) 3600 euro betalen (waarvan wij dus zo'n 400 euro van terugkregen). Dit was idd inclusief alles, echter hebben wij de FM metingen in een lokaal ziekenhuis gedaan. Dat valt dan weer onder een speciale DBC (of zoiets) code, waardoor die echo's geheel vergoed werden.

 

Hert is wel het bedrag zonder m.edicijn.en. Je zou anders even eens via belgische sites kunnen kijken. Daar wil men wel eens iets (goedkoop of gratis) aanbieden. Of eens komen spieken in het topic: lift naar het ziekenhuis.

 

De punctie is trouwens onder lokale verdoving, maar zeer goed te doen! Van al mijn zes puncties, was dit de beste ervaring. Ik heb totaal niets gevoeld terwijl er toch veel eicellen zijn weggeplukt.

Het is een soort roesje waardoor je nogal crocky daar ligt, terwijl je wel volkomen bij bent.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Leuk om jullie ervaringen te lezen. Wij hebben binnenkort een afspraak in DD. Vanwege de reisafstand hebben we niet echt nagedacht over Gent. We gaan dan waarschijnlijk de echo's laten doen in Nederland. Wie heeft ervaring daarmee?

Liefs Belle

Link to comment
Share on other sites

Hoi Belle, ik heb zaterdag de punctie in DD, onze vorige poging ook in DD alles laten doen maar ik kon het ook lokaal laten doen. Het ene ziekenhuis faxt dan de gegevens door naar DD en bij het andere zkh moet je de resultaten zelf doorgeven.

in DD. Worden eventuele echo's die in nl gemaakt worden niet in mindering gebracht op de rekening. Succes!

Link to comment
Share on other sites

Dank je,

 

 

ik ben in totaal 3x geweest:

 

1x voor de uitgangsecho, deze wordt gemaakt op dag 1,2of3 van je cyclus om te zien dat er geen cystes zijn en alles er goed uitziet + er follikels zijn.

vervolgens 2 follikelmetingen en bij de 2de werd de punctie ingepland.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use